Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 11

Pagyros „Neptūną“ aukštyn keliančiam Ą.Tubeliui: „Rodė charakterį tada, kada reikia“

Iš NBA į Lietuvą sugrįžęs Ąžuolas Tubelis ir toliau įrodinėja, kad ne veltui buvo sulaukęs kvietimo į stipriausią pasaulio krepšinio lygą.
Ąžuolas Tubelis
Ąžuolas Tubelis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ilgalaikę sutartį su Vilniaus „Rytu“ sudaręs, bet Klaipėdos „Neptūnui“ paskolintas 21-erių 208 cm aukštaūgis verčia kalnus Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).

Jo atstovaujamas „Neptūnas“ ketvirtąjį kėlinį pradėjo dar atsilikęs 4 taškais nuo Virginijaus Šeškaus treniruojamos Jonavos „CBet“ ekipos (44:48), bet herojaus kostiumą tuomet išsitraukė Ą.Tubelis.

Rungtynių apžvalga:

Vien per lemiamą ketvirtį jis pelnė 16 taškų (4/7 dvit., 1/3 trit., 5/5 baudų), sugriebė 9 kamuolius ir surinko 25 naudingumo balus.

Be keitimo ketvirtajame kėlinyje žaidęs Ą.Tubelis vienas pats pelnė tiek pat taškų, kiek visa svečių ekipa, o iniciatyvą perėmęs „Neptūnas“ galiausiai šventė pergalę 69:64.

Nuo tada, kai Ą.Tubelis papildė Klaipėdos ekipą, pastaroji įsirašė jau ketvirtą laimėjimą šalies pirmenybėse iš tiek pat galimų, aplenkė tą pačią Jonavos komandą ir pakilo į 6 vietą „Betsafe-LKL“ rikiuotėje.

Iš viso jaunasis „Neptūno“ lyderis surinko 23 taškus (7/12 dvit., 1/3 trit., 6/6 baud.), net 15 atkovotų kamuolių ir 33 naudingumo balus per 25 minutes. Jo laiką aikštėje kiek sumažino greitos pražangos.

„Bandėme iš pradžių žaisti per jį, bet kamuolys iki jo neprieidavo, kažkiek jį išmušė ir greitos pražangos. Tačiau tai, ką jis padarė ketvirtajame kėlinyje, parodo žaidėjo potencialą, – žavėjosi „Neptūno“ strategas Mindaugas Brazys.

– Smagu, kad čia, Klaipėdoje, jis sugeba atsiskleisti, parodyti charakterį tada, kada reikia, kautis iki galo ir būtų tuo rungtynių X faktoriumi. Man, kaip treneriui, belieka tik pasidžiaugti.“

Rungtynių komentarai:

VIDEO: V. Šeškus: „Mums reikia papildymo“

Asmeniškai naudingiausias rungtynes „Betsafe-LKL“ lygoje sužaidęs Ą.Tubelis kartojo ir savo rezultatyvumo rekordą.

„Smagu, kad atėjęs Ąžuolas mums davė tokią situaciją, jog iškritus (Martynui) Pacevičiui mes turime, kas žaidžia penktoje pozicijoje. Dėl to tai nebuvo didelis praradimas mums. Tai parodo, kad reikia turėti ilgą suolelį, sezonas yra ilgas. Dar turime išmokti žaisti didesne rotacija, esame susirinkę visi tik kokią gerą savaitę“, – tęsė M.Brazys.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mindaugas Brazys
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mindaugas Brazys

„Neblogai žaidėme gynyboje, du kėlinius susitvarkėme ir su Ą.Tubeliu, viskas buvo gerai, bet mūsų problema matoma plika akimi. Mus reikia papildymo. Žaidėjai nekalti, bet mums trūksta lyderystės, meistriškumo, improvizacijos. Trys žaidėjai dar žaidė ant ligos ribos. Kaip ir treneris. Turime daryti sprendimus iki švenčių, iki KMT ketvirtfinalio“, – kosėdamas spaudos konferencijoje kalbėjo V.Šeškus.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Virginijus Šeškus
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Virginijus Šeškus

Priešingai nei „Neptūnas“, kuris pasipildęs Ą.Tubeliu kyla aukštyn turnyrinėje lentelėje, Jonavos ekipa, puikiai pradėjusi sezoną, iš pastarųjų 6 mačų Lietuvos krepšinio lygoje laimėjo vos vieną.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas