Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
17:31

Naujoko ieškančiam „Žalgiriui“ – L.Kleizos žinutė: „Laukimas Kaziui pernai kainavo darbą“

Kauno „Žalgiris“ iš Italijos grįžta su dviem pergalėmis kraityje, bet be prieš sezoną numatyto pagrindinio įžaidėjo. Tyrone'as Wallace'as nusprendė palikti Nemuno salą, skelbia „krepsinis.net“ žurnalistas Jonas Lekšas, o Linas Kleiza šalies vicečempionams siūlo paskubinti naujo atakų organizatoriaus paieškas, priminęs dar pernykštę situaciją, galiausiai Kaziui Maksvyčiui kainavusią darbo „Žalgiryje“ vietą.

„Amerikietis dėl asmeninių priežasčių paprašė nutraukti sutartį ir ruošiasi grįžti į JAV. Šalys išsiskiria be jokių kompensacijų, o šiuo metu 30-metis gynėjas galvoja apie karjeros pabaigą“, – naktį iš ketvirtadienio į penktadienį po stebuklingo istorinio Kauno „Žalgirio“ sugrįžimo Milane ištrimitavo „krepsinis.net“ žurnalistas Jonas Lekšas.

Vienas geriausių praėjusio sezono Europos taurėje žaidėjų, turintis nemenką NBA patirtį, dar sezono starte nusprendė „sudie“ tarti Andrea Trinchieri treniruojamai komandai, tokiu būdu labai anksti sugražindamas „Žalgirį“ į žaidėjų rinką.

„Jei išsiskyrė be kompensacijos, vadinasi, pats žaidėjas norėjo išvykti. Tikėkimės, viskas pas jį išsispręs“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė Linas Kleiza.

„Negali nurašyti žaidėjo, kuris dėl aiškių traumos priežasčių nežaidžia pasiruošimo etape, – sakė naujas 15min laidos PIKENROLAS veidas, buvęs rinktinės žaidėjas ir vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas. – Jis gerai atrodė LKL, turėjo gerą pirmąją mačo pusę ir prieš „Barca“. Ar jau galime drąsiai teigti, kad jis tikrai netiko „Žalgiriui“? Nežinau, kokios yra asmeninės priežastys, nes oficialių naujienų dar nėra.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Tyrone Wallace
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Tyrone Wallace

Vasarą iš Ankaros „Turk Telekom“ į Kauną persikėlęs 196 cm ūgio T.Wallace'as su „Žalgiriu“ apranga Eurolygoje spėjo sužaisti vos 22 minutes.

Pirmajame mače namuose su „Barcelona“ jis surinko 6 taškus, 2 atkovotus kamuolius ir 2 rezultatyvius perdavimus, 8 naudingumo balus, o rungtynės Graikijoje su Pirėjo „Olympiakos“ jam visiškai nesusiklostė – 2 taškai, 4 klaidos ir -8 efektyvumo balai.

„Tiek T.Wallace‘ui, tiek Ignui Brazdeikiui sunku rasti vietą „Žalgiryje“. Komandos puolimas dar nėra pritaikytas jiems, nėra toks išplėstas, kad jie turėtų vietos baudos aikštelėje. Jiems sunku įsiveržti, nes jų abiejų varžovai traukiasi ir rizikuoja ties jų metimu“, – analizavo L.Kleiza.

zalgiris.lt nuotr./Tyrone'as Wallace'as
zalgiris.lt nuotr./Tyrone'as Wallace'as

„Žalgirio“ situacija labai primena pernykštę, kai prie komandos vairo dar stovėjo Kazys Maksvytis.

Lietuvos flagmanas tuomet Eurolygoje irgi startavo trimis pergalėmis per ketverias rungtynes, o dar sezono pradžioje išryškėjo „Žalgiryje“ nepritampančio Nazo Mitrou-Longo situacija.

Įpėdinį jam Kauno ekipa rado tik lapkričio mėnesio pabaigoje.

„Laukimas ir žaidėjų neturėjimas Kaziui kainavo darbą, – sakė L.Kleiza. – Jis paleido Brazdeikį ir nieko į jo vietą nepasirašė. Neaišku, kaip viskas „Žalgiriui“ būtų pasibaigę, jei šie žaidėjai būtų likę komandoje. Eurolygoje buvo rungtynių, kurias „Žalgiris“ galėjo išsitraukti, o Kazys gal dar dabar treniruotų „Žalgirį“. Laukti kažko, kai matai tokį komandos puolimą, galvoti, kad šios pergalės ir sudėtis tave įtikina... Nežinau, tai yra rizikinga.“

VIDEO: PIKENROLAS: beprotiškas „Žalgirio“ sugrįžimas Milane ir kas pakeis T.Wallace‘ą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito