Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 14

P.Motiejūnas – apie trenerių keitimą, derybas su naujais žaidėjais ir Eurolygos krizę

Du kartus vyriausiąjį trenerį per sezoną pakeitusio Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas lemiamas savaites pasitinka komandos vairą įdavęs Kaziui Maksvyčiui.

Ketvirtadienį naująjį strategą P.Motiejūnas pristatė žiniasklaidai.

„Laimėti! – trumpai į klausimą apie K.Maksvyčiui keliamus tikslus šypsodamasis atsakė P.Motiejūnas. – Prisipažinsiu, kai pradėjome derybas, tikrai nekalbėjome apie šį sezoną. Visa kalba sukosi apie kitą sezoną. Keisti trenerius nėra smagu, be to, tie pasikeitimai tikrai nėra mūsų siekiamybė. Bet turime komandos uždavinius ir matėme, kad su buvusiu treneriu pasiekti tuos tikslus bus sudėtinga. Be galo esu dėkingas Kaziui, kad jis sutiko prisijungti jau dabar. Mūsų tikslas yra laimėti LKL ir įsivažiuoti. Nesinorėjo laukti. Matome, kad šioje blogoje situacijoje yra daug gero.“

P.Motiejūnas neslėpė, jog K.Maksvytis „Žalgirio“ radare buvo jau kuris laikas.

„Manome, kad šiuo metu jis yra vienas geriausių trenerių Lietuvoje. Ne kartą esu sakęs, jog norime, kad klube dirbtų lietuviai, kad treneriai būtų irgi lietuviai. Praėjusį sezoną tokios galimybės neturėjome, tad džiaugiamės, kad tai įvyko šiemet. Tai yra perspektyvus specialistas“, – naują vedlį gyrė klubo vadovas.

Šią savaitę „Žalgiris“ pratęsė sutartis su Edgaru Ulanovu ir Luku Lekavičiumi, bet P.Motiejūnas pažadėjo, kad naujienų iš komandos stovyklos bus ir daugiau.

„Dėl komandos komplektacijos dalinsimės atsakomybę visi kartu. Paulius Jankūnas taip pat netrukus baigs karjerą, įjungsime į darbus ir jį. Netolimoje ateityje paskelbsime, kas ir kokius sprendimus priiminės. Bet niekada nepermetinėju atsakomybės kitiems. Galutinis žodis bus trenerio, tačiau kalbėsimės ir dirbsime visi kaip komanda“, – žadėjo P.Motiejūnas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Paulius Motiejūnas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Paulius Motiejūnas

Klubo vadovas padėkojo atleistam Jure Zdovcui už darbą ir indėlį į pergales, bet pripažino, kad komandos žaidimas pastarosiomis savaitėmis kėlė daug klaustukų.

„Reikia pasakyti, kad jis tikrai puikus žmogus, tačiau rezultato aikštelėje tikrai nebuvo tokio, kokio norėjome. Pralaimėjimas Jonavoje sukėlė labai daug nerimo. Griežtumo trūko ir nebuvo tiek, kiek norėjosi“, – neslėpė P.Motiejūnas.

Paklaustas, ar įtampa su J.Zdovcu nepadidėjo po to, kai žiniasklaidoje pasirodė informacija apie tai, kad po sezono komandos vairą perims K.Maksvytis, P.Motiejūnas tik šypsojosi.

„Mes nekontroliuojame tokių dalykų. Puikiai suprantame, kad apie tai žinojo agentai, keletas kitų žmonių. Su Jure buvom kalbėję, kad esame profesionalai ir nepaisant visko mūsų tikslai nesikeičia. Norėjome gerai pabaigti Eurolygą ir nebūti paskutiniai. Norėjome laimėti LKL. Nenoriu kaltinti išorės veiksnių, kurių negalime kontroliuoti“, – samprotavo „Žalgirio“ vadovas.

Pasak P.Motiejūno, su slovėnu „Žalgiris“ išsiskyrė draugiškai.

„Supratome vienas kitą ir išsiskyrėme be pykčių. Suplanavome bendrą vakarienę. Finansiškai nukentėsime, bet žiūrime į ateinantį sezoną ir investuojame į jį. Dabar pagaliau turime tokį trenerį ir štabą, kuris dirbs ir ateityje“, – teigė P.Motiejūnas.

Jo teigimu, net du trenerių keitimai per sezoną finansiškai klubui nebuvo skaudūs. Anot P.Motiejūno, kitą sezoną „Žalgiris“ turėtų disponuoti labai panašiu biudžetu, koks yra šiemet, – tai yra apie 10 mln. eurų.

zalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis
zalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis

P.Motiejūnas prasitarė, kad „Žalgiris“ kalbasi su Mariumi Grigoniu ir norėtų, kad kaunietis grįžtų į klubą.

„Noriu pasakyti, kad dabar rašytis sutartis labai sudėtinga. Kalbamės su Mariumi. Su užsieniečiais sunku kalbėtis, nes dar nesijaučia Rusijos klubų potencialaus nebuvimo. Skubėjimo didelio nėra, nes logika sako, jog kainos turės kristi, kadangi daug mokančių keturių klubų nebebus. Normalu, kad norisi laukti. Žinau, kad pernai laukėme ir nesulaukėme. Palaukus vertės turėtų kristi“, – svarstė P.Motiejūnas.

Jis prasitarė, kad išsiskyrimas su pirmuoju sezono treneriu Martinu Schilleriu taip pat įstrigo.

„Jis padavė mus į teismą, tad aiškinsimės santykius ten“, – kalbėjo P.Motiejūnas.

Šiomis dienomis „Žalgiris“ sulaukė Eurolygos finansinio kirčio dėl mače su Belgrado „Crvena zvezda“ sirgalių reikštą paramą Ukrainai.

Kauniečiai turės sumokėti 9 tūkst. eurų, bet ištikimiausi komandos sirgaliai jau pradėjo akciją, kurios metu tikisi surinkti šią sumą ir taip pagelbėti savo mėgstamai ekipai.

„Tikėjausi, kad bauda kažkokia bus. Visgi mane nustebino kriterijai, pagal kuriuos ji buvo paskirta. Keista, kai gavom baudą už tai, jog išreiškėme palaikymą Ukrainai. Jei atvirai, tikėjausi, jog bus skirtas tik įspėjimas. Žinom, kad pinigus pradėjo rinkti sirgaliai. Taigi neabejoju, kad jie juos surinks. Tai įkvepia ir parodo, kad mes čia ne vieni“, – kalbėjo P.Motiejūnas.

„Žalgirio“ vadovas neslėpė, jog jam keistas ir Eurolygos sprendimas finalo ketvertą organizuoti Serbijos sostinėje Belgrade.

„Žinome argumentus, kodėl lemiamos kovos perkeltos būtent ten. Žvelgiant iš lietuvio pozicijos, galiu pasakyti, kad tai nėra tinkama vieta ir netinkamas laikas. Stebina, bet sprendimas buvo priimtas anksčiau ir dabar jau nėra kaip jo pakeisti“, – kalbėjo „Žalgirio“ vadovas.

Jis atvirai kalbėjo apie tai, kad Eurolyga šiuo metu yra patekusi į vieną didžiausių krizių per visą organizacijos istoriją.

„Manau, kad Eurolyga išgyvena krizę, kurios kol kas išspręsti nepavyksta. Tikiu, kad sprendimas bus rastas. Jordi Bertomeu klausimas irgi bus išspręstas.

Šiuo metu tarp klubų nėra vienybės. Gegužės mėnesį bandysime sėsti ir atkurti pasitikėjimą bei dialogą. Dabar yra visiškas chaosas ir sprendimai vėluoja – lyderystės tikrai trūksta“, – kalbėjo P.Motiejūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas