Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Oficialu: amerikietis gynėjas lieka „Ryte“

Vilniaus „Ryto“ gretose kitą sezoną ir toliau matysime 24-erių įžaidėją R.J.Cole'ą. Amerikietis su klubu praėjusią vasarą pasirašė sutartį pagal formulę „1+1“, o abi šalys nusprendė tęsti bendradarbiavimą.
Robertas Cole'as
RJ Cole';as / „Betsafe-LKL“ nuotr.

24-erių gynėjui tai bus vos treti metai profesionalo karjeroje.

„Džiaugiuosi, kad galėsiu dar vieną sezoną praleisti Vilniuje. Jaučiuosi čia kaip namuose, nes man čia tikrai jauku. Labai džiaugiuosi turėdamas dar vieną galimybę žaisti puikiame klube su puikiais treneriais, pažįstamais komandos draugais ir neįtikėtina gerbėjų baze. – džiaugėsi Vilniaus „Ryto“ legionierius. – Lūkesčiai išlieka tie patys – laimėti kiekvienas rungtynes ​​ir tobulėti kiekvieną kartą, kai įžengiame į aikštę. Tikiu, kad vienas didžiausių mūsų sezono tikslų bus surengti daug geresnį pasirodymą Čempionų lygoje. Mano tikslai nesiskiria nuo komandos tikslų – nuolat tobulėti, laimėti rungtynes, turėti geresnį Čempionų lygos sezoną ir turėti geresnius metus nei praėjusį sezoną. Stay humble, stay hungry (liet. Išlik kuklus, išlik alkanas).“

Praėjusį sezoną R.J.Cole'as LKL čempionate fiksavo 10,4 taško, 1,8 atkovoto kamuolio, 4,1 rezultatyvaus perdavimo ir 11,2 naudingumo balo statistiką.

FIBA Čempionų lygoje jo rodikliai siekė 9,5 taško, 1,7 atkovoto kamuolio, 5 rezultatyvius perdavimus ir 4,7 naudingumo balo.

„Esam kone įsitikinę, kad ateinantį sezoną R.J. žaidimo kreivė kils tik į viršų. Atkarpomis, ypač lemiamoje sezono fazėje, matėme jo potencialą, todėl džiaugiamės, kad prasitęsiame sutartį su antru žaidėju gynėjų grandyje, – apie pratęstą bendradarbiavimą su gynėju kalbėjo vyriausiasis „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas. – Turint omenyje, kad kokybiško žaidimo reikės jau ankstyvoje sezono dalyje – atakas organizuojančio gynėjo išlaikymas mums yra labai svarbus žingsnis.“

Permainingą sezoną turėjęs amerikietis sėkmingai žaidė tada, kada labiausiai reikėjo. LKL finale įžaidėjas rinko po 14 taškų, 5 rezultatyvius perdavimus ir 12,3 naudingumo balo, o vilniečiai 3:1 įveikė Kauno „Žalgirį“.

„R.J. vis dar yra pakankamai jaunas krepšininkas, kuriam tai bus tik trečiasis sezonas Europoje. Tikime, kad įžaidėjas dar neparodė viso savo potencialo ir norime jam padėti tai padaryti, – teigė „Ryto“ sporto direktorius Artūras Jomantas. – Jis turi reikiamas charakterio savybes, atitinkančias mūsų klubo vertybes, o rugpjūčio mėnesį atvyks jau gerokai labiau pažinodamas aplinką ir lūkesčius, kurie visada keliami „Ryto“ žaidėjams.“

Šį tarpsezonį išsaugojo Margirį Normantą, Gytį Masiulį, susigrąžino Ąžuolą Tubelį, pasipildė Martynu Paliukėnu, Ignu Sargiūnu, Savionu Flaggu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus