Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 27

Kauno „Žalgiris“ galiausiai nutildė karštus uteniškius

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai turėjo įtempti raumenis trečiajame kėlinyje, kad įveiktų 98:80 (21:22, 21:21, 25:13, 31:24) aistringą Utenos „Juventus“ komandą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse.
Deonas Thompsonas
Deonas Thompsonas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kovinga Utenos komanda priešinosi ir pirmavo 4 taškais trečiojo kėlinio pradžioje, bet galiausiai Šarūno Jasikevičiaus treniruojami žalgiriečiai pasiekė pergalę Utenos.

Nežaidžiant Brandonui Daviesui, Š.Jasikevičius daug laiko aikštėje laikė Deoną Thompsoną. Prieš tris savaites į Kauną atvykęs amerikietis vis labiau apsipranta Kauno klube ir šįkart pasiekė savo rezultatyvumo LKL rekordą – 16 taškų.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Juventus“ - „Žalgiris“ [2019-01-27]

Utenos komandoje pirmojoje dalyje naudingai žaidė iš Kauno „Žalgirio“ šį sezoną pasiskolintas Martinas Gebenas. 24 metų vidurio puolėjas iš viso pelnė 6 taškus ir sugriebė 7 kamuolius.

Mačas vyko lyg amerikietiški kalneliai. Kauno klubas buvo atitrūkęs 7 taškais mačo pradžioje, bet karštai savo sirgalių palaikomi Utenos krepšininkai priešinosi ir patys buvo išsiveržę į priekį trečiajame kėlinyje.

Vis dėlto jo viduryje Marius Grigonis pelnė 7 taškus iš eilės ir suorganizavo Kauno komandos pabėgimą (7:0). Ketvirtajame kėlinyje žalgiriečiai pabėgo toli, o Utenos komandos trenerio Žydrūno Urbono techninė pražanga nieko nepakeitė.

„Žalgiris“ šiame mače žaidė be keturių, tarp jų dviejų rezultatyviausių savo žaidėjų – Nate'as Woltersas dėl anksčiau sužeistos čiurnos, o Brandonas Daviesas dėl nestipriai patemptos šlaunies praleido mačą.

Jie turėtų žaisti ateinantį ketvirtadienį Eurolygos rungtynėse Rusijoje, kur „Žalgiris“ susidurs su Rimo Kurtinaičio treniruojama „Chimki“.

„Žalgiris“ yra LKL lyderio pozicijoje, dviem pergalėmis lenkdamas antroje vietoje žengiantį Klaipėdos „Neptūną“ ir keturiomis Vilniaus „Rytą“.

Utenos klubas liko šeštoje vietoje.

„Juventus“: Karolis Guščikas 17, Kennethas Gainesas 16, Dovis Bičkauskis 14.

„Žalgiris“: Deonas Thompsonas 16, Marius Grigonis ir Thomasas Walkupas po 14, Aaronas White'as 12, Laurynas Birutis 10, Paulius Jankūnas ir Derrickas Waltonas po 8, Edgaras Ulanovas 5, Rokas Jokubaitis, Lukas Uleckas, Artūras Milaknis po 3, Erikas Venskus 2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai