Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 14

P.Jankūnas su ketvirta KMT taure rankose – apie karjeros pabaigos planus ir „Žalgirio“ pokytį

Paulius Jankūnas su ketvirtu Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) trofėjumi rankose pasidžiaugė Kauno „Žalgirio“ triumfu Panevėžyje. Finale žalgiriečiai 76:69 pranoko Panevėžio „Lietkabelį“ ir iškovojo pirmąjį sezono titulą. P.Jankūnas po mačo pasidalijo mintimis ir apie pergalingą pokytį, ir klausimus apie karjeros pabaigą.
Kauno „Žalgiris“ – Panevėžio „Lietkabelis“
Kauno „Žalgiris“ – Panevėžio „Lietkabelis“ / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Ne, neatsibosta – tikrai smagu laimėti rungtynes, titulus. Jei atsibostų, reikėtų nežaisti ir nesitreniruoti krepšinio“, – su dar vienu trofėjumi rankose LRT eterio metu sakė Lietuvos krepšinio žiedų valdovas.

„Žalgiris“ nuo pirmųjų rungtynių minučių primetė panevėžiečiams savo taisykles ir su nedidelėmis bangelėmis tolygiai yrėsi pergalės link.

Tai buvo didžiulis pokytis, lyginant su pirmosiomis KMT finalo ketverto rungtynėmis su „Neptūnu“, kuriose žaliai balti tik po sunkios kovos pasiekė pergalę 84:72.

„Buvo tas susikaupimas, bet nuoširdžiai galiu pasakyti, kad jis buvo kitoks nei šiandien. Nepabėgdavome, nepadarydavome, o „Neptūnas“ buvo gerai pasiruošęs. Reikėjo laiko įsivažiuoti, bet pagavome ritmą ir sužaidėme gerai“, – LRT televizijoje kalbėjo P.Jankūnas.

KMT finale per 14 minučių žalgirietis surinko 6 taškus, 6 atkovotus kamuolius (3 puolime) bei 11 naudingumo balų.

Pusfinalyje jis taip pat buvo svarbus ir naudingas – surinko 12 taškų ir 6 atkovotus kamuolius per 29 minutes.

Ar tokia forma ir svarba aikštėje lemiamose rungtynėse rodo, kad kalbos apie karjeros pabaigą dar per ankstyvos?

„Gal ir ne perdėtos, – šyptelėjo P.Jankūnas. – Jaučiuosi labai gerai fiziškai, emociškai – visaip kitaip. Patinka kasdienis darbas treniruotėse, turime puikią komandą, puikius komandos draugus. Mėgaujuosi kiekviena diena, o kaip čia bus, parodys laikas. Liko nedaug laiko, reikės priimti tą sprendimą.“

P.Jankūnas po triumfo Panevėžyje juokavo, kad šventė persikels į „Žalgirio“ arenos pirtį, kurią šį sezoną taip pamėgo visi žalgiriečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas