Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 13

Nuostabi J.Lauvergne'o pirmoji pusė padėjo pamatus „Žalgirio“ pergalei prieš „CBet“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pratęsė laimėtų rungtynių „Betsafe-LKL“ pirmenybėse seriją. Lietuvos čempionai namuose užtikrintai 93:70 (28:23, 24:20, 19:19, 22:8) susitvarkė su Jonavos „CBet“ (10-12), o pergalę jiems nukalė pirmoje susitikimo dalyje absoliučiai dominavęs Joffrey Lauvergne'as.
Joffrey Lauvergne
Joffrey Lauvergne / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Žalgiriečiams vietiniame fronte tai buvo jau 14-oji pergalė iš eilės. Kita „Betsafe-LKL“ čempionų dvikova su Vilniaus „Rytu“ nusimato tik kovo 27-ąją, tačiau atsipūsti kauniečiams nebus kada – jau antradienį jų lauks Pirėjo „Olympiakos“ iššūkis Eurolygoje.

Jonavos klubas Lietuvos krepšinio lygoje patyrė trečią nesėkmę paeiliui. Po šio susitikimo „CBet“ išlieka šešti, tačiau į nugaras jiems kvėpuoja tik viena pergale mažiau turintis Klaipėdos „Neptūnas“.

Jure Zdovcas šioms rungtynėms neregistravo penktadienio rungtynėse prieš „Barcelona“ į pergalę ekipą atvedusių Edgaro Ulanovo ir Luko Lekavičiaus.

Rungtyniauti ir toliau negali traumuoti Mantas Kalnietis ir Tyleris Cavanaugh, tad į rungtynių 12-tuką buvo įtraukti jaunieji Mantas Rubštavičius ir Titas Sargiūnas.

Dvikovos pradžioje – kaip reikiant įsismarkavusio Joffrey Lauvergne'o siautulys, prieš kurį svečiai nesurado absoliučiai jokių priešnuodžių. Prancūzas per pirmąsias 7,5 min. pelnė net 15 taškų, tačiau jonaviečiams pavyko atlaikyti pirmą varžovų šturmą.

Rezultatyviai prasidėjusiose rungtynėse kauniečiai dar kartą aukštesnę pavarą įjungė antrojo kėlinuko pradžioje, kuomet spurtavo net 13:0 ir susikrovė rekordinę 16 taškų persvarą (41:25).

Virginijaus Šeškaus kariai ir toliau demonstravo tvirtą stuburą bei prieš pertrauką deficitą dar kartą nukirpo iki vienženklio (43:52).

Po dviejų kėlinių J.Lauvergne'as per 13 min. savo sąskaitoje jau turėjo net 21 tašką (10/11 dvit.) ir 25 naudingumo balus.

Antroje susitikimo dalyje „CBet“ buvo priartėjęs vieno metimo skirtumu (62:64), tačiau žalgiriečiai sėkmingiau sužaidė trečio kėlinio pabaigą, o A.Milaknio tritaškis sulig ketvirčio sirena šeimininkams leido vėl kiek ramiau atsikvėpti.

Lemiamo kėlinio metu „Žalgiris“ suaktyvino gynybą, kurios dėka per pirmąsias keturias minutes į savo krepšį nepraleido nė vieno taško. Dar kartą dviženkliu skirtumu atitrūkę aikštės šeimininkai netrukus šventė užtikrintą pergalę.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Joffrey Lauvergne
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Joffrey Lauvergne

Naudingiausias mačo krepšininkas J.Lauvergne'as trenerio sprendimu antroje dvikovos dalyje aikštėje taip ir nepasirodė.

Artūras Milaknis nugalėtojams pelnė 15 taškų, įsmeigdamas penkis tolimus metimus. Solidžiai atrodė ir kitas žalgiriečių aukštaūgis Marekas Blaževičius, surinkęs 11 taškų ir sugriebęs 9 kamuolius.

Kauno ekipa net dvigubai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių – 40:20.

Kauno „Žalgiris“: Joffrey Lauvergne'as 21 (25 naud. bal., 13 min.), Artūras Milaknis 15 (5/8 trit.), Janis Strelniekas 13 (6 rez. perd., 16 naud. bal.), Marekas Blaževičius (9 atk. kam., 19 naud. bal.) ir Tai Websteris (4 rez. perd.) po 11.

Jonavos „CBet“: Vitalijus Kozys 21, Emmanuelis Lecomte 12 (6 rez. perd.), Juanas Palaciosas 10 (5 rez. perd.).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas