Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasikeitęs Brady Manekas – apie vasarą stiprintą kūną ir tikslą sugrąžinti titulą į Kauną

Antrajam sezonui Kauno ,,Žalgirio“ klube likęs Brady Manekas pasidalino mintimis apie savo žaidimo tobulinimą vasaros metu, pirmąją patirtį Eurolygoje bei šio sezono komandos komplektaciją.
Brady Manek
Brady Manek / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Brady Manekas šiandien mini 26-erių metų sukaktį.

Per gimtadienį „Žalgiris“ turo progą padovanoti savo legionieriui pirmąją sezono pergalę, nes kaip tik trečiadienį žaidžia pirmąsias kontrolines rungtynes (su Utenos „Uniclub Casino-Juventus“).

Dar labiau B.Maneką pradžiugintų stabilesnis sezonas nei pirmasis Kaune.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Brady Manek
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Brady Manek

Pernai iš Turkijos į Kauną persikėlęs taikliarankis amerikietis turėjo sunkumų prisitaikant prie Eurolygos atletiškumo, o po blykstelėjimų taikliais metimais ėjo ir blankių mačų grandinė, kol LKL finalo serijoje 206 cm ūgio puolėjas liko giliai ant atsarginių suolo.

Suprasti akimirksniu

  • Amerikiečiui praėjęs sezonas Eurolygoje buvo debiutinis, kuriame per vidutiniškai 19 minučių pelnė po 7,5 taško, atkovojo po 3,4 kamuolio, rinkęs po 7,6 naudingumo balo.
  • Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) žaidėjo skaičiai buvo panašūs: po 8,6 taško, po 3 atkovotus kamuolius ir po 9,7 naudingumo balų.

Tačiau naujas sezonas, nauja istorija.

„Kol kas viskas atrodo gerai, treniruotės yra itin intensyvios ir fiziškos. Visi dirba sunkiai, siekia būti geriausia savo versija. Konkurencija yra gera ir tai padės mums pasiruošti sezonui. Manau, kad komanda yra stipri ir tikimės gero sezono“, – portalui 15min dalijosi amerikietis.

Kaip praleidote savo vasarą?

– Turėjau kelias savaites poilsio nuo krepšinio, buvau namuose, leidau laiką su šeima ir susikoncentravau tapti stipresniu.

Visą dėmesį skyriau savo kūnui – stengiausi tapti fiziškai stipresnis. Nemažai laiko praleidau sporto salėje, gerinau savo judesius ir nekantrauju pamatyti, kaip vasaros darbas prisidės prie šio sezono.

Galbūt galėtumėte pasidalinti, kokiems krepšinio elementams daugiausiai dėmesio skyrėte šios vasaros metu?

Daugiausiai dėmesio skyriau geresniam kamuolio varymui, metimams po driblingo ir metimams iš vietos.

Dirbau ties tais aspektais, kur nesijaučiau toks užtikrintas. Norėjau praplėsti savo įgūdžių arsenalą.

Kalbant apie praėjusį sezoną, kaip galėtumėte įvertinti savo pirmąją patirtį Eurolygoje ir (Betsafe-LKL“)?

– Praėjęs sezonas buvo geras – daug tobulėjimo ir mokymosi įvairiose situacijose. Buvau patenkintas, tačiau visada yra dalykų, kuriuos galima padaryti geriau. Man tai buvo metai, per kuriuos supratau, kuriems krepšinio elementams reikia skirti daugiausiai dėmesio tobulėjant. Esu laimingas grįžęs ir tikiuosi, kad šį sezoną žengsiu dar tvirtesnius žingsnius į priekį.

Tai bus antrasis sezonas Kauno Žalgiryje“. Kuo galbūt šis atvykimas į komandą skiriasi lyginant su praėjusiais metais?

– Pirmaisiais metais, kai atvyksti į naują komandą, viskas būna šiek tiek kitaip. Šį kartą viskas yra lengviau – esu pažįstamoje aplinkoje, žinau, ko tikėtis iš organizacijos, trenerių ir didžiosios daugumos komandos draugų. Tai padeda atsipalaiduoti ir susikaupti ties nauju sezonu.

Gal jau atradote mėgstamas vietas Kaune, kuriose mėgstate praleisti laiką ar pavalgyti?

– Turiu keletą mėgstamų restoranų, kuriuose lankausi, tačiau dažniausiai maistą užsisakau į namus. Nesu linkęs daug laiko leisti mieste – noriu pailsėti ir pasiruošti treniruotėms ar rungtynėms.

Grįžtant į praėjusio sezono finalo seriją prieš Vilniaus „Rytą“ – kaip tvarkėtės su situacija, kai negavote daug žaidybinio laiko?

– Manau, kad asmeniškai turiu pagerinti keletą dalykų savo žaidime, tiesiog toliau tobulėti ir žaisti geriau. Turiu padaryti viską, kad būčiau naudingas komandai ir gaučiau daugiau laiko aikštelėje.

Ar jau teko bendrauti su treneriu apie galimą vaidmenį šio sezono komandoje ir ar planuojama, kad jūsų rolė gali keistis?

– Pirmiausia, privalau būti konkurencingas kiekvienoje treniruotėje ir būti pasiruošęs kiekvienai situacijai aikštelėje.

Įdėjau daug darbo vasarą ruošiantis šiam sezonui, esu laimingas ką pavyko nuveikti ir dabar viskas priklauso nuo manęs, kaip aš žaisiu, kokį fiziškumą demonstruosiu – nuo to priklausys mano vaidmuo komandoje.

Žvelgiant į šį sezoną, kokius keliate sau bei komandai tikslus?

Asmeniškai, noriu pasirodyti geriau nei praėjusiais metais – gynyba, atkovoti kamuoliai, visi aspektai, kurie padės žengti žingsnį į priekį. Komandos tikslai – maksimaliai stengtis patekti į Eurolygos atkrintamąsias ir, žinoma, laimėti („Betsafe-LKL“) čempionatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas