Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Oficialu: „Rytą“ palikęs M.Echodas pasirašė sutartį su Turkijos klubu

Vilniaus „Ryto“ ekipą palikęs aukštaūgis Martynas Echodas oficialiai persikėlė į Turkijos komandą Manisos „Büyükşehir Belediyespor“ (BBSK).

Kontrakto detalės nėra skelbiamos, bet anksčiau 15min žurnalistas Rokas Pakėnas pirmasis paskelbė apie šią žinią bei pranešė, kad abi pusės tarėsi dėl vienerių metų sutarties.

„Büyükşehir Belediyespor“ ekipa įkurta prieš 30 metų, o 2022-aisiais triumfavo antroje Turkijos lygoje ir iškovojo bilietą į pagrindines pirmenybes.

Aukščiausiame šalies divizione BBSK klubas prieš metus finišavo 11-oje vietoje, o pernai buvusių Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ legionierių Jameso Andersono ir Pako Cruzo vedama komanda užėmė 6-ąją poziciją ir iškovojo teisę žaisti FIBA Čempionų lygoje.

M.Echodo komanda Čempionų lygos H grupėje varžysis su Manresos BAXI, Atėnų „Peristeri“ ir Belgrado FMP klubais.

Pasak 15min šaltinių, „Rytas“ vertėsi per galvą bandydamas išlaikyti aukštaūgį, tačiau M.Echodas norėjo vėl išmėginti savo jėgas užsienyje.

Vilniaus klubui M.Echodas su vieno sezono pertrauka Venecijos „Umana Reyer“ klube (2021-2022 m.) atstovavo nuo 2017-ųjų metų.

2019-aisiais tapo Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) nugalėtoju, o praėjusį birželį pirmą kartą karjeroje iškovojo Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) čempiono žiedą.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Martynas Echodas, Paulius Ambrazevičius
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Martynas Echodas, Paulius Ambrazevičius

Per pirmąsias trejas finalo serijos rungtynes su Kauno „Žalgiriu“ aukštaūgis rinko po 15 taškų ir 8,7 atkovoto kamuolio, nors paskutinis mačas jam ir nepavyko – 3 taškai, 6 atkovoti kamuoliai ir 3 klaidos.

Apskritai praėjusiame „Betsafe-LKL“ sezone M.Echodas per 21 minutę rinko po 12 taškų, 6,9 atkovoto kamuolio ir 17,6 naudingumo balo.

FIBA Čempionų lygoje lietuvis per identišką laiką aikštelėje fiksavo po 12,1 taško, 6,7 atkovoto kamuolio ir 13 naudingumo balų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi