Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 06

Nugaros problemos gali užkirsti M.Grigoniui kelią į Europos čempionatą

Penkias savaites dėl nugaros traumos nežaidęs Marius Grigonis sugrįžo į rikiuotę, bet prieš Kauno „Žalgirį“ žaisiantis Maskvos CSKA krepšininkas dar nesijaučia savimi. Nugaros būklę jis dešimtbalėje sistemoje įvertino šešetu, šiuo metu abejodamas ir dėl žaidimo 2022-ųjų metų Europos čempionate.

2021-ųjų metų rugsėjį įvykių Mariaus Grigonio gyvenime netrūko – nuo euforijos dėl šeimos pagausėjimo iki asmeninės kovos su nugaros problemomis.

Rugsėjo mėnesio pabaigoje lietuvis trumpam paliko Maskvos CSKA ir grįžo į Kauną susipažinti su neseniai pasaulį išvydusia dukra Elena. O kai Marius grįžo į Rusijos superklubą, jį sustabdė nugaros trauma.

Jis sužaidė rungtynes VTB Jungtinėje lygoje prieš Zelionos Guros „Stelmet“, tačiau neužbaigė susitikimo Milane prieš „Olimpia“, kuris jam buvo pirmasis Eurolygoje vilkint raudoną Maskvos ekipos aprangą.

„Paskutinėse mačo minutėse pajutau į nugarą trenkusį žaibą, atsirado raumenų spazmai. Teko daug praeiti, pora savaičių išvis sunkiai paeidavau. Turėjome problemų su gydytojais, sprendėme tai, skambinau ir į Lietuvą, atrodo, kad dabar viskas susitvarkė. Reikia prižiūrėti, kadangi toks dalykas gali kartotis. Daug vargo, bet po truputį gerėja, – 15min laidoje PIKENROLAS kalbėjo Marius Grigonis, kurio artėjantį penktadienį laukia ypatinga išvyka į „Žalgirio“ areną. – Kiekvienas turi kažkiek išvaržų, spaudžiančių nervą. Reikia stiprinti nugaros preso raumenis. Taip nutiko, kad išvažiavau į gimdymą, 3–4 dienas nieko nedariau, grįžau į rungtynes ir žaidžiau prieš Zelionos Guros komandą, tuomet mačas Milane. Taip viskas ir susideda.“

Į rikiuotę M.Grigonis sugrįžo devintajame ture prieš Tel Avivo „Maccabi“, spėjo sužaisti penkis mačus, bet visapusiškai jaustis savimi aikštelėje jis dar negali.

15min paprašė CSKA gynėjo įvertinti savo nugaros būklę dešimties balų sistemoje, kur dešimt – labai gerai, vienas – katastrofa.

„Šeši. Po rungtynių būna blogai. Ryte atsikeli, padarai pratimus ir viskas prašviesėja“, – sakė garantuotą trejų metų sutartį vasarą su CSKA klubu sudaręs krepšininkas.

M.Grigonio trauma Lietuvoje nebuvo garsiai aptarinėjama, mažai informacijos šiuo klausimu pasirodydavo iš Maskvos klubo. Akistatos su buvusia komanda laukiantis gynėjas papasakojo apie sunkumus, kuriuos jam teko įveikti gydantis traumuotą vietą.

„Negali pajudėti, negali išsitiesti, visas pakrypęs į šoną, – detalizavo M.Grigonis. – Galvoju, kad daug krepšininkų susiduria su nugaros problemomis. Skausmas nėra malonus, bet tai yra visos šios mano kelionės krepšinyje dalis. Visada turėjau problemų su nugara, stebuklų nėra, tiesiog reikia stiprinti.“

VIDEO: PIKENROLAS: Marius Grigonis – vienatvė Maskvoje, dėdžių pamokslai ir palaikymas M.Schilleriui

Marius dėkoja CSKA klubo darbuotojams ir žaidėjams, kurie padėjo jam įveikti sunkų periodą naujo karjeros etapo Rusijoje pradžioje.

„Vienas dideliame bute gali greitai užsidepresuoti. Man geriau išeiti kur nors. Liūdesys greitai ateina, tad geriau būti žmonių apsuptyje, – sakė M.Grigonis. – Būna juodų dienų. Bet yra komandos nariai, fizioterapeutai, kurie man labai padėjo ir morališkai. Ėjo į namus, bandė gaivinti, nepasidavė, kai atrodė, jog niekas negerėja. Tam jie ir yra, kad padėtų žaidėjams. Ypač tie, kurie be šeimų, susiburia ir palaiko vienas kitam kompaniją.“

2022-ųjų metų rugsėjį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pradės kovas Europos čempionate, bet Vokietijoje galime neišvysti pagrindinio komandos atakuojančio gynėjo.

Nors iki rinktinės stovyklos pradžios dar aštuoni mėnesiai, bet nugaros problemos M.Grigoniui sėja abejonę dėl dalyvavimo Senojo žemyno pirmenybėse.

„Vasara dar toli, bet kol kas save Europos čempionate įsivaizduoju labai sunkiai. Kai daug vargo, tai sunkiai įsivaizduoju. Bet dar yra daug laiko“, – sakė M.Grigonis.

Visas 15min laidos PIKENROLAS pokalbis su Mariumi Grigoniu:

VIDEO: PIKENROLAS: Marius Grigonis – vienatvė Maskvoje, dėdžių pamokslai ir palaikymas M.Schilleriui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas