Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 21

„Neptūne“ – rokiruotės vadovų komandoje

Klaipėdos „Neptūno“ klubo struktūroje atliktos permainos, praneša „Atvira Klaipėda“ žurnalistas Martynas Vainorius.
Vilius Sukonas
Vilius Sukonas / bcneptunas.lt

Praėjusių metų rugsėjį „Neptūno“ pagrindine dalininke tapo Klaipėdos miesto savivaldybė, tačiau, kaip praneša M.Vainorius, tik dabar pateikė duomenis apie sausį priimtus sprendimus Registrų centrui.

Gruodį vykusiame dalininkų susirinkime buvo patvirtinti nauji įstatai, kuriuose įtvirtinta dalininkų struktūra, nurodant, kam ir kiek priklauso dalių: Klaipėdos savivaldybė valdo devynias, Sigitas Ambrazevičius – septynias, po vieną priklauso Vidui Augaičiui, Mariui Girčiui, Vytautui Lygnugariui ir Arūnui Tumai.

Kaip skelbia „Atvira Klaipėda“, dalininkų susirinkime iš Klaipėdos savivaldybės administracijos į valdybą buvo pasiūlyti direktorius Gintaras Neniškis, jo pavaduotojas Andrius Dobranskis ir Finansų skyriaus vedėja Kristina Petraitienė. Likę dalininkai pasiūlė M.Girčio kandidatūrą. Devyniais balsais „už“ ir niekam nebalsavus „prieš“, į valdybą buvo išrinkti G.Neniškis, K.Petraitienė ir M.Girčys.

Iš „Neptūno“ vadovo pareigų atsistatydino S.Ambrazevičius, laikinuoju vadovu tapo Vilius Sukonas, jam nustatyta 40 valandų darbo savaitė, paskirtas 3000 eurų mėnesinis atlyginimas, atskaičius mokesčius.

V.Sukonas anksčiau jau yra dirbęs „Neptūne“ – jis klubui vadovavo nuo 2018-ųjų pradžios iki S.Ambrazevičiaus atėjimo po daugiau nei dviejų metų.

Kaip 15min laidoje „Pikenrolas“ sakė LKL prezidentas Remigijus Milašius, nauju „Neptūno“ sporto direktoriumi paskirtas Martynas Mažeika.

Erikas Ovčarenko/BNS/LKL rungtynės „Neptūnas“ – „Žalgiris“
Erikas Ovčarenko/BNS/LKL rungtynės „Neptūnas“ – „Žalgiris“

15min šaltinių duomenimis, klube turėtų likti ir dabartinis „Neptūno“ sporto direktorius Dainius Vaitelis, kuris talkins naujose rogėse atsidūrusiam M.Mažeikai.

„2021 m. liepos – 2022 m. birželio laikotarpį apimančioje paskutinėje įstaigos finansinėje ataskaitoje rašoma, kad klubas gavo 1,957 mln. eurų pajamų – jos buvo 450 tūkst. didesnės nei prieš tai buvusiu finansiniu laikotarpiu. Taip pat šis laikotarpis jau baigtas turinti teigiamą finansinį rezultatą – 6 859 Eur, kai 2020-2021 m. buvo fiksuotas 156 007 eurų dydžio nuostolis.

Per ataskaitinį laikotarpį Klaipėdos savivaldybė klubui iš viso skyrė 1 335 232 eurų. Dar 5 433 eurus pridėjo jos valdoma bendrovė Klaipėdos autobusų parkas.

Didžiąją klubo išlaidų dalį – 1 091 314 eurų – sudarė žaidėjų ir trenerių išlaikymas“, – rašo „Atvira Klaipėda“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas