Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 08

P.Motiejūnas – apie skubią naujokų medžioklę ir K.Evanso ateitį „Žalgirio“ klube

„Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas sekmadienį surengtoje spaudos konferencijoje papasakojo, kaip vyko naujokų Achille Polonaros ir Isaiah Tayloro medžioklė. Daugkartiniams LKL čempionams teko stačia galva nerti į žaidėjų rinką, kai traumas patyrė Keenanas Evansas ir Tyleris Cavanaugh.
Paulius Motiejūnas
Paulius Motiejūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Noriu padėkoti klubo vardu Rimtautui Gudui ir visai „Gijos“ klinikai. Juokavome, kad rungtynės dar buvo nepasibaigusios, o [K.Evanso] „achilas“ jau buvo prisiūtas ir prasidėjo reabilitacija. Gydytojai išties pasistengė, kad tai įvyktų kosminiu greičiu“, – konferenciją pradėjo P.Motiejūnas.

„Dėkoju ir ir tiems nematomiems ofiso darbuotojams, kurie ir trečią ryto, ir penktą ryto siuntė kontraktus, derino. Kelios paros buvo sudėtingos, nes ėjome plonu ledu, stengdamiesi viską suspėti“.

P.Motiejūnas pasakojo, kad žaibiškai pagriebti du aukšto kalibro žaidėjus padėjo iš anksto atlikti namų darbai.

„Situacija buvo neaiški. Achille buvo sąrašuose, bet nežinojome, kaip viskas pasibaigs. Derybos judėjo, bet K.Evanso praradimas tapo force majeure. Žinojome, kad jei atvažiuoja Achille ir prarandame įžaidėją – niekaip nesustiprėjame ir toliau liekame turėdami silpną grandį.

Erikas Kirvelaitis yra mūsų skautas, kuris visuomet žino rinką, todėl laikėme pulsą ant tos pozicijos. Kai „Anadolu Efes“ nepratęsė sutarties su I.Tayloru, greitai pavyko sukontaktuoti, o sąlygas jau iš anksto žinojome. Mūsų ofiso juodadarbių dėka viską pavyko greitai sutvarkyti.
Vienas yra, kitas pakeliui – žiūrėsim, kaip įsilies į komandą“.

– Kokia situacija su K.Evanso ir T.Cavanaugh draudimais, galbūt jų draudimas dengia dalį kontraktų?

– Mes nedraudžiame. Ne kartą esame skaičiavę, kad nėra didelio skirtumo, ar draudimui sumokėti, ar vėliau algas išmokėti už traumas.
Šiemet gal ir apsimokėjo drausti, bet paprastai pagailime drausti, nes tos sumos nėra mažos.

– Ar su šiais naujokais telpate į išankstinį sezono biudžetą?

– Ne, netelpame, bet norime tęsti tą soldout'ų bangą, norime tos geros emocijos. Įtampos yra, bet susitvarkysime. Bilietų pardavimai šiek tiek atstoja. Dar nepilnai, bet jei ir toliau taip sėkmingai bus, tikime, kad galime „prasisukti“.

– Ar gali T.Cavanaugh gali grįžti į aikštę dar šį sezoną?

– Yra galimybė, bet nėra užtikrinta. Ilgai laukėme, nuolat daromos procedūros – pagerėjimų būna, bet ne tokių ženklių, kad jis galėtų žengti į aikštelę. Kaip mes sakome, 50 ant 50.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Bolonijos „Virtus“ taip pat domėjosi A.Polonara, kokie konkurenciniai pranašumai nulėmė, kad pasirinko „Žalgirį“?

– Jam, kaip italui, grįžti į Italiją tas pats, kas lietuviui grįžti į Lietuvą.
Grįžti į Italiją ar bandyti užsienyje užsikabinti? Kalbėjome su juo, tikrai jis gaus šansą ir mums bus svarbus žaidėjas. Žaidėjas pats nusprendė, bet mes sakėme, kad norime kabintis, norime kovoti, kadangi esame geroje vietoje turnyrinėje lentelėje [Eurolygoje]. Žinome, koks jis buvo kertinis žmogus Vitorijoje, kaip strigo ir negavo šanso Stambule. Pas mus tikrai gaus šansą, o „Virtus“ turi nemažai jo pozicijos žaidėjų, galvoju, gal ir tai lėmė.

– Ar buvo daug kandidatų?

– Įžaidėjų buvo maždaug 10 pavardžių. Bet, kaip sakiau, K.Evanso trauma buvo force majeure. Gavo traumą lyderis, kurio pakeisti neįmanoma. Reikėjo skubiai žaidėjo, kuris jau dabar būtų formoje, jau dabar žinotų Eurolygą, ir jau dabar galėtų įsilieti į komandą. Atkrito virtinė žaidėjų, kurie nežaidę Eurolygoje ir kuriuos imtum augintis.
Atmetus šiuos žaidėjus, I.Tayloras liko vienintelis variantas.

– Ar, pasipildžius naujokais, tikslas patekti į Eurolygos aštuntuką?

– Ne... Tikslas išlaikyti tą patį kovingumą ir nusiteikimą laimėti prieš bet kurį varžovą. Mes tokia komanda, kad žiūrime žingsnis po žingsnio.
Skaičiau, kad svajoja ir žaidėjai, ir treneriai – tai gerai, bet mes tiesiog žiūrime į artimiausią varžovą.

– Ar galvojama apie K.Evanso pasilikimą kitam sezonui?

– Žiūrėsime į reabilitaciją, bet jau kalbėjome su agentu. Jo kontrakte yra sąlyga „+1“. Aišku, tokį žaidėją norime matyti, bet dabar visas dėmesys atsigavimui. Mes turime planą jį išlaikyti, nežinau – kokie jo planai. Dabar jam viskas komplikuojasi. Bet žiūrint į blogus dalykus iš pozityvios pusės – manau, dabar mūsų šansai jį išlaikyti yra didesni.

Imago / Scanpix nuotr./Isaiah Tayloras
Imago / Scanpix nuotr./Isaiah Tayloras

– K.Evansui patyrus traumą, kaip pirmoji para atrodė jūsų akimis?

– Dar jam sėdint ant suolo pradėjau susirašinėti, ypač, su I.Tayloro agentu, nes tuos visus variantus, kaip sakiau, jau buvome pračiupinėję.
Ta para tokia ir buvo – laukėme, kaip su Achille susidėlios, bendravome su I.Tayloro agentu. Mano para buvo tikrai lengvesnė negu Auksės [Zakrienės], kuri ruošė kontraktus, siuntė.

Pačios derybos nebuvo sudėtingos. Sąlygas jau žinojome, pirmyn atgal keli skambučiai ir tiek. Laiko liūdėti nebuvo. Kalbėjome su Keenanu, agentais, gydytojai dirbo savo darbą, o po to naujų žaidėjų paieška ir kalbos tiek su „efesu“, tiek su Eurolyga, kad spėtume per tą mažą langą užregistruoti.

Euroleague.net/Achille Polonara
Euroleague.net/Achille Polonara

– A.Polonara – pirmas italas „Žalgiryje“. Kodėl anksčiau nematėme italų komandoje ir kiek apskritai ši rinka įdomi ir prieinama Kauno klubui?

– Ta šalis tikrai turi stiprių krepšininkų, bet turi ir stiprių klubų Eurolygoje su žymiai didesniais biudžetais. Tą patį galima ir apie Graikiją kalbėti. Normalu, kad talentingiausius žaidėjus pasiima tie klubai. Kaip kad mes susirenkame lietuvius.

Achille situacija išimtinė, nes jis išaugęs Italijos marškinėlius, todėl išvažiavo į Ispaniją, Turkiją, o grįžti namo visuomet spės.
Dabar dar pasinaudos galimybe pas mus pabūti.

– Sezono viduryje integruoti žaidėjus nėra paprasta, kaip, tikitės, pavyks?

– Trenerių darbas tai padaryti. Achille žino, į kokią situaciją atvyksta, daug kalbėjome apie tai. I.Tayloro situacija karštesnė, visiškai neprognozuojama. Nebus lengva integruoti, bet turime lyderius, kurie laikė komandą kartu su K.Evansu – yra ir Ulė, ir Rolandas, ir kiti žaidėjai. Tereikia naujokams įsilieti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas