Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 01 29

Nudegęs „Neptūnas“ trenerio teisti neskuba ir jau laukia pastiprinimo

Klaipėdos „Neptūnas“ po antradienį pralaimėtų FIBA Čempionų lygos rungtynių prarado bet kokius šansus peržengti grupių etapą ir tarptautinį pasirodymą baigs paskutiniu susitikimu po savaitės. Nors pasigirdo kalbų apie trenerio Tomo Rinkevičiaus patraukimą, neseniai klubo sporto direktoriumi paskirtas Dainius Vaitelis stratego nurašyti dar neskuba.
Tomas Rinkevičius
Tomas Rinkevičius / FIBA nuotr.

Klaipėdiečiams antradienį buvo reikalinga tik pergalė Stambule, bet T.Rinkevičiaus auklėtiniai prieš „Bešiktaš“ suklupo 69:75.

Šiose rungtynėse „Neptūnas“ vertėsi be traumuotų Tomo Delininkaičio ir Darrino Dorsey, o mačo dieną sunegalavo ir Gytis Masiulis.

Po finalinės sirenos Stambule tapo aišku, kad kitą savaitę rungtynėmis namuose su Sombathėjaus „Falco“ uostamiesčio klubas atsisveikins su tarptautinėmis kovomis iki kito sezono.

„Žinot, vakar buvo tik devyni žaidėjai registruoti, iš jų sveikų buvo dar mažiau, bet mes šitų dalykų nelabai skleidžiame. Jei ne tos traumos, manau, kad ir rezultatas būtų kitoks. Taip atsitiko, nieko nepakeisi. Kažkur gal anksčiau pergalę galėjome pasiimti, bet yra, kaip yra. Šansų nebėra, bet prie savų sirgalių tikrai sukovosime“, – 24sek pasakojo „Neptūno“ sporto direktorius.

Vakar buvo tik devyni žaidėjai registruoti, iš jų sveikų buvo dar mažiau

Žvelgdamas į visą Čempionų lygos grupių etapą, D.Vaitelis pabrėžė, kad trūko nedaug, o labiausiai komandoje trūksta krepšininkų.

„Kiek yra, jie neištemps. Darvinas traumuotas, dabar dar Tomas iškrito. Labai trūksta žaidėjų. Jei visi būtų sveiki, visai kitas vaizdas būtų. Vakar ir atsidavimas, ir kova buvo labai gera, visi suprato, kaip tai svarbu, bet, kai neužtenka jėgų... Dar ir Gytis vakar iškrito. Atrodo, kad užbūrė kažkas mus“, – kalbėjo D.Vaitelis.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Darrin Dorsey
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Darrin Dorsey

Sporto direktoriaus teigimu, dabar visas dėmesys bus skirtas kovoms Lietuvos krepšinio lygoje, kur su 10 pergalių ir 9 pralaimėjimais „Neptūnas“ užima penktąją vietą.

„Mūsų tikslas yra ketvertas. Dabar reikia grįžti į prarastas pozicijas. Rezultato norisi kuo geresnių, o kaip bus – matysim“, – 24sek sakė D.Vaitelis.

Vos sausio viduryje Donatą Zavacką sporto direktoriaus pareigose pakeitęs D.Vaitelis apie permainas trenerių korpuse bent kol kas nėra linkęs kalbėti.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tomas Rinkevičius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tomas Rinkevičius

„Nesuprantu tokių kalbų pagrindo. Negalima ant trenerio nurašyti tokių dalykų, kai žaidžia su keliais žaidėjais. Tikrai nėra jokių komentarų dėl trenerio, nes kalbų buvo visokių, išėjo jos kur nereikia. Šiai dienai yra Rinkevičius, dabar svarbu pasistiprint žaidėjais, sulaukt traumuotų žaidėjų ir žiūrėsim toliau“, – T.Rinkevičiaus atpirkimo ožiu nevertė D.Vaitelis.

Negalima ant trenerio nurašyti tokių dalykų, kai žaidžia su keliais žaidėjais

„Krepšinis.net“ redaktorius Edgaras Pulkovskis pranešė, kad T.Rinkevičių prie šoninės linijos gali pakeisti jo asistentu dabar dirbantis Jurica Žuža, o į komandą yra kviečiami du žaidėjai: 208 cm ūgio vidurio puolėjas Ebuka Izundu iš Sevilijos „Real Betis“ ir Klaipėdoje ilgus metus anksčiau žaidęs Martynas Mažeika iš Talino „Kalev“.

„Mes ieškome didelio žmogaus, nes mums labai trūksta centro, kuris būtų kitoks nei dabar turimi du“, – komentavo D.Vaitelis.

Sporto direktoriaus teigimu, kalbos apie M.Mažeikos prisijungimą nėra iš piršto laužtos – beliko suderinti paskutines smulkmenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas