Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 04

Grėsmė prieš pasaulio čempionatą: nerimą pasėjo Justės Jocytės trauma

Lietuvos merginų jaunimo (iki 19 metų) rinktinė jau po 11 dienų pradės kovas pasaulio krepšinio čempionate, bet bėgant paskutinėms pasiruošimo savaitėms Viliaus Stanišausko treniruojamą komandą iš vėžių išmušė didžiausios ekipos žvaigždės Justės Jocytės patirta trauma.
Justė Jocytė
Justė Jocytė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Lietuvos moterų krepšinį iš keliolika metų trukusio žiemos miego prikėlusi paauglė pernai su komandos draugėmis snaudė ne bet kur, o ant aukščiausio Europos merginų čempionato apdovanojimų pakylos laiptelio.

FIBA nuotr./Jaunosios Lietuvos krepšininkės itin pamėgo Stepheno Curry šventimą
FIBA nuotr./Jaunosios Lietuvos krepšininkės itin pamėgo Stepheno Curry šventimą

Prieš kelerius metus pranešusi apie save jaunučių (iki 16 metų) pirmenybėse, kuriose žaisdama prieš 2-3 metais vyresnes merginas nuvedė Lietuvos rinktinę iki finalo ir sidabro apdovanojimų, pernai J.Jocytė buvo nesustabdoma Kretoje, kur Lietuvos jaunių (iki 18 metų) ekipa iškovojo auksą.

Negana to, lietuvės dar pačiupo ir kelialapį į šių metų pasaulio devyniolikmečių pirmenybes, kuriose Lietuvos komandos nebuvo dar nuo 2013-ųjų, kai mūsų šalyje vykusiame čempionate lietuvės varžėsi dėl šeimininkių statuso.

Planetos pirmenybės Ispanijos sostinėje Madride prasidės liepos 15-ą dieną, o lietuvės su 17-mete J.Jocyte turėtų būti vienos favoričių į medalius.

FIBA nuotr./Jaunosios Lietuvos krepšininkės itin pamėgo Stepheno Curry šventimą
FIBA nuotr./Jaunosios Lietuvos krepšininkės itin pamėgo Stepheno Curry šventimą

Tačiau didelis ambicijų burbulas galėjo sprogti akimirksniu, kai Lietuvos rinktinėje nerimą pasėjo Justės trauma.

Liono ASVEL ekipai atstovaujanti palangiškė po klubinio sezono pabaigos prisijungė prie V.Stanišausko treniruojamos rinktinės ir ruošėsi planetos pirmenybėms, kai staiga buvo sustabdyta kojos skausmo.

15min žiniomis, J.Jocytę iš rikiuotės išvedė dvigalvio kojos raumens trauma.

Atlikus tyrimus praėjusią savaitę paaiškėjo, kad chirurgo įsikišimo krepšininkei neprireiks, bet iškilo grėsmė jos žaidimui artėjančiame pasaulio čempionate.

Pirmadienį J.Jocytė su komanda grįžo iš Barselonoje vykusio tarptautinio turnyro, kuriame didžiąją dalį laiko stebėjo komandos draugių pasirodymą iš šalies, o antradienį 17-metei atlikti pakartotiniai tyrimai, davę pozityvesnius rezultatus.

„Traumos dinamika yra gera, – 15min antradienį teigė Lietuvos jaunimo rinktinių direktorius, buvęs teisėjas Tomas Jasevičius. – Gydytojo terminais nepasakysiu, bet turi uždegimą ten, kur, grubiai šnekant, dvigalvis raumuo susikabina su klubu. Bet dabar gydytojai leido didinti krūvius, įvedinėti ją, sportuoti su komanda, stebėti situaciją.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tomas Jasevičius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tomas Jasevičius

J.Jocytė greičiausiai praleis likusius du draugiškus susitikimus su Latvijos 20-mečių merginų komanda, tačiau rinktinėje vyrauja optimizmas, kad Justė spės pasveikti iki pirmojo pasaulio čempionato testo po 11 dienų, kai lietuvės stos į kovą su bendraamžėmis iš Brazilijos.

„Nuo šiandien ji jau pradėjo judėti su komanda. Kažkiek atskirai pratimus darys, bet planuojame, kad čempionato pradžioje jau turbūt galės sportuoti pilnu pajėgumu“, – vylėsi T.Jasevičius.

FIBA nuotr./Justė Jocytė
FIBA nuotr./Justė Jocytė

Be Brazilijos, lietuvės dar susigrums ir su Italijos bei Japonijos rinktinėmis. Į kitą etapą pateks visos keturios grupės ekipos, bet nuo užimtos vietos priklausys, prieš ką Lietuvos rinktinė žais aštuntfinalyje. Tarp galimų varžovių – Kanada, Egiptas, Čekija ir Kinija.

Pasaulio jaunimo merginų čempionate Lietuvos rinktinė per nepriklausomybės laikotarpį žais tik penktą kartą. Iki šiol aukščiausias mūsiškių pasiekimas - aštuntoji vieta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas