Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 10 31

Neliks tuščiomis: aiškėja, kokią kompensaciją „Rytas“ gaus už išvykusį D.Jacksoną

Demetrius Jacksono pareiškimas apie norą grįžti namo į JAV šokiravo Vilniaus „Ryto“ stovyklą. Tačiau ant ledo be pagrindinio įžaidėjo paliktas sostinės klubas neliks tuščiomis. 15min žiniomis, „Rytas“ už lyderio netektį gaus solidžią kompensaciją.
Demetrius Jackson
Demetrius Jackson / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

D.Jacksono ir „Ryto“ kontrakte buvo numatyta sąlyga, kad nuo sausio 1 d. 26-erių amerikietis turėjo galimybę už išpirką persikelti į kitą komandą.15min šaltinių teigimu, išpirkos vertė siekė apie 45 tūkst. eurų.

Dabar D.Jacksonas palieka Vilnių kiek kitokiomis sąlygomis. Teoriškai, jeigu Graikijos žiniasklaidoje įvardijamas Atėnų „Panathinaikos“ ar bet kuris kitas klubas būtų norėjęs dabar išpirkti amerikietį, „Rytas“ turėjo teisę du mėnesius jo neišleisti arba susitarti dėl gerokai didesnės išpirkos sumos.

Šiuo atveju D.Jacksonas savo sprendimą skirtis su klubu grindžia šeimyninėmis aplinkybėmis. Penktadienį amerikietis jau paliko Lietuvą, o kiek nuoširdus buvo pagrindinis D.Jacksono motyvas, parodys laikas.

Bet 15min žiniomis, „Ryto“ atakų organizatorius sutinka pats kompensuoti Vilniaus klubui anksčiau nutrauktą sutartį. Anot šaltinių, suma, dėl kurios artimiausiomis dienomis iki galo gali susitarti „Rytas“, smarkiai viršys anksčiau kontrakte įtrauktą 45 tūkst. eurų išpirką.

Skirtingai nei skelbiama Graikijos žiniasklaidoje, D.Jacksono karjera į Atėnus greičiausiai nepakryps. 15min žiniomis, realu, kad amerikietis gali sulaukti finansiškai patrauklaus pasiūlymo iš Kinijos rinkos.

Kol „Rytas“ į D.Jacksono poziciją jau ieško pamainos, amerikietis atlaisvino eilutę sostinės ekipos algalapyje. 15min žiniomis, 186 cm ūgio gynėjo atlyginimas Vilniuje siekė apie 9 tūkst. eurų per mėnesį. Už 2020-2021 m. sezoną „Rytas“ legionieriui jau buvo sumokėjęs dvi algas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas