Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nuotaikingas M.Grigonis: apie pliažą, superklubą Atėnuose ir teisėjų atostogas

Marius Grigonis vėliausiai iš visų krepšininkų prisijungė prie Lietuvos rinktinės, tačiau prieš mažiau nei mėnesį Eurolygos čempionu pirmą kartą tapęs lietuvis laiko veltui nešvaistė ir pirmosiose mūsiškių draugiškose rungtynėse buvo pagrindinis komandos vedlys link pergalės. „Norėtųsi dabar pliaže Graikijoje pagulėti, bet tokia situacija, tai nėra kuo guostis“, – sakė iš Graikijos į gimtinę sugrįžęs kaunietis.

30-metį šiemet paminėjęs M.Grigonis pyko ant savęs, kai du kartus toje pačioje atakoje prametė laisvus tritaškius.

Tačiau Lietuvos rinktinės treneriai negalėjo turėti daug priekaištų „Panathinaikos“ gynėjui.

Drąsiai iniciatyvos ėmęsis M.Grigonis vien per pirmąją rungtynių pusę išmetė 10 metimų ir per 12 minučių buvo spėjęs pelnyti 13 taškų.

Galiausiai, sužaidęs mažiau nei 19 minučių jis įmetė 17 taškų, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir buvo rezultatyviausias Lietuvos komandoje, kuri 92:86 įveikė Slovėniją ir atsidarė savo pergalių sąskaitą šią vasarą.

„Apie rungtynes ne mano darbas šnekėti. Bet smagu sugrįžti į rinktinę, pasimatyti su visais. Smagu ir žiūrėsime, kaip seksis toliau“, – trumpai po pergalės sakė M.Grigonis.

Jis prie Lietuvos rinktinės prisijungė vėliausiai iš visų 16 joje sportavusių žaidėjų – tik praėjusį trečiadienį. Eurolygos ir Graikijos čempionu tapęs žaidėjas tikina, jog mieliau rinktųsi poilsį paplūdimyje, bet nesiskundžia ir tuo, jog tenka plušėti Lietuvos nacionalinėje ekipoje.

„Norėtųsi dabar pliaže Graikijoje pagulėti, bet tokia situacija, tai nėra kuo guostis. Buvo ilgas sezonas, su daug į viršų, į apačią, o pabaigoje daug euforijos. Sunku pereiti iš visiškai vieno gyvenimo į kitą, visiškai kitą sistemą. Bet nėra ko guostis, nėra tam laiko. Eini, žaidi, bandai daryti ką moki geriausio“, – teigė kaunietis.

Žvaigždžių perpildytame Atėnų klube Mariui teko susitaikyti su menkesniu vaidmeniu ir mažesniu metimų skaičiumi, o Lietuvos rinktinėje jis vėl gali prisiminti lyderio savybes.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

12 metimų per mažiau nei 19 minučių atlikęs M.Grigonis teigia, kad persiorientuoti jam nesudėtinga.

„Vis tiek man jau 30 metų, jau turiu patirties. „Panathinaikos“ yra viena rolė, pas mus rinktinėje meistriškumo lygis gal šiek tiek kitoks, ypač tarp mažų žaidėjų. Čia treneris duoda daugiau mesti, tai reikia tą ir daryti“, – sakė lietuvis.

Jis pats metė 5 baudų metimus, o visa Lietuvos rinktinė nuo linijos atakavo 31 kartą. Vis dėlto joks lietuvis neprovokavo tiek pražangų, kiek slovėnų lyderis Klemenas Prepeličius, metęs net 16 baudų metimų ir pataikęs 15.

„Teisėjams irgi atostogos, – šypsodamasis įvertino M.Grigonis. – Jis visada toks žaidėjas buvo. Jeigu taip švilpsi ir traktuosi, tada jis gali mesti ir 20. Bet tai draugiškos rungtynės, nėra čia ko kritikuoti teisėjų. Labai į tą statistiką nėra reikalo eiti. Treneriai žiūrės, analizuos. O aš sveikinu, kad metė 16.“

Teisėjams irgi atostogos.

Po metų pertraukos į rinktinę sugrįžęs žaidėjas čia sutiko naujų veidų.

Vakarykštėse rungtynėse svarbius vaidmenis atliko jaunieji vilniečiai – 24-erių Deividas Sirvydis ir 22-ejų Ąžuolas Tubelis. Jie su atitinkamai 13 ir 12 taškų buvo rezultatyviausi komandoje po M.Grigonio.

Kokį įspūdį M.Grigoniui paliko šie žaidėjai, prasibrovę ir į galutinį rinktinės dvyliktuką?

„Iš krepšinio pusės, dar nelabai (ką galiu pasakyti – aut. past.). Reikia žiūrėti daugiau rungtynių, nelabai daug mačiau. Sirvydžio porą rungtynių Europos taurėje žiūrėjau, Tubelio iš viso nemačiau. Šiaip normalūs vyrai. Tubelis truputį ramesnis, Sirvis truputį daugiau šneka. Žiūrėsime, ilgiau pabūsime, tada galėsite manęs paklausti, galėsiu plačiau atsakyti“, – sakė M.Grigonis.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Sugrįžęs į rinktinę, snaiperis rado ir naują kapitoną. Jonui Valančiūnui dėl kontrakto subtilybių negalint padėti komandai, naujuoju rinktinės vedliu išrinktas Mindaugas Kuzminskas.

M.Grigonis, paklaustas apie 34-erių vilniečio paskyrimą į šias pareigas, juokavo.

„Nesuprantu, kodėl jį kapitonu išrinko, aš nedalyvavau šitame procese, – šyptelėjo kaunietis, bet netrukus surimtėjo. – Jam jau kiek, daug metų. Jis daug patyręs, praėjęs porą kartų. Tas kapitono statusas po truputį nyksta, bet Kuzia vyriausias, tad klausome jo, sekame paskui jį, jis yra tas žmogus, kurio reikia atsiklausti.“

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Kaip ir M.Kuzminskas, kitas Lietuvos rinktinės veteranas Donatas Motiejūnas taip pat neturi kontrakto su klubu. Nors D-Mo siejamas su pasilikimu „Monaco“ ekipoje, jis neatmeta galimybės, kad gali tapti M.Grigonio bendraklubiu Atėnuose. Ar kaunietis snaiperis vilioja iš to paties miesto kilusį centrą?

„Aš jam pasakiau, kokia situacija. Nežinau, ar jam siūlo, ar ne. Nėra žodžių, kaip apibūdinti mūsų komandos energiją, atmosferą. Gyvenimą Graikijoje su tokiais sirgaliais reikia patirti, nėra kaip to nupasakoti. Jis irgi amžiuje, jau pats supranta, ko jam reikia“, – sakė M.Grigonis.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Jei D-Mo situacija – dar tik kalbų lygyje, tai kitas žaidėjas bet kurią akimirką turėtų papildyti „Panathinaikos“. Tai – iš Tel Avivo „Maccabi“ atvyksiantis Lorenzo Brownas.

M.Grigonis įvertino susitarimą su šiuo įžaidėju.

„Dar gal neoficialu. Bet smagu, bus įdomu žiūrėti. Reikės gal truputį daugiau kamuolių atsinešti į rungtynes, – juokavo lietuvis. – Kalbant apie „Panathinaikos“, judame į viršų, gaunasi kaip superklubas. Dar perdarys areną, būsime viršuje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus