Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 14

Paplušėti Kėdainiuose turėjęs K.Maksvytis: „Tai dar nėra mano „Žalgiris“

Vos prieš keletą dienų prie Kauno „Žalgirio“ (23-3) komandos vairo stojęs Kazys Maksvytis debiutavo pergalingai. Jo treniruojami šalies čempionai išvykoje 72:64 (19:16, 15:13, 20:14, 18:21) palaužė lengvai pasiduoti nenorėjusius Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ (6-20) krepšininkus.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / LKL.lt nuotr.

„Pergalė yra pergalė, bet kokybės reikėtų daugiau. Kažkokių didelių korekcijų įvesti nepavyko, praėjo pirmos dvi dienos – tik susipažinau su komanda. Tikslas yra gerinti žaidimą ir atkrintamosiose startuoti susižaidus, kažkiek pasikeitus. Padarėme gana nemažai klaidų – 19“, – po pirmosios savo pergalės prie „Žalgirio“ vairo dėstė K.Maksvytis.

„Be abejo, tai buvo kitoks mačas – pirmos rungtynės. Kaip jau minėjau, nepavyko joms labai pasiruošti. Sumažinome derinių skaičių, nedideles korekcijas įsivedėme gynyboje, bet tai dar kol kas nėra mano „Žalgiris“. Mano korekcijos gal pasimatys po poros savaičių“, – vylėsi slovėną Jure Zdovcą Lietuvos čempionų klube pakeitęs 44-erių specialistas.

„Žaidėjai stengėsi, dėl energijos neturiu priekaištų. Kaip ir sakiau, padarėme daug klaidų, varžovai gynėsi agresyviai. Kai varžovai taip ginasi galime juos arba lengvai nubausti, arba suklysti. Šįkart mes klydome. Tokiose per daug lengvose situacijose. Bet iškovojome pergalę, žiūrime į priekį“, – tęsė K.Maksvytis.

LKL.lt nuotr./Žiūrovo plakatas Kėdainiuose.
LKL.lt nuotr./Žiūrovo plakatas Kėdainiuose.

„Jeigu pastebėjome, šiandien stengėmės išnaudoti didesnę savo rotaciją. Gynėmės agresyviai visoje aikštelėje. Pakeitėme vieną gynybos sistemą, daugiau laiko pasiruošti kitoms variacijoms nebuvo. Manau, kitose rungtynėse pridėsime šiek tiek daugiau ir bus geriau.

Aš šiandien prieš rungtynes, kaip studentas, dar pasikartojau derinius, kad jų nepamirščiau. Tautvydo Sabonio ir Evaldo Beržininkaičio indėlis dabar yra tikrai nemažas“, – pridūrė K.Maksvytis.

LKL.lt nuotr./Kazys Maksvytis ir Tautvydas Sabonis
LKL.lt nuotr./Kazys Maksvytis ir Tautvydas Sabonis

Daugiausia problemų „Žalgirio“ gynybai ketvirtadienį pridarė 19-metis Dominykas Stenionis, priklausantis „Žalgirio“ sistemai, bet paskolintas „Nevėžiui“ ir pelnęs 15 taškų, išprovokavęs 6 pražangas ir atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus.

„Aš tą jaunuolį pažįstu. Tuo metu baigiau savo darbą Kauno krepšinio mokykloje, kai jis į ją atėjo. Yra tekę dalyvauti ir turnyre, ir gal net stovykloje. Jis treniravosi pas trenerį Saulių Marčiukaitį. Taip kad žinau jį. Jis turi kelrodį – Luką Lekavičių. Gali būti lygiai toks pat“, – drąsų jaunuolį pagyrė K.Maksvytis.

Naujasis „Žalgirio“ vairininkas turėjo gerų žinių ir dėl traumuotų Joffrey Lauvergne‘o bei Manto Kalniečio. Prancūzas pastaruoju metu nežaidžia dėl sumuštų šonkaulių, o lietuvis – dėl čiurnos operacijos.

„Davėme jiems laiko išsigydyti savo nedideles traumas. Joffrey jau bandė grįžti treniruotėse su kontaktu, bet dar kartą gavo smūgį ir šiek tiek dar laukiame jo. Manau, kad jis turėtų grįžti po kelių dienų, o Mantas – gal po savaitės“, – atskleidė K.Maksvytis.

VIDEO: K.Maksvyčio ir G.Petrausko komentarai

„Didelių priekaištų dėl kovos savo komandai neturiu. Gal koncentracijos kiek trūko. Jeigu Milas (A.Milaknis) pataiko vieną, tai jie ieškos ir kito jo tritaškio. „Žalgiris“ laimėjo pelnytai, bet mes neleidome jiems dominuoti, o pabaigoje bandėme sugrįžti į rungtynes“, – pozityvių dalykų po pralaimėjimo namuose ieškojo Gediminas Petrauskas.

„Žinojome, kad atėjęs naujas treneris stengsis pakeisti vieną gynybos sistemą ir bent kelis derinius. Taip ir buvo. Tačiau praleidome tik 72 taškus, tad dėl mūsų gynybos tikrai nieko blogo negaliu pasakyti“, – pridūrė „Nevėžio“ strategas.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Nevėžis-Optibet“ - „Žalgiris“ [2022-04-14]

Po šios pergalės kauniečiai pasivijo LKL lygoje pirmaujantį Vilniaus „Rytą“ (23-3). Abu klubai turi po lygiai pergalių ir pralaimėjimų, tačiau vilniečiai priekyje dėl geresnio tarpusavio susitikimų rezultato.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas