Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Netikėtas ėjimas priekinėje linijoje – Kauno „Žalgiris“ keičia vidurio puolėją

Kauno „Žalgiris“ skelbia apie netikėtus pokyčius komandos priekinėje linijoje. Lietuvos vicečempionų gretas palieka sutartį turėjęs Kevarriusas Hayesas. Jį pakeis Eurolygos senbuvis Bryantas Dunstonas.

Su 38-erių 203 cm amerikiečiu, praėjusiame sezone žaidusiu Bolonijos „Virtus“ klube, pasirašyta sezono trukmės sutartis, trečiadienio rytą pranešė „Žalgirio“ klubas.

Taip pat kitą sezoną Kaune nebežais Kevarriusas Hayesas. Komanda su vidurio puolėju išsiskyrė abipusiu susitarimu. Amerikietis „Žalgiryje“ rungtyniavo du pastaruosius sezonus.

Vida Press nuotr./Bryantas Dunstonas ir Kevarriusas Hayesas
Vida Press nuotr./Bryantas Dunstonas ir Kevarriusas Hayesas

„Norime padėkoti Kevarriusui už praleistą laiką „Žalgiryje“. Artėjančiam sezonui ieškojome šiek tiek kitokio stiliaus žaidėjo, kuris labiau tiktų prie buriamos sudėties. Nepaisant solidaus amžiaus, Bryantas vis dar labai motyvuotas siekti pergalių ir varžytis aukščiausiame lygyje, – apie atsinaujinimą priekinėje linijoje kalbėjo „Žalgirio“ sporto direktorius Gediminas Navickas. – Tikime, kad jo patirtis ir lyderio savybės padės tiek komandai, tiek žaidėjams dar greičiau atskleisti savo potencialą naujame sezone.“

B.Dunstonas Eurolygoje yra sukaupęs 11 iš eilės sezonų patirtį. Stipriausiame Senojo žemyno klubiniame turnyre krepšininkas debiutavo 2013–2014 m. sezone, kai prisijungė prie Pirėjo „Olympiakos“ klubo.

Po dviejų sezonų Graikijos krepšinio flagmane amerikietis 8 sezonus praleido Stambulo „Anadolu Efes“ klube, su kuriuo 2021 ir 2022 m. iškovojo Eurolygos čempiono titulą.

Vida Press nuotr./Bryantas Dunstonas ir Kevarriusas Hayesas
Vida Press nuotr./Bryantas Dunstonas ir Kevarriusas Hayesas

Praėjusiame sezone vidurio puolėjas persikėlė į Italiją, kur atstovavo Bolonijos „Virtus“ ekipai. Įkrintamąsias su klubu pasiekęs B.Dunstonas Eurolygoje vidutiniškai per 19 minučių rinkdavo po 4,5 taško, atkovodavo po 3,6 kamuolio ir blokuodavo po 0,7 metimo.

Euroleague.net nuotr./Bryantas Dunstonas
Euroleague.net nuotr./Bryantas Dunstonas

Krepšininko karjeroje aibė asmeninių apdovanojimų – B.Dunstonas dukart buvo pripažintas geriausiai besiginančiu Eurolygos sezono krepšininku (2014 ir 2015 m.), dukart pirmavo turnyre pagal blokuotus metimus (2014 ir 2018 m.), o 2017 m. išrinktas į antrąjį simbolinį geriausių turnyro žaidėjų penketą.

VIDEO: Dunston breaks career blocked-shots mark

JAV ir Armėnijos pilietybes turintis žaidėjas daugiausiai metimų Eurolygos istorijoje blokavusių Eurolygos žaidėjų sąraše yra įsitaisęs antroje vietoje (347) ir nusileidžia tik Madrido „Real“ milžinui Walteriui Tavaresui (424).

Savo karjeroje B.Dunstonas taip pat yra rungtyniavęs Pietų Korėjos „Mobis Phoebus“, Salonikų „Aris“, Herclios „Bnei Herzliya“, Holono „Hapoel“ ir „Varese“ klubuose.

B.Dunstonas tapo šeštuoju „Žalgirio“ naujoku šią vasarą.

Komandą papildė Deividas Sirvydis, prancūzas Sylvainas Francisco, amerikiečiai Tyrone'as Wallace'as ir Mattas Mitchellas bei serbas Alenas Smailagičius.

Pasak „BasketNews“, Kaune laukiami ir Rokas Jokubaitis bei Ignas Brazdeikis.

Kauno „Žalgirio“ sudėtis 2024–2025 m. sezonui

  • Sylvainas Francisco, Tyrone'as Wallace'as, Lukas Lekavičius, Dovydas Giedraitis, Tomas Dimša, Deividas Sirvydis, Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevičius, Mattas Mitchellas, Brady Manekas, Alenas Smailagičius, Laurynas Birutis ir Bryantas Dunstonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus