Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 09

Nesėkmę Panevėžyje komentavęs K.Maksvytis: „Vyko katės ir pelės žaidimas“

Panevėžio „7bet-Lietkabelis“, pernai užtrenkęs Kauno „Žalgiriui“ duris į Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finalą, šį reguliarųjį sezoną užbaigė laimėdamas pirmąją tarpusavio dvikovą šiame sezone.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / LKL.lt nuotr.

Galbūt būsimos pusfinalio serijos repeticijoje, neturėjusioje jokios reikšmės turnyrinei lentelei, Nenado Čanako auklėtiniai dramatiškai išplėšė pergalę 87:85.

VIDEO: „Betsafe-LKL“ rungtynių apžvalga: „Lietkabelis“ - „Žalgiris“ [2023-05-09]

„Turnyrine prasme šios rungtynės nereiškė nieko, bet man visada geriau laimėti, negu pralaimėti“, – spaudos konferenciją pradėjo N.Čanakas.

„Tačiau turime pamiršti šią pergalę ir pradėti galvoti apie atkrintamąsias, apie Utenos komandą“, – čia pat pridūrė specialistas iš Serbijos.

LKL nuotr./Nenadas Čanakas
LKL nuotr./Nenadas Čanakas

Jo auklėtiniams dėl pergalės reikėjo kovoti išlipant iš 14 taškų duobės (12:26), į kurią panevėžiečiai buvo įkritę rungtynių pradžioje.

„Nežinau kodėl, tačiau pirmoje rungtynių pusėje buvome labai įsitempę puolime, pridarėme daugybę paprastų klaidų, kamuolys nejudėjo laisvai. Gynyboje kiekvieną sykį prasižengdavome metimo metu. Mums trūko susikaupimo, tačiau pabaigoje parodėme, kad galime žaisti krepšinį“, – komandą už parodytą charakterį pagyrė N.Čanakas, čia pat sulaukęs klausimo, ar ši pergalė pridėtų pasitikėjimo, jei pusfinalyje, kaip ir pernai, vėl tektų susitikti su Kauno „Žalgiriu“.

„Nuoširdžiai, aš negalvoju apie tą seriją. Nebijau, bet labai gerbiu „Juventus“ komandą. Dabar mūsų galvose yra tik Utenos barjeras. Jeigu laimėsime, jeigu pateksime į pusfinalį, tuomet galėsime apie tai pasikalbėti“, – ramus išliko „Lietkabelio“ strategas.

„Ketvirtfinalyje mūsų laukia labai nenuspėjamas varžovas puolime. Visi jų gynėjai gali pataikyti. Turime sustabdyti jų greitą puolimą ir žaisti solidų atkrintamųjų krepšinį. Jie turi patyrusių žaidėjų – M.Gecevičių, G.Matulį, R.Lynchas yra žaidęs Europos taurėje. Jie neabejotinai turi kokybės, tad turėsime atiduoti visas jėgas“, – teigė N.Čanakas.

VIDEO: K. Maksvytis: „Mieliau būtume pasirinkę treniruočių dieną“

Ketvirtfinalio serijoje bus žaidžiama iki 2 pergalių. „Žalgiris“ dėl vietos pusfinalyje kovos su Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ ekipa, užėmusia 8 vietą reguliariajame sezone.

„Žinojome, kad šios rungtynės nieko nelemia. Ir mums, ir jiems. Nenorėčiau per daug apie jas ir išsiplėsti. Mes žiūrėjome savo tikslų, dalinome minutes, aišku, bandėme ir laimėti. Kažkiek įvyko ir katės pelės žaidimas, nes yra didelė tikimybė, kad su „Lietkabeliu“ dar susitiksime“, – dėstė K.Maksvytis.

Jo manymu, lemiamas lūžis rungtynėse nutiko ketvirtojo kėlinio viduryje, kai „Žalgiris“, pirmaudamas dviženkle persvara (73:63), atsidūrė besivejančių vaidmenyje (74:73). „Lietkabelis“ spurtavo 11:0.

„Nesinorėjo mesti (į aikštę) žaidėjų, kurie tą dieną žaidė geriau. Norėjosi padalinti minutes. Bandėme laimėti su tais žaidėjais, su kuriais bandėme, ir pralaimėjome“, – atsakė K.Maksvytis.

„Sugrįžęs Tyleris Cavanaugh sužaidė gal net per daug minučių (18, – red. past.). Stengėmės riboti. M.Krivas – jaunas žaidėjas. Pirmas jo išėjimas buvo labai geras, antras – šiek tiek prastesnis. Bet... Žiūrėjome savo tikslų. Žinant, kokios nereikšmingos šios rungtynės buvo, mieliau būtume pasirinkę treniruočių dieną“, – teigė „Žalgirio“ treneris.

LKL nuotr./Kazys Maksvytis
LKL nuotr./Kazys Maksvytis

„Lietkabeliui“, pernai užkirtusiam kelią „Žalgiriui“ į finalą, šiame sezone tai buvo pirmoji pergalė prieš Kauno klubą, pasiekta ketvirtuoju bandymu. Ar netaps tai įkvėpimo šaltiniu panevėžiečiams?

„Nemanau. Visų pirma, abiem komandoms dar reikia patekti į pusfinalį. Antra – bus kitos rungtynės, kita istorija“, – atsakė K.Maksvytis, patvirtinęs, kad Rolandas Šmitas ir Isaiah Tayloras buvo tik taupomi prieš lemiamas kovas, jokių sveikatos problemų jie neturi.

LKL atkrintamosios kovos startuoja jau šį penktadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas