Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 07 31

Nervingas kėlinys: nesportinė pražanga ir Domanto Sabonio bei Matthew Dellavedovos apsižodžiavimas

Antrosiose Lietuvos rinktinės kontrolinėse rungtynėse su Australija aikštėje buvo daugiau aistrų nei pirmajame susitikime Klaipėdoje. Pasižymėjo ir pirmajame mače nedalyvavęs „Cleveland Cavaliers“ gynėjas Matthew Dellavedova, NBA garsėjantis grubiu žaidimu. „Vis tik čia draugiškos rungtynės, reikėtų kitus pasaugoti“, – po mačo sakė 14 taškų pelnęs Mindaugas Kuzminskas.
Andrew Bogutas
Lietuvos rinktinė / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Australai nervingai ėmė žaisti ketvirtajame kėlinyje, kai Lietuvos ekipa buvo nutolusi dviženkliu skirtumu ir rungtynės slydo svečiams iš rankų.

Ketvirtojo kėlinio viduryje NBA čempionas Andrew Bogutas grubiai prasižengė prieš kamuolį perėmusį Mindaugą Kuzminską. Jis šiurkščiai nubloškė lietuvį ant žemės. „Golden State Warriors“ komandos „centrui“ buvo skirta nesportinė pražanga.

„Šiaulių“ arenoje susirinkę žiūrovai kurtinančiu švilpimu palydėjo nepatenkintą ir atsarginių suolo link ėjusį A.Bogutą.

Šis piktu veidu teisėjams tris kartus sušuko „flop!“, teigdamas, kad M.Kuzminskas suvaidino.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Lietuvos rinktinė
Alvydo Januševičiaus nuotr./Lietuvos rinktinė

„Nežinau, gal jis supyko po to dėjimo per jį, norėjo atkeršyti, – juokavo Mindaugas Kuzminskas. – Nežinau, pasielgė neapgalvotai ir tiek. Vis tik čia draugiškos rungtynės, reikėtų kitus pasaugoti. Bet toks yra varžovas ir nieko nepakeisi. Situacijos nedramatizuoju, čempionate visi taip žais.“

Dar po kelių minučių po krepšiu įvyko žodinis konfliktas tarp Domanto Sabonio ir M.Dellavedovos. Gynėjas kibiai ir labai agresyviai bandė sustabdyti „centravusį“ 19-metį.

Teisėjai užfiksavo pražangą, o D.Sabonis ir M.Dellavedova vienas kitam į akis pažėrė keletą riebių frazių.

Komandos draugai ir teisėjai numalšino galėjusias įsiplieksti aistras.

Mindaugas Kuzminskas: „Nežinau, gal jis supyko po to dėjimo per jį, norėjo atkeršyti“.

Po rungtynių D.Sabonis draugiškai apsikabino su M.Dellavedova.

„Kiekvienas nori laimėti, aišku, draugiškos rungtynės, niekas nenori traumų, bet nemanau, kad australai taip žaidė specialiai, – savo įspūdžiais dalijosi Renaldas Seibutis. – Reikia pasidžiaugti, kad viskas baigėsi be traumų. Kiekvienas nori laimėti, todėl natūralu, kad kovoja ir stengiasi. O kaip ten buvo, tegul sprendžia žiūrovai.“

Lietuviai ir antrą kartą nugalėjo Australijos rinktinę 92:85. Artimiausias kontrolinis mačas – rugpjūčio 8-ąją Alytuje su Suomija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas