Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 06 09

Oficialu: Vilniaus „Rytas“ turi naują vyr. trenerį

Vilniaus „Ryto“ komandos vyriausiuoju treneriu tapo Donaldas Kairys. Nors 43-ejų metų krepšinio specialistas turėjo dar metus galiojančią ir gerokai pelningesnę sutartį su „Avtodor“, sulaukęs „Ryto“ kvietimo priėmė jį ilgai neatidėliodamas, praneša klubas. „Rytas“ su D.Kairiu pasirašė trejų metų sutartį.
Donaldas Kairys
Donaldas Kairys / rytasvilnius.lt nuotr.

„Pinigai man tikrai nėra svarbiausias dalykas. Kur kas svarbiau galimybė įdomiai dirbti. „Ryto“ klubas žinomas visoje Europoje, miestas turi gilias krepšinio tradicijas. Komanda turi puikius sirgalius ir tikiu, kad visi drauge mes deramai atstovausime Vilniui, – kalbėjo naujasis „Ryto“ treneris D.Kairys. – Man tinka klubo vadovų vizija. Imponuoja jaunimo auginimo programa, kuri tikrai išaugino ne vieną potencialų Lietuvos vyrų rinktinės žaidėją. Man labai įdomu ir džiaugiuosi, kad esu čia.“

Vilniaus „Ryto“ vadovai pokalbyje su nauju vyriausiuoju treneriu liko itin patenkinti jo požiūriu į darbą ir klubo viziją. Nors organizacija ir neturės didelių finansinių resursų, privaloma kelti sau pačius aukščiausius tikslus ir padėti atsiskleisti jauniesiems žaidėjams.

„Esame labai dėkingi Donaldui už jo sportinį interesą. Jis jaučia didelę aistrą šiam darbui. Yra daug savybių, kurios „Ryto“ vadovybei atrodo labai patraukliai. Labai džiaugiamės, kad pavyko susitarti. Ir dabar jau pradėsime ateinančio sezono komandos komplektaciją“, – kalbėjo komandos generalinis direktorius Rolandas Jarutis.

D.Kairys vasario mėnesį tapo Saratovo „Avtodor“ vyr. treneriu. Prieš tai dirbo Kęstučio Kemzūros asistentu Pirėjo „Olympiakos“ klube. 2017–2019 metais dirbo Talino „Kalev“ vyriausiuoju treneriu ir dvejus metus buvo pripažintas geriausiu Estijos metų treneriu. Su „Kalev“ komanda pateko į VTB čempionato atkrintamąsias varžybas.

„Ne dažnas žmogus pinigus palieka antrame plane rinkdamasis darbovietę. Donaldui tik 43-eji, tačiau jo patirtis atrodo tikrai puikiai. Lietuvos vyrų rinktinė, Eurolyga, NBA. Dabar jis tapo vyriausiuoju Lietuvos jaunimo rinktinės treneriu. Tikime, kad jo vedamas kolektyvas puikiai simbolizuos Vilnių, kad komanda demonstruos tvirtą charakterį ir bus vieninga“, – naujo trenerio atėjimą komentavo Vilniaus „Ryto“ valdybos pirmininkas Adomas Bužinskas.

Būdamas Lietuvos rinktinės trenerio asistentu D.Kairys iškovojo Europos ir pasaulio krepšinio čempionatų bronzos medalius. Rinktinės trenerių štabe dirbo ir 2008-ųjų metų olimpinėse žaidynėse.

2003-iais metais dirbo San Antonijaus „Spurs“ organizacijoje, kuri tapo NBA čempione. 2008-aisiais būdamas Etores Messinos asistentu padėjo Maskvos CSKA komandai laimėti Eurolygą.

Ketvirtadienį 11 val. žiniasklaidos atstovai kviečiami į rengiamą spaudos konferenciją „Jeep“ arenoje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Naujasis „Ryto“ paveikslas: kurie lietuviai gali persikelti į Vilnių?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas