Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nenori likti be Baltijos žaidėjų: su latviu atsisveikinęs „Žalgiris“ taikosi į estą?

Kauno „Žalgiris“ nenori likti be krepšininkų iš kitų Baltijos šalių, jei tikėsime informacija, kurią skelbia krepšinio tinklalaidė „Backdoor podcast“.

Su latviu Rolandu Šmitu šią vasarą atsisveikinę Lietuvos vicečempionai „rimtai domisi vidurio puolėju iš Estijos Maiku Kotsaru“, teigia „Backdoor podcast“ šaltiniai.

„Kauno „Žalgiris“ seka M.Kotsaro situaciją. Galiu patvirtinti „Backdoor podcast“ informaciją“, – socialiniame tinkle X pridūrė Totalbasket.gr žurnalistas Christos Harpidis.

Nuo 2022-ųjų Vitorijos „Baskonia“ marškinėlius vilkėjęs 27-erių 211 cm vidurio puolėjas šią vasarą paliko Ispanijos klubą ir šiuo metu yra laisvasis agentas.

Vida Press nuotr./Maikas Kotsaras
Vida Press nuotr./Maikas Kotsaras

Praėjusiame sezone M.Kotsaro statistika Eurolygoje siekė 5,6 taško, 3,3 atkovoto kamuolio ir 7,8 naudingumo balo per 18 minučių.

Šių metų pradžioje M.Kotsaras ryškiai prisidėjo ir prie istorinės estų pergalės prieš Lietuvą Europos čempionato atrankoje, kai Taline pelnė 11 taškų (3/10 baudų metimų), sugriebė 13 kamuolių, o Estija skėlė antausį Lietuvos rinktinei 65:59.

Apie siekį turėti komandoje krepšininkų iš Baltijos šalių viešai yra kalbėjęs ir buvęs „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas.

FIBA.com nuotr./Maikas Kotsaras
FIBA.com nuotr./Maikas Kotsaras

Bent vienas Baltijos šalių krepšininkas Kaune žaidžia pastaruosius tris sezonus – latviai Janis Strelniekas (2021–2022 m.) ir Rolandas Šmitas (2022–2024 m.).

Anksčiau „Žalgirio“ aprangą yra vilkėję ir estai Siimas-Sanderis Vene (su pertraukomis 2006–2016 m.), Kerras Kriisa (2018–2020 m.), Gertas Kullamäe (1993–1994 m.).

Pirmuoju „Žalgirio“ treneriu iš užsienio 1993 m. taip pat tapo būtent estas Jaakas Salumetsas, Kaune praleidęs vieną sezoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito