Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 09

Paklaustas apie įkaitusią K.Maksvyčio kėdę, gynėjas – kategoriškas: „Visiškas absurdas“

Kauno „Žalgiris“ plaukia po neramius vandenis, o aplink trenerį ūžia tamsių kalbų. Tačiau Kauno komandos gynėjas Tomas Dimša mūru užstojo Kazį Maksvytį ir stengėsi raminti bangas, „Žalgiriui“ keliaujant per nelengvą sezono ruožą.

Eurolygoje Kazio Maksvyčio treniruojama komanda yra išretinta traumų ir apsupta pralaimėjimų.

Penktadienį Kaune žalgiriečiai 79:83 nusileido „Monaco“ klubui ir patyrė aštuntą pralaimėjimą.

Su penkiomis pergalėmis likęs „Žalgiris“ rikiuojasi keturioliktas tarp 18 komandų.

Nors konkurencija šį sezoną Eurolygoje labai tolygi, o Kauno komandą pjauna traumos, užkulisiuose girdisi kalbų, kad „Žalgirio“ vadovai nėra patenkinti treneriu Kaziu Maksvyčiu.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Čia jūs kalbate apie kaistančią kėdę, – į klausimą apie trenerį po rungtynių su „Monaco“ spaudos konferencijoje reagavo vienu „Žalgirio“ lyderių šį sezoną tapęs Tomas Dimša. – Visi komentatoriai aplinkui, visi kalbėtojai. Tai yra visiškai nesuprantamas dalykas.

Ką, dabar pakeisime trenerį, tai Arnas (Butkevičius) greičiau grįš po traumos, o Lukui (Lekavičiui) apendicitas praeis? Edmondas (Sumneris) įeis iškart į sportinę formą? Visiškas absurdas. Iš mūsų pusės yra visiškas palaikymas treneriui.“

T.Dimša mano, kad yra objektyvios priežastys, kodėl „Žalgiris“ užstringa šį sezoną.

Penktadienį gynėjų rotacijoje buvo tik keturi žaidėjai, o ir iš jų T.Dimšai teko slinktis į lengvojo puolėjo poziciją, kurioje likęs vienas Edgaras Ulanovas.

Dar iki trijų žaidėjų traumų į Pirėjo „Olympiakos“ klubą pardavęs Igną Brazdeikį ir Nazą Mitrou-Longą, Kauno klubas prieš savaitę įsigijo Edmondą Sumnerį, bet dairosi rinkoje dar vieno naujoko.

„Tas mažiukas turbūt būtų reikalingas, – paklaustas, kokio žaidėjo labiausiai reikėtų „Žalgiriui“, svarstė T.Dimša. – Į bet kurią poziciją turbūt tiktų, nes mes vis tiek persistumdome per visas. Jei taip žiūrint, Ulė žaidžia daug minučių, o kito trečio numerio dabar nėra, tad kartais aš keičiu. Gal realiai reiktų į trečią poziciją, bet antrojoje Edmondas turi išmokti įeiti į derinius, išmokti sistemą. Viskas su laiku. Dabar sunku pasakyti, nes reikia ir jam dar laiko duoti.

Suprantu, kad visiems rūpi šis klausimas, ir treneriams sunku nuspręsti, nes ir rinka nėra kažkokia (nėra plati). Atrodo, kad rotacijoje trūksta dar vieno „mažo“, bet į kurią tiksliai poziciją, net nepasakysiu.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Šį sezoną po 9,5 taško renkantis T.Dimša įsitikinęs, kad „Žalgiris“ toliau turi likti kantrus ir nepanikuoti anksčiau laiko.

Paklaustas, kaip reiktų išgyventi sudėtingą laikotarpį, jis minėjo kovingą žaidimą su „Monaco“.

„Taip, kaip šiandien. Stengėmės, vienas už kitą kovojome. Atsarginiai žaidėjai palaikė, visi buvo pozityvūs. Žaidėme prieš šiuo metu galbūt Top-4 Eurolygos komandą. Buvome visada rungtynėse, grįžome iš minuso, parodėme, kad galime, – pažymėjo T.Dimša. – Reikia likti teigiamiems, nenuleisti galvų. Dar nepraėjo pirmasis ratas, o visiems atrodo, kad kažką jau pralaimėjome. Patys matome, kiek trūksta iki atkrintamųjų ar įkrentamųjų varžybų. Tiesiog reikia žaisti savo krepšinį ir tiek.“

Standings provided by Sofascore

T.Dimša pats penktadienį pelnė 14 taškų ir buvo rezultatyviausias komandoje.

Pagal žaidimo laiką jis buvo penktas komandoje, rungtyniavęs kiek daugiau nei 20 minučių. Neseniai dėl peties skausmų Eurolygos rungtynių nebaigęs krepšininkas teigė, kad jo paties trauma yra tokia specifinė, kad dabar rungtyniauti netrukdo.

„Nežinau, nejaučiu. Gal labiau treneriui klausimas. Ta trauma nieko nekeičia – ji gali pasikartoti po dviejų sekundžių, o gali visiškai nepasikartoti. Tad nemanau, kad tai turi įtakos“, – paklaustas apie žaidimo laiką sakė T.Dimša.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tomas Dimša
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tomas Dimša

Trečias pagal rezultatyvumą (po Keenano Evanso ir Rolando Šmito) šį sezoną „Žalgirio“ gretose esantis gynėjas buvo patenkintas komandos kovingumu, bet ne galutiniu rezultatu.

„Galima būtų sakyti, kad geros ir kovingos rungtynės, bet iš tiesų nebuvo geros – pralaimėjome, liūdna. Iš kitos pusės – darėme, ką galėjome. Laimėjome lentą, nepadarėme daug klaidų šįkart. Vienintelis, ko nepadarėme – nesustabdėme Mike'o Jameso. O daugiau – kovėmės“, – sakė T.Dimša.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas