Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 17

NEBL šokėjų vingiai – šokis per „auksinį čempionatą“ ir įvairios profesijos dabar

Rugsėjo 21-ąją vyksiantis renginys „Europos auksui – 20“ leis ant parketo dar kartą išvysti „auksinę“ Lietuvos krepšinio rinktinę, o sirgaliams prisiminti 2003-iųjų Europos krepšinio čempionatą. Prieš dvidešimt metų lietuviai trečiąkart istorijoje iškovojo auksą, o Lietuvos rinktinę Švedijoje tąkart palaikė ne tik gausus būrys sirgalių, bet ir čempionato šokėjos iš Lietuvos – „NEBL Dance Team“.

„Į Europos krepšinio čempionatą važiavome su viltimi, kad Lietuvos komanda nueitų iki finalo, – sakė buvusi NEBL šokėja ir vadovė Natalija Devyžienė. – Labai sirgome už Lietuvą, tik tai darėme slapčia. Į čempionatą buvome pakviestos kaip neutralios šokėjos, negalėjome rodyti savo emocijų ir simpatijų, todėl tik grįžusios į viešbutį atvirai džiaugdavomės lietuvių sėkme.“

Asmeninio albumo nuotr./Natalija Devyžienė
Asmeninio albumo nuotr./Natalija Devyžienė

Legendinės palaikymo šokėjų grupės narė Vilma Javtokienė teigia, kad čempionatas Švedijoje – aukščiausias NEBL merginų karjeros taškas emocine prasme.

„Emociškai Europos čempionatas buvo geriau net ir už dalyvavimą olimpinėse žaidynėse. Vis tik laimėta pirma vieta: Lietuva – Europos krepšinio čempionė“, – sakė V.Javtokienė.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Vilma Javtokienė
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Vilma Javtokienė

Jai pritarė ir N.Devyžienė: „Būdamos gimnastėmis dalyvavome Europos ir pasaulio čempionatuose, tai mums asocijavosi su didesniu atsakomybės jausmu už Lietuvą, didesniu jauduliu. Prieš čempionato finalą, kai organizatoriai planavo apdovanojimus, buvo sprendžiamas klausimas – kelintos vietos medalius mums reikės nešti. Organizatoriai suprato, kad mes sergame už Lietuvą, todėl parodydami palaikymą mūsų šalies komandai tarė: „Neškite pirmos vietos medalius, Lietuva laimės.“

„NEBL Dance Team“ susikūrimas, dalyvavimas Europos čempionate ir olimpinėse žaidynėse, unikalūs ir nepamirštami šokiai, karjeros ir netikėti gyvenimo vingiai – visa tai pokalbyje su NEBL šokėjomis N.Devyžiene ir V.Javtokiene.

NEBL Dance Team“ gimimas

Idėja krepšinį paversti kažkuo daugiau nei tik žaidimu kilo Lietuvos krepšinio legendai Šarūnui Marčiulioniui. Grįžęs iš už Atlanto, jis įkūrė Šiaurės Europos krepšinio lygą (NEBL – North European Basketball League), kurios varžybas buvo sumanyta paįvairinti unikaliais ir netradiciniais šokėjų pasirodymais.

„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Marčiulionis vadovavo NEBL.
„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Marčiulionis vadovavo NEBL.

„Jis norėjo kitokio krepšinio. Viskas, kas buvo šalia krepšinio ir krepšinio aikštelės, turėjo būti nekasdieniška ir kitoniška, turėjo įtraukti ir žavėti. Šarūno noras buvo pateikti žiūrovui kokybišką reginį, duoti daugiau nei tik gerą krepšinį. Taip gimė mintis sukurti „NEBL Dance Team“ – šokėjų komandą, kuri buvo išskirtinė visoje Europoje, vėliau pripažinta ir įvertinta NBA organizatorių, – pasakojo N.Devyžienė. – Šarūno idėjos įgyvendinimo ėmėsi choreografė Nijolė Pavilonienė. Ji užsiėmė grupės kūrimu ir tapo pirmąja jos vadove.“

Nuo vaikystės meninę gimnastiką sportavusi ir krepšiniu nė kiek nesidomėjusi N.Devyžienė pasakojo, kad į buriamos NEBL šokėjų grupės atranką nuėjo, išgirdusi kvietimą per radiją.

„Po savo treniruotės važiavau į atranką, vėlavau į ją, tačiau vis tik spėjau

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas