Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 02

NKL be pralaimėjimų žengiantys „Mažeikiai“ – prie bankroto slenksčio?

Nacionalinėje krepšinio lygoje vieninteliai be pralaimėjimų šį sezoną žaidžiantys „Mažeikių“ krepšininkai kaip ir praėjusiais metais atsidūrė finansinėje aklavietėje.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sunkų laikotarpį išgyvenančio klubo vadovas Giedrius Petrulevičius  Mažeikių krašto laikraščiui „Santarvė“ net prakalbo apie galimą  bankrotą.

Kai kurie politikai dėl tokios situacijos kaltina valdžią, neturinčią aiškios sporto strategijos, neapsisprendžiančią, kam teikti prioritetus.

Naftininkai pagalbos nesuteikė

Klubo „Mažeikiai“ direktorius G. Petrulevičius, kalbėdamas apie situaciją, neslėpė: krepšininkus sunkumai ištiko dėl to, kad pagrindinis rėmėjas „ORLEN Lietuva“ sustabdė finansavimą. Praėjusį sezoną Lietuvos krepšinio lygoje žaidę mažeikiškiai iš šios bendrovės negavo nė cento.

„Pernai įmonės situacija buvo kitokia, mes net neprašėme paramos. Šiemet finansinė situacija yra gerokai pasikeitusi, skelbiama apie milijoninius pelnus (viešais duomenimis, bendrovės grynasis pelnas po pirmųjų trijų šių metų ketvirčių siekia 195 mln. JAV dolerių – B.R.), todėl tikėjomės, kad klubui bus pagelbėta“, – prisipažino jo vadovas.

Apie paramą – nieko konkretaus

Klubui normaliai išgyventi – sportininkų draudimui, atlyginimams, salės nuomai, apgyvendinimui, transporto ir kitoms išlaidoms – per sezoną reikia 150 tūkstančių eurų. G. Petrulevičius neslėpė, kad buvo tikimasi iš „ORLEN Lietuvos“ gauti 100 tūkstančių eurų.  Buvęs gautas ir bendrovės generalinio direktoriaus žodinis pažadas, tačiau neseniai paaiškėjo, kad paramos nebus.

Mindaugas Linkaitis, bendrovės „ORLEN Lietuva“ atstovas spaudai, dėl paramos „Mažeikių“ krepšininkams taip pat nieko konkretaus „Santarvei“ negalėjo atsakyti.

„Šiuo metu bendrovė vis dar svarsto kitų metų biudžetą. Galutinių sprendimų dėl projektų dar nėra priimta“, – gautas trumpas bendrovės atstovo atsakymas.



 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai