Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 29

„Ne“ rinktinei vėl taręs E.Ulanovas: „Viena priežasčių – pasiruošimas sezonui“

Edgaras Ulanovas tapo didžiausiu Panevėžio „Lietkabeliu“ žudiku „Betsafe-LKL“ pusfinalio serijoje. Vietos sirgalių pyktis Kauno „Žalgirio“ kapitono link skriejo ne tik dėl puikaus žaidimo, bet ir dėl eilinio atsisakymo prisijungti prie Lietuvos rinktinės artėjančią vasarą.

Atsisakymas žaisti už rinktinę lengvai pro sirgalių akis niekada neprasprūsta, tad ne išimtis yra ir Edgaro Ulanovo situacija.

„Ulia, ark už rinktinę, o ne čia“, – sekmadienio pavakarę „Kalnapilio“ arenoje krepšininkui replikavo už Kauno „Žalgirio“ atsarginių suolelio sėdėję Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ sirgaliai.

„Negirdėjau, tad sunku ką nors ir pasakyti. Esu girdėjęs ir blogesnių dalykų. Kai esi aikštelėje, būna uždaras ratas, kuomet girdi tik savo komandos draugus ir trenerį. Žinoma, pasitaiko ir tokių momentų, kai įsiveli į diskusiją su žiūrovu“, – po mačo sakė pats Ulia.

LKL nuotr./Edgaras Ulanovas
LKL nuotr./Edgaras Ulanovas

31-erių metų „Žalgirio“ komandos kapitonas praėjusią savaitę trenerio Kazio Maksvyčio buvo oficialiai išbrauktas iš pasaulio čempionate dalyvausiančio dvyliktuko projekcijos, visai kaip ir Marius Grigonis, Lukas Lekavičius ir Rokas Giedraitis.

Geriausią karjeros sezoną Eurolygoje šįmet sužaidęs E.Ulanovas ir vėl tarė „ne“ rinktinei, nors paskutinį kartą nacionalinės komandos garbę jis gynė jau senokai – 2019-ųjų metų pasaulio pirmenybėse Kinijoje.

„Nematau prasmės detalizuoti ir nežinau, ar tai yra būtina, – po mačo portalui 15min sakė E.Ulanovas. – Tiesiog asmeninės priežastys, dėl kurių į rinktinę nevyksiu. Treneris žino, nes su juo kalbėjau. Manau, kad mes vienas kitą suprantame. Viskas, daugiau nėra ko detalizuoti. Treneris paskelbė ir viskas, nieko daugiau nepadarysi.“

Kiek šis sprendimas susijęs su noru tinkamai pasiruošti klubiniam sezonui?

„Taip, tai yra viena priežasčių. Susidėjo daug dalykų, bet galime pridėti ir šį dalyką“, – sakė „Žalgirio“ vienas lyderių.

Antausį trečiajame serijos mače namuose gavęs „Žalgiris“ susiėmė ir Panevėžyje iškovojo įtikinamą pergalę 95:66.

Šiame mače Kauno komandos kapitonas surinko 15 taškų ir 14 naudingumo balų, o apskritai ketverių rungtynių serijoje prieš „Lietkabelį“ jis fiksavo 14,3 taško ir 16,5 efektyvumo balo vidurkius.

„Pralaimėjome rungtynes namuose, tad reakcija turėjo kažkokia būti. Tai yra normalu, – po mačo kalbėjo E.Ulanovas. – Po antrų serijos rungtynių Panevėžyje akcentavome, kad tuomet laimėjome dėl gero paskutinio kėlinio ir kad neaišku, ar taip pavyks visada. Gal tai nebuvo verta mūsų pergalė, nes išsigelbėjome dvikovos pabaigoje ir paskutiniais momentais. Akcentavome, kad turime suprasti, jog „Lietkabelis“ yra gera komanda, bet namuose į tai nesureagavome. Davėme jiems dar vieną šansą. Kitas dalykas – žaidėme kas antrą dieną. Mums tai yra įprasta. Nežinau, ar varžovams šis dalykas turėjo įtakos. Patirtis, žaidimas kas antrą dieną ir pralaimėjimas paskutiniame mače, kuris mums labai skaudėjo, susidėjo į pergalę. Šiandien momentais mes žaidėme labai gerai.“

Ulia pripažino, jog tokių gerų rungtynių „Žalgiris“ jau gan seniai neturėjo.

„Jei imtume seriją su „Nevėžiu“ ir šį pusfinalį, tai vienareikšmiškai geriausios mūsų rungtynės per šią atkarpą“, – sakė E.Ulanovas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Jau artėjantį ketvirtadienį startuos didysis „Betsafe-LKL“ finalas, į kurį po vienerių metų pertraukos sugrįžęs „Žalgiris“ titulą atimti sieks iš Vilniaus „Ryto“.

Ar prieš „Lietkabelį“ demonstruoto žaidimo pakaktų titulo medžioklei finale prieš principinį varžovą?

„Negali lyginti, nes visiškai kitokios komandos. Nežinau, ar to užteks. Kitos komandos, kitos stiprios pusės ir kiti akcentai. Treneriai paruoš planą, reikės maksimalaus nusiteikimo ir fiziškumo. Kova abiejose aikštelės pusėse turės būti bekompromisė. Kažkuriais momentais šiandien taip ir buvo“, – sakė E.Ulanovas.

„Žalgirio“ žaidėjas pernelyg nesureikšmina trijų papildomų „Ryto“, kuris savąją seriją prieš Jonavos „CBet“ laimėjo 3-0, poilsio dienų.

„Bet ką galima laikyti pranašumu, – sakė E.Ulanovas. – Galima sakyti, kad jei žaisi dažniau ir daugiau, išlaikysi žaidimo ritmą. Galima sakyti, kad ilsėsiesi daugiau ir labiau pailsėsi. Psichologiškai bet ką galima paversti pranašumu – namų aikštelę ar dar kažką. Čia nėra tokių dalykų. Matėme, kad ir jų pusėje nebuvo taip paprasta žaisti atkrintamosiose prieš Jonavą. Mums irgi nebuvo lengva. Aš nenoriu ieškoti pranašumų ruošiantis finalui ir nemanau, kad tą daryti labai verta. Tiesiog reikia susikaupti ir nusiteikti sunkiam darbui, o tuomet išryškės pranašumai.“

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./LKl pusfinalis: Vilniaus „Rytas“ – Jonavos „CBet“
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./LKl pusfinalis: Vilniaus „Rytas“ – Jonavos „CBet“

„Mačiau kelias atkarpas. Jie žaidžia gerai, su gera energija ir palaikydami gerą tempą, ypač paskutiniuose keliuose mačuose naudojo didelę rotaciją. Net neabejoju, jog jie bus alkani ir motyvuoti. Tai – puikiai treniruojama komanda, kurios žaidime yra aiškiai išreikšta mintis. Gerbiame ir ruošiamės finalui“, – įspūdžiais apie „Ryto“ žaidimą „Betsafe-LKL“ atkrintamosiose dalijosi „Žalgirio“ vedlys.

Šį sezoną „Žalgiris“ jau dukart prisvilo žaisdamas prieš „Rytą“, o dabar laukia mūšis dėl pernai prarasto titulo, tad ir kalbos apie papildomas kapitono motyvacinius žodžius komandos draugams nėra.

„Bet kokioje lygoje – Lietuvos, Islandijos ar Rumunijos niekas už dyką finalo neatiduoda. Jeigu nori jį laimėti, turi pasiimti nagais, nes kitaip nieko nebus. Kiekviename čempionate kiekvienas titulas yra svarbus ir ryškiai įrašomas į tavo CV“, – sakė E.Ulanovas.

VIDEO: PIKENROLAS: filmo vertas „Real“ triumfas Kaune ir suskaičiuotas Šaro laikas Barselonoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas