Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 05

Pagyręs du žaidėjus, Jure Zdovcas prakalbo apie grįžtančius žalgiriečius

Jure Zdovcas pasakė daug šiltų žodžių Janiui Strelniekui ir Regimantui Miniotui, kurie sužaidė geras rungtynes Lietuvos krepšinio lygoje su Panevėžio „Lietkabeliu“.

„Žalgiris“ užtikrintai įveikė „Lietkabelį“ 84:70, sulaukęs gerų žaidimo atkarpų ir Janio Strelnieko, Edgaro Ulanovo ir Regimanto Minioto.

Šiems žaidėjams komplimentų negailėjo „Žalgirio“ treneris Jure Zdovcas.

„Ypač Ulanovas ir Janis (Strelniekas) sužaidė geras rungtynes puolime, o Janis dar pataikė ir sudėtingus metimus, – sakė Kauno komandą treniruojantis slovėnas. – Aš jau esu treniravęs Janį Sankt Peterburgo „Spartak“, o ten jis rungtyniavo įžaidėju. Šiandien mums trūko Luko Lekavičiaus, Tai (Websteris) nežaidė patikimai, tad turėjome Janį ir Kalną (Mantą Kalnietį). Janis žaidė nuostabiai, buvo gera žiūrėti, kaip jis skaitė varžovų gynybą.

Įprastai Eurolygoje jis labai atidžiai saugomas didelių žaidėjų kūnų. Jei pavėluoja išbėgti iš užtvaros, sunku gauti pranašumą, nes dabar jis nebėra toks greitas. Bet šįkart jis buvo įžaidėjas.“

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Janis Strelnieks
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Janis Strelnieks

J.Zdovcui patiko ir R.Miniotas. Iš Bilbao klubo praėjusį mėnesį į Kauną persikėlęs puolėjas sekmadienį pelnė 13 taškų ir atkovojo 8 kamuolius per mažiau nei 23 minutes.

„Man tai yra malonus siurprizas. Aš nepažinojau šio žaidėjo, jis atrodo lėtesnis nei yra iš tiesų, – sakė „Žalgirio“ strategas. – Bet jis labai protingas žaidėjas, puikiai naudoja savo rankas, o aš galiu pasitikėti juo gynyboje – tai svarbiausia. Jis jau žaidė kelias minutes Barselonoje, paskui ir su „Baskonia“. Kol neturime Jankio (Pauliaus Jankūno), taip galime Ulanovą statyti vėl į trečią poziciją.

Miniotas – pozityvus siurprizas, sunkiai treniruojasi, ateina padirbėti papildomai, ir aš esu labai patenkintas, kad jį turime.“

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Regimantas Miniotas
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Regimantas Miniotas

J.Zdovcas pabrėžė, kad prieš rungtynes su „Lietkabeliu“ nerimavo, nes matė tam tikrų atsipalaidavimo ženklų komandoje. Todėl jis jau antrą mačo minutę paprašė minutės pertraukėlės, po kurios „Žalgiris“ pradėjo gintis daug energingiau.

„Tai buvo sunkios rungtynės, bet tokių ir laukėme. Po kiekvienų Eurolygos rungtynių, kai žaidžiame namie LKL, pradedame prastai – taip buvo su „Rytu“, su Utenos „Juventus“, taip buvo ir šįkart, – kalbėjo J.Zdovcas. – Nežinau priežasčių, nes turėjome laiko pailsėti. Bet iš to, kaip komanda treniravosi vakar, tikėjausi, kad gali būti taip. Tačiau galiausiai radome 7—8 žaidėjus, kurie buvo pasirengę ir susitelkę. Galiausiai su gera gynyba laimėjome rungtynes.“

Sekmadienį Kauno klubas pasirodė aikštėje be penkių krepšininkų: Lukui Lekavičiui suteikta poilsio, Nielsas Giffey sveiksta po COVID-19, o Joffrey Lauvergne'as (petys), Paulius Jankūnas (meniskas) ir Mantas Rubštavičius (kelio raiščiai) gydosi ilgalaikes traumas.

J.Zdovcas teigė, jog netrukus trys turėtų sugrįžti į rikiuotę: L.Lekavičiui nėra nieko rimta, N.Giffey jau pasveiko po COVID-19, o P.Jankūnas vis stipriau juda po menisko operacijos.

„Kalbėjau vakar su Jankūnu, jis sakė, kad pradėjo bėgti, – sakė J.Zdovcas. – Nielsui viskas gerai. Jis tik pasitikrins širdies plakimo ritmą rytoj ir turėtų prisidėti per treniruotes.“

Dėl Luko Lekavičiaus treneris sakė taip: „Per apšilimą treniruotėje šeštadienį jis pajuto nedidelį kojos skausmą ir gydytojai patarė, kad geriau jis praleistų šias rungtynes. Normalu, kad nerizikavome.“

VIDEO: J. Zdovcas: „Geras darbas gynyboje leido iškovoti pergalę“

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais penktadienį, kai Eurolygos dvikovoje Kaune šeimininkus egzaminuos Maskvos CSKA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?