Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 19

Nusivylimo neslėpęs G.Žibėnas – apie netikėtas žinias ir kovą dėl trečios vietos

Vilniaus „Rytui“ pakartoti 2019-ųjų metų sėkmės, kai triumfavo namuose vykusiame Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverte, 2022-aisiais nepavyko. Didysis metų sporto renginys sugrįžo į sostinę, tačiau šeimininkai kluptelėjo dar pakeliui link finalo, pusfinalyje atsimušę į Panevėžio „Lietkabelio“ sieną 80:82.

Vilniaus „Rytas“ geriau pradėjo kovą dėl bilieto į finalą, daugiausiai dėl Ivano Buvos ir antrųjų šansų greitai susikraudami dviženklį pranašumą.

Ši persvara subliuško dar iki ilgosios pertraukos, o antroje mačo dalyje „Avia Solutions Group“ arenoje žaidimą kontroliavo Panevėžio „Lietkabelis“.

Skirtingai nuo pirmojo pusfinalio, antrasis KMT šeštadienio mačas virto tikru trileriu, kuriame nugalėtojas išsisprendė paskutinėmis mūšio sekundėmis.

„Privalau pasveikinti „Lietkabelį“. Jie tikrai kovingai žaidė nuo pirmos rungtynių minutės iki pat pabaigos, – spaudos konferencijoje po nesėkmės kalbėjo Giedrius Žibėnas. – Tai buvo apylygės rungtynės, bet labai nuviliantis pralaimėjimas mums. Šiuo metu sunku emociškai, tačiau turime judėti į priekį, nes ryt laukia rungtynės. Tokią dvikovą lemia detalės – vienas atkovotas kamuolys, vienas tritaškis nuo lentos ar vienas pramestas laisvas metimas. Toks ir rezultatas.“

„Žinoma, emocijos yra prastos, kitaip ir būti negali. Ne tokio rezultato norėjome ir tikėjomės, – sakė „Ryto“ kapitonas Arnas Butkevičius. – Rungtynes pradėjome gerai, su teigiamu užsidegimu ir agresyvumu. Mums pavyko išmušti varžovą iš derinių bei atkirsti perdavimų linijas. Tai jautėsi. Mes susikrovėme persvarą. Vėliau pradėjome žaisti po vieną, praradome intensyvumą gynyboje. Mačo pabaigoje rungtynės buvo labai apylygės. Mums pritrūko šalto proto ir žaidimo plano vykdymo. Pabaigoje viskas sprendžiasi keliais metimais. Jie pataikė sunkius, mes prametėme iš gerų situacijų ir pralaimėjome.“

Rungtynių dieną abi komandas pasiekė netikėtos ir nelauktos žinios – COVID-19 iš rikiuotės išėmė brangiausią „Lietkabelio“ žaidėją Džordžę Gagičių ir pastaruoju metu spindėjusį „Ryto“ gynėją Speedy Smithą.

„Žinoma, jog tai įnešė sumaišties ir jiems, ir sumaišė kortas mums. Ruošėmės rungtynėms ir tik po treniruotės sužinojome apie Dž.Gagičių, o po pietų atėjo žinios ir apie Speedy Smithą. Mūsų toks darbas, kad turime adaptuotis prie situacijos kuo greičiau ir dirbti savo darbą. Negalime verkšlenti ir niekada neveršklename, jei neturime žaidėjo. To nedarome ir dabar. Tai nėra pralaimėjimo priežastis“, – sakė G.Žibėnas.

Ketvirtąjį kėlinį Vilniaus „Rytas“ pradėjo atsiliekančiojo vaidmenyje 60:63.

Desperatiškas Vaido Kariniausko tritaškis sumenkino deficitą iki minimalaus, tačiau tuomet iškart po tolimą metimą įleido Kaspars Berzinis ir Panagiotis Kalaitzakis, pataikęs nuo lentos, o „Lietkabelio“ pranašumas šoktelėjo iki 7 taškų.

Nenado Čanako auklėtiniai praleido kelias progas uždaryti rungtynes dar vienu tritaškiu, kol galiausiai praleido vieną į savąjį – Gyčio Radzevičiaus strėlė iš toli priartino „Rytą“ 78:79.

Rezultatą galėjo persverti V.Kariniauskas, metimas krepšinio tinklelio neskrodė, o kitoje atakoje sudėtingą dvitaškį realizavo Dovis Giedraitis.

Mindaugas Girdžiūnas prasižengė puolime, bet Gediminas Orelikas padovanojo „Rytui“ šansą išsigelbėti. Vis dėlto Arnas Butkevičius greitą išpuolį užbaigė ne tritaškiu, o dėjimu. Sukurti stebuklo per likusias mažiau nei tris sekundes, kai kamuolys priklausė „Lietkabeliui“, vilniečiai nebesugebėjo.

„Laisvo komandos draugo nemačiau, – apie paskutinį savo išpuolį kalbėjo A.Butkevičius. – Atrodė, kad esu pirmas greitoje atakoje. Blogiausia, kad man nepavyko tinkamai apskaičiuoti laiko. Geriau būčiau avantiūrišką tritaškį metęs, nei užbaigęs ataką dviem taškais. Laiko nespėjau susižiūrėti, nes viskas įvyko staigiai. Vaidas Kariniauskas po šio epizodo sakė, kad geriau būtų buvę atmesti jam. Dabar su juo sutinku.“

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalis „Rytas“ – „Lietkabelis“
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalis „Rytas“ – „Lietkabelis“

Skaudų smūgį patyręs „Rytas“ sekmadienį dėl KMT trečios vietos kausis su „Šiaulių-7bet“ krepšininkais, kurie pirmajame pusfinalyje 68:80 krito prieš Kauno „Žalgirį“.

„Kaip gali trūkti motyvacijos? Nėra plano B. Mes esame profesionalai ir turime tai įrodyti. Jei verksime vieni kitiems ant peties, niekas nesupras. Reikia eiti ir kovoti“, – sakė G.Žibėnas.

O ką „Ryto“ vairininkas prognozuoja finalui, kuriame antrus metus paeiliui susikibs Panevėžio ir Kauno klubai?

„Prognozuoju kovą. „Lietkabelis“ tikrai gera komanda. Jie pasiruošę kautis ir prieš mus, ir prieš „Žalgirį“. Tikiuosi gerų rungtynių. To palinkėsiu ir žiūrovams“, – užbaigė G.Žibėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas