Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 11

Naujoko atvykimą komentavęs K.Maksvytis: apie pagrindinę abejonę ir tolimesnes paieškas

Pirmadienį Kauno „Žalgiris“ pradėjo žinia apie naujoko Austino Hollinso atvykimą. Džiugiai papildymą pasitinkantis Kazys Maksvytis nerimauja tik dėl vieno – žaidėjo sveikatos būklės.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgiryje“ A.Hollinsas iš pradžių turės trijų savaičių bandomąjį laikotarpį, po kurio bus sprendžiama, ar pasilikti žaidėją iki sezono pabaigos.

„Susidūrėme su tokia situacija, kad laikinai neturime net trijų žaidėjų. Vien tik Sumnerio įsigijimo neužtenka, nusprendime paimti naujoką – veteraną, žaidžiantį Eurolygoje. Jis atvyksta su bandomuoju laikotarpiu, pagrindinis klausimas yra jo turėta trauma, kokios jis bus fizinės būklės. Jei tai tenkins, jei įsipaišys, pratęsime kontraktą iki sezono galo“, – kalbėjo K.Maksvytis.

Dar praėjusių metų sausį, atstovaudamas Tel Avivo „Maccabi“, amerikietis patyrė sunkią kelio traumą ir yra nežaidęs krepšinio beveik metus.

„Jo agentai kalba, kad jau žaidė penki prieš penkis. Tikimės, kad atvažiuos geros formos, galės padėti mums iš karto. Ko mums dabar labai reikia“, – pabrėžė K.Maksvytis.

„Žalgiriui“ 2–3 mėnesius negalės padėti Arnas Butkevičius, o Lukas Lekavičius ir Brady Manekas yra iškritę mėnesiui.

Scanpix/IPA/SIPA nuotr./Arnas Butkevičius patyrė traumą
Scanpix/IPA/SIPA nuotr./Arnas Butkevičius patyrė traumą

Treneris dar nežino, ar A.Hollinsas galės žaisti ketvirtadienį Eurolygos rungtynėse Kaune prieš Belgrado „Partizan“.

„Iki ketvirtadienio jis bus, dėl žaidimo – pažiūrėsime. Tikimės, kad pavyks pačiupinėti bent vienoje treniruotėje. Sąraše turėtų būti, o žais ar ne – pamatysime“, – sakė K.Maksvytis.

Specialistas A.Hollinsą iš arti matė, kuomet šis 2019–2021 metais žaidė Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipoje.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Austinas Hollinsas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Austinas Hollinsas

„Teko ir Rusijoje žaisti vienam prieš kitą, – sakė K.Maksvytis. – Dar Vokietijoje jį treniravo mano geras kolega Pedro Calles. Nėra jokių klausimų apie jo žaidimą, apie jo asmenį, tai geras žaidėjas, tik vienas klausimas – ar susitvarkė savo sveikatos problemas.“

Treneris neatmeta, kad, net ir pasilikus A.Hollinsą po bandomojo laikotarpio, „Žalgiris“ gali ieškoti ir dar vieno naujoko.

„Daug traumų. Turime 11 žaidėjų, iš jų du – iš antros komandos. Sunkus laikotarpis, tos traumos net nėra sportinės – tai apendicitas, tai ant kojos užgriuvo. Žaidėjų trūksta. Jei reikės, juos pasirašysime“, – neslėpė K.Maksvytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?