Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 06 12

Neįprastą šalį pasirinkęs M.Rubštavičius: „Svajoju ir apie Eurolygą, ir apie NBA“

Vienas talentingiausių Lietuvos krepšininkų Mantas Rubštavičius portalui 15min patvirtino, jog palieka Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ ekipą ir kitą sezoną žais Australijos lygoje, kuri yra itin stebima NBA žvalgų. Panevėžietis svajoja vieną dieną žaisti NBA arba Eurolygoje.

21-erių metų Mantui Rubštavičiui šie kalendoriniai metai ilgam nusės atmintyje.

Viskas prasidėjo dar praėjusią liepą, kai ryškiausiomis spalvomis sprogęs kairiarankis krepšininkas U20 rinktinę užtraukė iki Europos čempionato finalo, pats tapęs rezultatyviausiu pirmenybių žaidėju ir patekęs į simbolinį turnyro penketuką.

M.Rubštavičius sėkmingai debiutavo Europos taurėje su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“, o žiemą sulaukė kvietimo ir į Lietuvos rinktinę.

Antrajame pagal pajėgumą Europos klubiniame turnyre 195 cm ūgio panevėžietis per 15 minučių rinko po 4,5 taško, 1,6 rezultatyvaus perdavimo ir 4,5 naudingumo balo.

„Betsafe-LKL“ turnyre – 7,1 pelnyto taško ir 6,6 efektyvumo balo per beveik 18 minučių.

„Betsafe-LKL“ sezono uždarymo metu krepšininkas portalui 15min patvirtino, jog išvyksta į Australijos lygą (NBL), kurioje atstovaus „New Zealand Breakers“ klubui.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mantas Rubštavičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mantas Rubštavičius

Australijos lygoje yra žaidę labai mažai lietuvių, tarp kurių – prieš 30 metų ten kamuolį gainioję Rimas Kurtinaitis, Romanas Brazdauskis, Audrius Svaldenis.

„Taip, išvykstu į Naująją Zelandiją, – 15min sakė Mantas Rubštavičius. – Ne kiekvienas gauna tokį šansą ir ne kiekvienas sulaukia tokio pasiūlymo. Pasirinkau „New Zealand Breakers“, nes Australijos lyga yra labai stebima NBA skautų. Jeigu turėsiu sėkmingą sezoną, kitąmet bandysiu sudalyvauti NBA naujokų biržoje, todėl ir pasirinkau „New Zealand Breakers“ komandą.“

15min žiniomis, M.Rubštavičius sudarė vienerių metų kontraktą, kurio vertė – 75 tūkstančiai eurų.

„New Zealand Breakers“ komandoje M.Rubštavičius užims vietą pagal „Next Stars“ programą. Nuo 2018-ųjų metų NBL finansuoja po vieną užsienio talento įsigijimą.

„Mano viena iš svajonių – žaisti Eurolygoje, o gal dar aukščiau. NBA yra aukščiausias lygis, ten žaidžia didžiausi talentai, bet aš stebiu daugiau Eurolygą. Man labiau imponuoja Eurolygos krepšinis“, – 15min portalui dar praėjusį spalį sakė M.Rubštavičius.

Vis dėlto tik į Eurolygos krepšinį jis dėmesio nekoncentruoja.

„Aš turiu daug svajonių. Svajoju ir apie Eurolygą, ir apie NBA. Viena šių svajonių gali išsipildyti, todėl taip ir stengiuosi“, – sakė M.Rubštavičius.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mantas Rubštavičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mantas Rubštavičius

15min jau rašė, kad „Lietkabelį“ paliks ir penkerius metus komandai vadovavęs vairininkas Nenadas Čanakas, pasiekęs susitarimą su Europos taurės finalininke Ankaros „Turk Telekom“ komanda.

M.Rubštavičius teigė, jog trenerio sprendimas nekoreliavo su asmeniniu pasirinkimu atsisveikinti su Panevėžiu.

„Priimdamas sprendimą nežinojau, kad treneris irgi paliks „Lietkabelį“. Derybos tęsėsi ilgai. Šis treneris man davė daug. Jis pasitikėjo manimi. Pernai žaidžiau NKL, o šįmet jau gavau svarbių minučių tiek Europos taurėje, tiek LKL. Labai džiaugiuosi ir jaučiu, kad per šį sezoną stipriai paaugau“, – 15min sakė M.Rubštavičius.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir J.Mačiulis – kam atiteks LKL karūna ir kas taps MVP?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius