Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 28

Nuo Šaro liaupsių bėgęs Virginijus Šeškus: „Žalgiris“ mus mušė

Ambicingai startavęs Prienų „Skycop“ klubas atsimušė į čempionišką gynybos sieną. Virginijus Šeškus, su savo komanda 53:74 turėjęs pripažinti Kauno „Žalgirio“ pranašumą, po LKL mačo pasinaudojo proga nebaudžiamai kritikuoti teisėjus.
Virginijus Šeškus
Virginijus Šeškus / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iš pradžių strategas pastebėjo, kad su 25 proc. tritaškių pataikymu (7/27) Prienams pernelyg sunku atsilaikyti prieš „Žalgirį“.

Be to, žalgiriečiai puikiai išanalizavo V.Šeškaus paruoštas schemas ir nukirto daugybę jų planuotų derinių. Esą pavyko įgyvendinti tik 50 proc. žaidimo puolime plano.

Tačiau trumpai tai aptaręs, V.Šeškus uždėjo akcentą ant skirtingo pražangų traktavimo.

Pradžia sezono – mes įsivažiuojame. Gal teisėjai irgi dar įsivažiuoja.

„Bet jei atvirai, ko mums trūko... Mes juk žaidžiame namie. O mus „Žalgiris“ mušė. Jie visas rungtynes žaidė ant pražangos ribos.

Vienoje pusėje buvo netgi lengvesnės baudos ir mes visada jas gaudavome. Nežinau, gal man taip atrodo. Bet prieš Gecevičių buvo keli dalykai prie mūsų suolo, kur kūnas į kūną veržiasi...

Namie žaidžiant norėtųsi to dalyko. Bet kai žaidi prieš elitines komandas, teisėjai pasidaro kažkokie kitokie, – pasakojo V.Šeškus, kuris pagal naujausias LKL taisykles nebegaus piniginės baudos už arbitrų kritiką. – Paskutinės atakos pavyzdys – minus 18 taškų ir 20 sekundžių. Mike'as veržiasi ir ten ant ribos. Jei esi protingas teisėjas, tai sušvilpk. „Žalgiris“ nieko nesakys ir mes būsim laimingi. O Mike'as ten gavo techninę.

Tikrai nesakau, kad pralaimėjome dėl teisėjų, bet kai dabar galima pasinaudoti ir pakritikuoti teisėjus, tai galima ir apie juos daugiau pasikalbėti (šypsosi.).

Kai žaidi išvykose, visada jauti, kad kažkurioje situacijoje teisėjas labiau tolerantiškas. Šiandien aš to nejaučiau. Buvo daug abejotinų momentų, kur arbitrai keitė sprendimus.

Pradžia sezono – mes įsivažiuojame. Gal teisėjai irgi dar įsivažiuoja.“

VIDEO: Šaras apie „mažą ir aštrų“ bei V.Šeškus apie sumuštus prieniškius

Per tris kėlinius „Skycop“ pavyko apriboti „Žalgirį“ iki 53 taškų, nors tai buvo ne tik jų gynybos, bet ir klaikaus žaliai baltų pataikymo procento nuopelnas. Dvitaškius „Žalgiris“ metė 42, tritaškius – 33 proc. tikslumu.

„Namie žaisdami visada turime kautis, o jei gera diena ir priešininkams bloga – mes galime laimėti prieš tokius varžovus, – įsitikinęs V.Šeškus. – Akcentavome, kad reikia kautis. Praktiškai tris kėlinius tą darėme. Bet tada Kšištofas gavo nesportinę.

Norisi, kad žiūrovas iki galo matytų kovą bent apie 10 taškų. Kažkaip nepavyko.“

Galbūt priešintis būtų pavykę iki paskutinės minutės, jei „Skycop“ atsarginiai būtų įnešę didesnį indėlį.

„Žalgirio“ suolelis surinko 35, „Skycop“ – 14 taškų. Ilgą laiką Prienų atsarginiai nebuvo pelnę nė taško. Nors jų geresnio žaidimo ypač trūko ginantis.

„Galbūt nepasitikėjau atsarginiais žaidėjais, tačiau, suprantate, išleidus suolelio žaidėjus, mūsų žaidimas pakrisdavo. Man tas labai jautėsi. Ypač gynyboje. Puolimas dar dar, bet gynyba labai, – pabrėžė V.Šeškus. – Austinas Ariansas padarė tris tokias klaidas... Gynyboje labai blogai.

Nesinori nieko kritikuoti, bet žaidimo klasė truputį skiriasi. Ypač mąstymas.

Reikės kalbėtis ir su Daviu Lejasmeieriu. Manau, jam dar jaučiasi nugaros traumos pasekmės. Matosi, po 2-3 minučių krenta jo pajėgumas žaisti. Ir gynyboje. Turėsime apie tai kalbėtis.

Gal laiko trūkumas... Bet per tris kėlinius „Žalgiris“ buvo įmetęs 53 taškus. Tik per paskutinį kėlinuką jie susimetė tritaškius.

Gal atsarginiai tiesiog užsisėdėjo. Bet, žinote, norėjosi išlaikyti rezultatą kuo ilgiau.“

Tuo tarpu „Žalgirio“ gynyba labai gerai uždarė pagrindinius „Skycop“ žaidėjus. Tik Darjušas Lavrinovičius per 14 minučių įmetė 13 taškų, kai dėl greitos penktosios pražangos turėjo visam laikui sėstis ant suolo.

M.Gecevičius per 29 minutes taškus susirinko tik baudų metimais (3/4 baud., 0/5 met.), Mindaugas Lukauskis šįkart dažniau klydo (4), nei rezultatyviai asistavo (3 perd., 8 tšk., 2/9 met.), Kšištofas per 11 minučių nesukrapštė nė taško.

„Kauno „Žalgiris“ visada tuo pasižymėjo, kad snaiperiams negalima leisti įmesti pirmo metimo. Jie tą darė ir keitėsi. Prieš „Lietkabelį“ labai gerai dalijomės kamuoliu, bet šįkart jis stovėjo. „Žalgiris“ nutraukdavo derinius, mes patys juos užmiršdavome.

Būtų to laiko daugiau, tai pradėtume bausti. Bet to laiko nėra – jau sekmadienį žaidžiame. Jei pradėsime bausti senelius, iš viso, kas gausis?“ – šypsojosi V.Šeškus.

Nepaisant pergalės 21 taško skirtumu, Šarūnas Jasikevičius po rungtynių užsiminė, kad „Skycop“ mato pretendentais kautis ne tik dėl vietos pirmajame ketverte, bet ir dėl medalių.

Pats V.Šeškus bėgo nuo liaupsių.

„Manau, kalbėti apie tikslus dar anksti, – į finišą nesižvalgo treneris. – Utena stipri, „Lietkabelis“ su tokia sudėtimi tikrai atsigaus. „Neptūnas“... Netikiu, kad „Pieno žvaigždės“ taip žais. Pažiūrėkit, kaip žaidžia „Nevėžis“. Nematau autsaiderių.

Jūsų paklausčiau, kas gali būti autsaideriai? Gal Prienai? (šypsosi.)“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai