Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 25

Nepadėjo ir kaklaraištis: po kapituliacijos Vilniuje – V.Šeškaus pokštai apie darbą NBA

Virginijus Šeškus į Vilnių atvyko su sėkmę ketvirtfinalyje atnešusiu laimingu kaklaraiščiu, tačiau ketvirtadienio vakarą LKL legendai nepadėjo net jis.
Virginijus Šeškus
Virginijus Šeškus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šalies čempionų titulą ginantis Vilniaus „Rytas“ LKL pusfinalyje buvo tiesiog stipresnė komanda ir trimis dūriais pasiuntė vidurio Lietuvos atstovus į mažąjį finalą.

„Pirmiausia turime patys sužaisti bent vienas geras rungtynes. Kaip prieš vilkus“, – prieš trečiąją akistatą samprotavo V.Šeškus.

„Opa opa opapa, juda juda Jonava“ skanduotė iš mėlynais marškinėliais pasipuošusių sirgalių „Jeep“ arenos palubės aidėjo tik rungtynių pradžioje.

Pakiliai mačą pradėję svečiai antrojo kėlinio pradžioje turėjo rekordinę 12 taškų persvarą (28:16), bet tuomet „Rytas“ įjungė aukštesnę pavarą, pradėjo spausti varžovus nuo galinės linijos po visą aikštę ir skirtumas žaibiškai pradėjo tirpti.

Laimėję atkarpą 15:3 vilniečiai pasivijo savo oponentus (31:31), o į pertrauką išėjo turėdami keturių taškų pranašumą (42:38).

„MVP, MVP!“, – pašaipiai po kiekvieno netaiklaus „CBet“ emocinio lyderio Edvino Šeškaus metimo skandavo „Ryto“ sirgaliai, o tokių ketvirtadienio vakarą buvo nemažai.

Atrodė, kad intriga pradėjo blėsti, bet dailiai gulančio V.Šeškaus švarko skvernai ir toliau plaikstėsi plačia amplitude. Emocijų stipinai lakstė pašėlusiu greičiu, jonavietiškas ratas sukosi vis greičiau, paskutinę minutę skirtumas sumažėjo iki 3 taškų, Aurimas Majauskas tritaškiu netgi galėjo išlyginti rezultatą, bet metimas tikslo nepasiekė, lūžis neįvyko.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Virginijus Šeškus
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Virginijus Šeškus

90:85. Serija į Jonavą nesugrįžo.

„Tai buvo geriausios mūsų rungtynės. Kaip ir sakiau, mums reikia pataikyti ir turime sužaisti visi. Visumoje viskas yra gerai. Visą sezoną rodome, kad galime atsitiesti ir tą parodėme šį kartą. Grįžti sugebėjome beveik su atsarginiais. Puikiai sužaidė Aurimas Majauskas, Vytautas Šulskis...“, – rungtynes apibendrino V.Šeškus.

Paklaustas, ko labiausiai pritrūko šioje serijoje, specialistas pripažino, kad laimėjo tiesiog stipresnė komanda.

„Matėsi, kad kai kurie žaidėjai yra pasimetę, nepataiko metimų iš po krepšio. Vien jau „Ryto“ kūnai yra didesni ir stipresni. Jie mums visai nedavė nieko laisvai priimti. Jie yra praėjusių metų čempionai. Būkime biedni, bet teisingi. Stipriausi klubai sugeba pasipildyti naujais žaidėjais, o mes, mažiukai, nelabai. Trejos rungtynės per vos kelias dienas – sunku. Yra ir tokių žmonių, kurie šioje serijoje tiesiog sudegė. Aišku, pavardžių nenoriu sakyti“, – apgailestavo strategas.

Nepaisant kapituliacijos pusfinalyje, Jonavos komanda jau dairosi į tolimesnius horizontus.

Šiemet „CBet“ ir taip jau atliko 12 metų LKL nematytą žygdarbį ir žaisdama vos antrą sezoną elitiniame divizione sugebėjo prasibrauti tarp keturių stipriausių komandų.

Paskutinė tai padariusi komanda 2011-aisiais buvo Prienų „Rūdupis“. Simboliška, kad šią ekipą tada treniravo tas pats žmogus – V.Šeškus.

Debiutantės, greičiausiai pasiekusios LKL pusfinalį
Metai Komanda Kada pasiekė pusfinalį Vieta
1995 m. „Šiauliai“ debiutiniame sezone 4 vieta
2010 m. Utenos „Juventus“ debiutiniame sezone 4 vieta
1996 m. Vilniaus „Sakalai“ antrame sezone 4 vieta
2011 m. Prienų „Rūdupis“ antrame sezone bronza
2023 m. Jonavos „CBet“ antrame sezone ?

Tąkart prieniškiai pasidabino bronzos apdovanojimais. Dabar gimtojo miesto komandos pasiekimą 56-erių charizmatiškasis treneris bandys pakartoti su Jonavos klubu.

„Mes patekome į ketvirtuką. Kartu esame su komandomis, kurios žaidžia Europos taurių turnyruose. Jie turi kur kas didesnius ir stipresnius kūnus, daugiau žaidėjų. Mums tiesiog sunku, – pripažino strategas. – Bandysime pasikauti dėl bronzos. Mums jau ketvirta vieta labai svarbi, o apie trečią svajojame atsargiai. Kitą sezoną mums bus iššūkis surinkti tokį patį biudžetą, nes tikiu, kad tos trys kitos pajėgiausios komandos dar sustiprės. Praraja nuo jų dar išaugs.“

Ir po trumpos pauzės strategas grįžo į laimėtą ketvirtfinalio akistatą prieš Alytaus „Wolves“.

„Mūsų finalas buvo su vilkais. Visą sezoną nemačiau taip susikaupusios komandos, kaip per tuos du mačus. Tai buvo dvejos geriausios mūsų rungtynės. Vilkai kartais net nežinojo, ką daryti, mes puikiai nutraukinėjom jų derinius. Džiaugsmas laimėjus buvo didelis, bet ir jis davė savo nuovargį ir tai atsiliepė pusfinalyje“, – kalbėjo strategas.

Paklaustas, ar antrą kartą tokią kuklią komandą atvedęs į pusfinalį, V.Šeškus jau yra išaugęs „mažos“ LKL komandos marškinėlius, strategas šypsojosi.

„Neabejoju, kad galiu dirbti aukštesniame lygyje. Ir tada atėjęs į „Rytą“ nesudegiau, komanda žaidė gerai, ne vienas žaidėjas pasirašė gerą sutartį su kitais klubais. Pabandyti gal būtų ir įdomu. Su tokiais mažesniais klubais tu tiesiog negali padaryti kai kurių dalykų, o pabandyti tikrai norėtųsi. Mūsų biudžetas gal koks aštuntas. Net šiai komandai pridėjus 200 tūkst. aš nesiimčiau žadėti, kad žaisime geriau. NBA? Jei turit kokį gerą draugelį, tikrai būtų įdomu pabandyti, kokiu dešimtu treneriu padavinėt kamuolius tikrai galėčiau“, – geros nuotaikos neprarado linksmiausių plaučių LKL strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas