Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 15

Naujos tvarkos atgarsiai: keiksmų arenoje sumažėjo, nusižengę laukia bausmės

Seniai kada aktyviausias sirgalių grupuotes tribūnose prižiūrėjo tiek pareigūnų, kiek ketvirtadienio vakarą Kaune, kur grūmėsi Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“. Policija fiksavo sirgalius ir už yra pasirengusi nubausti tuos, kurie rungtynių metu keikėsi.
Pareigūnai krepšinio rungtynėse
Pareigūnai krepšinio rungtynėse / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos krepšinio lyga feisbuke rašė: „Džiaugiamės, kad bendromis pastangomis vakar dienos LKL finalo rungtynėse Kaune komandų sirgaliai daugiau dėmesio skyrė palaikydami savas komandas, o ne įžeidinėdami varžovų krepšininkus.

Už pastangas įvesti tvarką dėkojame Lietuvos policijai. Norime pabrėžti, kad bausti žiūrovus už viešosios tvarkos pažeidimus gali tik teisėsaugos pareigūnai, bet ne LKL ir ne rungtynes organizuojantys klubai.

Vakar policija skyrė ypatingą dėmesį sirgalių elgesiui, kai kurie netinkamai besielgę ir viešąją tvarką pažeidinėję asmenys užfiksuoti. Policija informavo, kad „turi filmuotą medžiagą, ją išanalizuos ir priims sprendimus. Dėkojame didžiajai daliai sirgalių, kurie elgėsi atsakingai. Aršiausi fanai per didžiąją pertrauką buvo papildomai perspėti ir antroje dalyje jau neskandavo įžeidžiančių skanduočių, vartojant keiksmažodžius.“

Pareigūnai žadėjo ypatingą dėmesį skirti visoms rungtynėms.“

Primename, kad Kauno „Žalgirio“ klubas užsimojo pažaboti besikeikiančius sirgalius, todėl į pagalbą pasitelkė policijos pareigūnus, kurie už keiksmažodžių vartojimą turėjo bausti kaip už viešosios tvarkos pažeidimą.

„Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas 24sek minėjo, kad prieš rungtynes klubas dėl keiksmų kalbėjosi ir su savo aistruoliais, nes ši iniciatyva nėra nukreipta tik prieš „Lietuvos ryto“ gerbėjus.

„Juk norime, kad į arenas ateitų šeimos su vaikais. O įžeidžiančios skanduotės nėra gražu. Jos ypač paaštrėja per finalus. Tai neatitinka „Žalgirio“ principų“, – akcentavo P.Motiejūnas.

VIDEO: „Vieni vartai“: fenomenalus Ronaldo, vištų draudimas Nigerijai, danų talentai ir mis futbolas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai