Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 26

„Neptūno“ sugrįžimo planą dėliojantis M.Mažeika: „Galbūt prireiks metų, o gal daugiau“

Finansinės klubo situacijos neatskleidęs Martynas Mažeika pripažįsta – Klaipėdos „Neptūno“ traukinys nuo pergalingų vėžių nuriedėjo, o sugrįžimas į prarastas pozicijas gali trūkti ir ne vieną sezoną. „Norisi gerinti mikroklimatą ir įvesti didesnį viso proceso stebėjimą“, – 15min sakė M.Mažeika.

Paskutinį kartą Klaipėdos „Neptūnas“ ant Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) prizininkų pakylos lipo 2019-aisiais metais, kai komandai dar vadovavo dabartinis Lietuvos rinktinės ir Kauno „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis.

Anksčiau laiko pasibaigusiame COVID-19 pandemijos startu pažymėtame 2019–2020 metų sezone klaipėdiečiai rikiavosi pirmajame ketverte, po metų – šešta vieta, kitus du sezonus – vos septintoji pozicija.

„Esu pamėgęs sakyti, kad klubai sugriūna ne per metus, o atstatyti juos yra dar sudėtingiau. Nesakau, kad „Neptūnas“ yra sugriuvęs, bet rezultatai rodo, jog traukinys yra šiek tiek nuriedėjęs nuo vėžių. Turime jį ten sugrąžinti. Galbūt prireiks metų, gal daugiau, bet visi turi dirbti kryptingai, ką mes dabar ir darome, – 15min portalui sakė Klaipėdos komandos sporto direktorius Martynas Mažeika, po klubo direktoriaus Viliaus Sukono pasitraukimo paskirtas ir laikinuoju „Neptūno“ vadovu. – Jeigu žinotume problemos esmę, galbūt ir tiek problemų čia nebūtų. Galbūt komandai reikia kitokio mikroklimato. Sunku apibrėžti problemą, bet akivaizdu, jog pergalės pabėgo. Norisi gerinti mikroklimatą ir įvesti didesnį viso proceso stebėjimą, kad galėtume imtis veiksmų, jei kažkas nepavyksta. Tokios smulkmenos galbūt sugrąžintų mus į pergalingą kelią.“

LKL.LT/Vilius Sukonas ir Martynas Mažeika
LKL.LT/Vilius Sukonas ir Martynas Mažeika

2000-aisiais metais karjerą uostamiestyje pradėjęs M.Mažeika karjerą baigė praėjusią žiemą, krepšininko marškinėlius iškart pakeitęs į kostiumą ir darbus „Neptūno“ biure.

Ilgametis komandos žaidėjas puikiai pamena šlovingus Klaipėdos krepšinio laikus, kai „Neptūnas“ dukart varžėsi „Betsafe-LKL“ finale (2014 ir 2016 m.), o vieną sezoną praleido ir Eurolygoje (2015 m.).

„Po truputį įsivažiuoju. Naujų dalykų dar yra daug, bet viskas po truputį juda į priekį. Taip pat yra ir su komandos komplektacija. Pasitaikė ir nepavykusių pasirašymų, kai turėjome uždėję parašą dėl labai norimų žaidėjų, bet šie krepšininkai pasirinko kitas komandas. Žinoma, svarbus faktorius yra ir sukilusios kainos bei mūsų nenoras perskubėti. Bet viskas juda į priekį. Turime laiko, žaidėjų turgus šiuo metu dar labiau yra atsidaręs. Manau, kad artimiausiu metu papildymų bus daugiau ir iki sezono starto tikrai susikomplektuosime komandą“, – sakė uoliai prie komandos sudėties formavimo dirbantis M.Mažeika.

Kaip 15min portalui teigė pats M.Mažeika, artimiausiu metu jam ir toliau teks sėdėti ant dviejų kėdžių „Neptūne“, kadangi vis dar vyksta V.Sukono įpėdinio paieškos.

„Negaliu atsakyti kada bus surastas naujas direktorius. Sunku pasakyti. Kol kas yra tokia situacija, – sakė „Neptūno“ vadovu tapusi Klaipėdos krepšinio legenda. – Atsakomybių man tikrai padaugėjo, atsirado daugiau darbų. Dabar dirbame ties komplektacija, bet yra ir kitų dalykų. Bet aš į viską žiūriu labai teigiamai, nes man šis darbas labai patinka. Žiūriu į priekį ir tikiuosi, kad situacija komandoje pagerės.“

LKL.LT/Martynas Mažeika
LKL.LT/Martynas Mažeika

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas