Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oficialu: keičiasi Vilniaus „Ryto“ arenos pavadinimas

Keičiasi Vilniaus „Ryto“ ilgamečių namų – „Jeep“ arenos – pavadinimas. Nuo 2019 m. rugsėjo mėnesio „Jeep“ vardą turėjusi arena nuo šiol bus vadinama „Active Vilnius“ vardu.
Vilniaus „Rytas" - Klaipėdos „Neptūnas” Vilniuje
Vilniaus „Rytas" - Klaipėdos „Neptūnas” Vilniuje / Roberto Riabovo / BNS nuotr.

Šis pokytis įvyko Vilniaus miesto savivaldybei įsigijus Ozo g. įsikūrusį pastatą iš dabartinių savininkų, tačiau tai neturės įtakos „Ryto“ komandos veiklai, treniruotėms, ar rungtynių organizavimui. Komanda ir toliau naudosis šia arena kaip pagrindine savo treniruočių ir varžybų vieta, informavo sostinės klubas.

Apie tai, kad 2,5 tūkst. žmonių per krepšinio rungtynes talpinančios arenos pavadinimas keisis, 15min rašė dar prieš mėnesį.

„Ir toliau ACTIVE VILNIUS arenoje bus organizuojama įvairaus pobūdžio veikla – varžybos, renginiai bei treniruosis sostinės komandos. Mūsų tikslas – užtikrinti visas reikiamas sąlygas, kad varžybos, renginiai, komandų treniruočių procesas vyktų sklandžiai ir techniškai tvarkingoje arenoje“, – trumpai teigia VšĮ „Active Vilnius“ vadovas Gintas Teslia.

Klubas tikisi, kad Lietuvos krepšinio lygos ir FIBA reikalavimus atitinkančios arenos multifunkcionalumas ir moderni infrastruktūra leis ne tik tęsti aukščiausio lygio krepšinio treniruotes ir organizuoti krepšinio varžybas ištikimiausių „Ryto“ fanų akivaizdoje, tačiau taip pat atvers duris kitiems sporto ir visuomeniniams renginiams, o „Active Vilnius“ arena taps dar svarbesniu miesto sporto židiniu, kuriame susirinks ne tik profesionalūs sportininkai, bet ir mėgėjai.

Šiuo metu po „Active Vilnius“ arenos stogu žaidžia pagrindinė „Ryto“ komanda, kitos Vilnių puikiai reprezentuojančios ekipos – legendinis moterų krepšinio klubas „Kibirkštis“, Vilniaus „Ryto“ jaunimo komandos. Arena taip pat atvira ir kitiems krepšinio ir sporto renginiams.

„Mums, kaip komandai, yra didelis džiaugsmas žaisti LKL ir NKL rungtynes arenoje, kurią jau seniai laikome savo namais. Naujasis arenos pavadinimas ir savininkų pasikeitimai suteikia papildomos energijos, o jų atvirumas bendruomenei skatina mus tikėti, kad tai pritrauks dar daugiau sirgalių. Tikimės, kad šie pokyčiai ne tik padidins gerbėjų įsitraukimą rungtynių metu, bet ir įkvėps juos aktyviau dalyvauti kitose su sportu susijusiose veiklose“, – kalbėjo „Ryto“ sporto direktorius Artūras Jomantas.

„Rytas“ svarbiausius mačus – FIBA Čempionų lygos rungtynes ir LKL akistatas su „Žalgiriu“, „Wolves“ ir „Lietkabeliu“ – žaidžia didesnėje „Twinsbet“ arenoje.

„Active Vilnius“ – sporto infrastruktūros priežiūra, eksploatavimu, plėtros planavimu bei sporto veiklų populiarinimu užsiimanti, pelno nesiekianti viešoji įstaiga, kuri rūpinasi miestiečių judrumu, organizuodama ir koordinuodama įvairius sporto renginius, skatindama sveiką gyvenseną visose amžiaus ir skirtingų poreikių grupėse vykdydama savalaikę sporto objektų priežiūrą bei siekdama užtikrinti visiems sostinės gyventojams bei svečiams kuo daugiau sporto galimybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento