Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 11

Nesugadino A.Macijausko šventės: „Rytas“ paguldė „Neptūną“

Vilniaus „Rytas“ (8-1) nesugadino šventinio vakaro „Jeep“ arenoje. Lietuvos vicečempionai namuose įtikinamai 93:75 (28:28, 22:10, 24:20, 19:17) įveikė Klaipėdos „Neptūną“ (3-6).

Per ilgąją šių rungtynių pertrauką ypatingai buvo pagerbta sostinės klubo legenda Arvydas Macijauskas – į „Jeep“ arenos palubes iškelti jo 7-uoju numeriu pažymėti marškinėliai. Maco marškinėliai dėl jo nuopelnų „Neptūnui“ ir uostamiesčiui jau kabo ir Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

Sostinės krepšininkai klubo legendos šventės nesugadino.

Nors pirmajame kėlinyje „Neptūnas“ nustebino keturiais tritaškiais ir spurtu 12:0, o po pirmų 10 minučių švieslentė rodė lygybę 28:28, „Rytas“ surakino varžovų puolimą antrame ketvirtyje ir nutolo.

Per septynias minutes „Neptūnas“ pelnė tik 4 taškus ir atsiliko 32:45, o įpusėjus mačui skirtumas buvo 12 taškų (50:38).

Po ilgosios pertraukos dominavimą tęsė Martynas Echodas, pataikęs pirmus devynis dvitaškius šiose rungtynėse, o „Rytas“ išsaugojo solidų pranašumą, kuris nė karto nebuvo sumenkęs iki mažiau nei 12 taškų, o vienu metu siekė ir 20.

Klaipėdos komanda pergalės iš išvykos rungtynių prieš „Rytą“ nesugeba parsivežti jau dešimtą kartą iš eilės.

„Ryto“ gretose po ilgos pertraukos žaidė Gytis Radzevičius. Po traumos pasveikęs puolėjas žengė ant parketo pirmą kartą nuo birželio 10-osios ir per 26 minutes pelnė 3 taškus bei atkovojo 3 kamuolius.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Varžybų akimirka
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Varžybų akimirka

Vilniečių treneris Giedrius Žibėnas šiame susitikime leido pailsėti komandos kapitonui Margiriui Normantui.

Vilniečiai per devynis susitikimus „Betsafe-LKL“ pirmenybėse yra pralaimėję tik prieš Kauno „Žalgirį“ ir užima antrąją vietą. „Neptūnui“ tai buvo šeštoji nesėkmė – jie žengia septinti.

„Rytas“: Martynas Echodas 20 (10/13 dvit., 8 atk. kam., 28 naud. bal.), RJ Cole'as 13 (5 atk. kam., 5 rez. perd.), Keithas Hornsby (5 rez. perd.) ir Gytis Masiulis (6/7 dvit., 7 atk. kam.) po 12, Justinas Gorhamas 9 (7 atk. kam.).

„Neptūnas“: Martynas Pacevičius 16 (9 atk. kam., 26 naud. bal.), Timas Lambrechtas ir Thomasas Rutherfordas (6 atk. kam.) po 13, Sterlingas Gibbsas ir Deividas Gailius po 10.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas