Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 07 12

Oficialu: Kauno „Žalgirį“ papildė įžaidėjas K.Evansas

Kauno „Žalgiris“ rado pagrindinį komandos įžaidėją.
Keenanas Evansas
Keenanas Evansas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Klubo „Insider“ platformoje pirmiausia oficialiai pranešta, kad Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) bronzos medalininkai pasirašė dvejų metų sutartį su Keenanu Evansu.

25-erių amerikietis praėjusiame sezone rungtyniavo Tel Avivo „Maccabi“ ekipoje, tačiau pastaroji antradienį su krepšininku viešai atsisveikino.

Eurolygoje praėjusiame sezone K.Evansas aikštėje vidutiniškai praleisdavo 25 minutes, per kurias pelnydavo po 8,2 taško (51,5 proc. dvitaškių ir 32,9 proc. tritaškių), atkovodavo po 2,5 kamuolio, atlikdavo po 3,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 10,2 naudingumo balo.

VIDEO: Keenan Evans career-night! | Player Highligths | Turkish Airlines EuroLeague

Izraelio pirmenybėse jis fiksavo 11,5 taško (55,1 proc. dvitaškių ir 41,2 proc. tritaškių), 2,2 atkovoto kamuolio, 4 rezultatyvių perdavimų, 1,1 perimto kamuolio bei 13,5 naudingumo balo vidurkius.

2018 m. „Texas Tech“ universitetą baigęs K.Evansas profesionalo karjerą pradėjo NBA G lygoje, o po metų persikėlė į Europą.

Iš pradžių jis rungtyniavo Bosnijoje ir Hercegovinoje, kur atstovavo „KK Igokea“ ekipai. 2020–2021 m. sezone jis persikėlė į Haifos „Hapoel“ ir iškart tapo vienu geriausių Izraelio lygos žaidėju. K.Evansas buvo penktas pagal rezultatyvumą (18,7 tšk.), ketvirtas pagal rezultatyvius perdavimus (6,2 rez. perd.) ir antras pagal perimtus kamuolius (2 per. kam.) bei taip atkreipė „Maccabi“ dėmesį.

Praėjusį sezoną jis dukart rungtyniavo prieš „Žalgirį“ ir rinko 13 taškų bei 21 naudingumo balą Tel Avive bei 10 taškų ir 16 naudingumo balų „Žalgirio“ arenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas