Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujoką pristatęs „Wolves“ strategas neslepia ambicijų Europoje: „Esame „vilkai“, nieko nebijome“

Vilniaus „Wolves Twinsbet“ pasitinka antrąjį sezoną Europos taurėje ir jau trečiadienį sužais pirmąsias rungtynes – namuose priims Stambulo „Bahčešehir“ ekipą iš Turkijos.

Pasak vyr. trenerio Alessandro Magro, klubo tikslai – labai aukšti. Jei klubas juos įvykdytų, atsidurtų aukščiau nei praėjusį sezoną. 2023-2024 m. Europos taurės pirmenybėse „Wolves“ A grupėje su 8 pergalėmis ir 10 nesėkmių pasidalino 7-8 vietas bei į atkrintamąsias kovas nepateko.

„Nekantriai laukiame starto Europos taurėje. Tai bus mūsų pirmosios namų rungtynės tokio lygio turnyre. Labai norime būti konkurencingi šiame turnyre. Tikslas aiškus – norime pasiekti atkrintamąsias. Grupė – konkurencinga, sudėtinga, bet mes norime dirbti sunkiai ir svajoti, kad pasieksime aukštų rezultatų ir pateksime į atkrintamąsias“, – teigė treneris.

Patricija Adamovič / BNS/Alessandro Magro
Patricija Adamovič / BNS/Alessandro Magro

Kalbėdamas apie varžovą – „Bahčešehir“ ekipą, kurioje žaidžia ir buvęs žalgirietis Tyleris Cavanaugh, A.Magro atskleidė, kad ten yra ir pažįstamų veidų.

„Labai gera komanda, treniravau du jų žaidėjus – C.J.Massinburgą ir Tai Odiase. Tai – gerai treniruojama komanda, turinti talento, patyrusių žaidėjų. Pirmosios rungtynės bus labai svarbios pajusti ritmą. Su visa pagarba varžovui, norime koncentruotis į save ir kiekvienose rungtynėse žengti žingsnį į priekį“, – sakė strategas.

Iki pirmojo Europos taurės mačo „vilkai“ laimėjo visas penkias draugiškas rungtynes prieš Rostoko, Pernu, Rygos ir Klaipėdos „Neptūno“ komandą, o LKL sezono atidaryme įveikė Jonavos „CBet“.

Strategas buvo paklaustas, ar mačas prieš Stambulo ekipą bus pirmasis rimtas testas.

„Akivaizdu. Pasiruošimas buvo geras, bet aišku, kad oponentų lygis nebuvo toks, kaip „Bahčešehir“. Dirbame labai sunkiai. Greičiai ir lygis bus visai kitokie, bus sunkiau, bet mes esame pasiruošę“, – sakė treneris.

Treneris taip pat pristatė naujoką. Tai – su komanda nuo vasaros sportavęs aukštaūgis Justinas Marcinkevičius, praėjusį sezoną praleidęs Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ komandoje ir rinkęs po 4,5 taško bei 2,5 atkovoto kamuolio.

„Nuo šiandien turime dar vieną naują žaidėją, kuris prisijungė prie komandos. Justinas Marcinkevičius oficialiai prisijungė prie mūsų ir jis mums labai daug padės dėl treniruočių kokybės“, – sakė A.Magro.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Justinas Marcinkevičius
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Justinas Marcinkevičius

– Ar negąsdina pajėgi A grupė?

– Nieko nebijome, esame „vilkai“. Žinome savo privalumus ir trūkumus, bet ruošiamės įveikti kiekvieną varžovą. Šiame turnyre jau yra nutikę neįtikėtinų dalykų. Norime koncentruotis į save ir žaisti labai kietai.

– „Instagram“ matėme, jog aiškinote žaidėjams, kad jie turi būti alkani šunys. Ką dar supratote būdamas Lietuvoje, galbūt apie principinius varžovus, savo komandą?

– Supratau, kad ateina žiema (šypsosi). Visi tai sako. Supratau, kad reikia užsitarnauti visų pagarbą. Mes tai padarysime jei gerbsime žaidimą, dirbsime sunkiai, žaisime iš širdies ir atiduosime viską, ką turime. Prisimenu jūsų pirmąjį klausimą prieš sezoną, kad prisijungiu prie komandos, kuri Lietuvoje sulaukia daug neapykantos. Galiu pasakyti, kad mums nerūpi. Mes gerbiame kitus, bet norime laimėti.

– Su kokiais didžiausiais iššūkiais susidūrėte pasirengimo metu?

– Turėjome šiek tiek problemų su traumomis, tai pristabdė pasiruošimą ir komandos augimą. Neturėjome Kulbokos, Thurmano, Tayloro. Vis dar bandome rasti geriausią žaidėjų kombinaciją. Bet tai – ne tik mūsų problema, kitos komandos su ja taip pat susiduria. Nuo šiandien turime dar vieną naują žaidėją, kuris prisijungė prie komandos. Justinas Marcinkevičius oficialiai prisijungė prie mūsų ir jis mums labai daug padės dėl treniruočių kokybės. Norime rasti būdą, kaip pasiekti savo tikslus.

– Prieš dvi dienas sakėte, kad Arnoldas Kulboka yra beveik pasiruošęs. Kokia yra jo situacija?

– Jis vis dar dirba, per 1-2 dienas nieko nepakeisime, bet jo laukiame. Jis dirba labai stipriai, nes nori grįžti su trenksmu. Tikimės, kad jis bus pasiruošęs kiek galima anksčiau.

BC „Wolves Twinsbet“/Arnoldas Kulboka
BC „Wolves Twinsbet“/Arnoldas Kulboka

– Ar šį „Wolves“ komanda jau turi veidą, stilių?

– Pagrindas aiškus – norime būti agresyvūs tiek gynyboje, tiek puolime, norime greitai atakuoti pirmosiomis sekundėmis. Aišku, dar nesu matęs konkurencingos, laiminčios komandos, kuri nežaidžia gynyboje. Turime žaisti kietai gynyboje.

– Kokios jūsų ambicijos pasitinkant naują Europos taurės sezoną?

– Noriu padėti šiai komandai augti, augti pats. Noriu laimėti ir labai noriu, kad būtume konkurencingi. Norime būti stabilus klubas tiek LKL, tiek Europos taurės lygiu.

– Garrisonas Brooksas pirmajame LKL mače atakos metu parodė minutės pertraukėlės ženklą. Ar teko su juo kalbėti apie tai?

– Tai buvo juokinga situacija. Tuo metu jis buvo bėdoje ir tas sprendimas susijęs su jo praeitimi. Pasijuokėme iš to ir viskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas