Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 13

Paskutinės sekundės drama Panevėžyje – graiko šūvis pražudė „Neptūną“

Panevėžio „Lietkabelis“ Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliariajame sezone užėmė trečiąją vietą, o Klaipėdos „Neptūnas“ liko tik šeštas, bet ketvirtfinalio serijos starte beveik visas 40 minučių arčiau pergalės buvo uostamiesčio krepšininkai. Vis dėlto galiausiai triumfavo panevėžiečiai – Panagiočio Kalaitzakio metimas su sirena išplėšė „Lietkabeliui“ dramatišką pergalę 94:93 (21:29, 24:24, 18:19, 31:21).
Panevėžio „Lietkabelis“ - Klaipėdos „Neptūnas“
Panevėžio „Lietkabelis“ - Klaipėdos „Neptūnas“ / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Lietkabelis“ pirmavo kelis sykius pirmojo kėlinio pradžioje, bet aukščiausią pavarą puolime pajungęs „Neptūnas“ šovė į priekį ketvirčio pabaigoje ir paskutinę kėlinio minutę turėjo net dviženklį pranašumą – 29:19.

Panevėžiečiams pavyko kelis sykius aptirpdyti deficitą iki 3 taškų antrame ketvirtyje, bet įpusėjus rungtynėms svečiams iš uostamiesčio priklausė 8 taškų persvara – 53:45.

Iniciatyvą „Neptūnas“ išlaikė ir po ilgosios pertraukos. Matas Jogėla įspūdingu dėjimu klaipėdiečių pranašumą buvo padidinęs ir iki 11 taškų (72:61), o prieš paskutines 10 mačo minučių skirtumas tarp komandų buvo 9 taškai – 72:63.

„Lietkabelis“ į lemiamą šturmą pakilo ketvirtajame kėlinyje. Jo viduryje po tritaškį pataikė Margiris Normantas ir Vytenis Lipkevičius, po labai ilgos pertraukos išlyginę rezultatą – 78:78.

„Neptūnui“ impulsą vėl suteikė Deividas Gailius, kuris prasidėjus priešpaskutinei minutei išprovokavo Pauliaus Valinsko pražangą mesdamas tritaškį bei sumetęs visus tris baudų metimus atitolino „Neptūną“ – 87:83.

Nors kitoje aikštės pusėje P.Valinskas atsakė tritaškiu, D.Gailius atakuodamas vėl uždirbo pražangą varžovui ir sumetė baudas, o „Neptūnui“ apsigynus kitoje atakoje pataikė dvitaškį ir likus 59 sek. klaipėdiečiai vėl nutolo 91:86.

„Lietkabelis“ vėl kabintis į varžovus ėmė likus 25 sek., kai nesportine pražanga buvo nubaustas Žygimantas Janavičius, o vienos atakos metu 4 taškus pelnę šeimininkai priartėjo iki 92:93.

Įkvėpti gryno oro „Neptūnas“ galėjo baudų metimus metant D.Gailiui, kuris iki tol buvo sumetęs visus 9 bandymus, tačiau komandos lyderis abu kartus prametė, o jo metimo iš po krepšio nesugebėjo pataisyti ir kamuolį atkovojęs Matas Jogėla, kol galiausiai jis atiteko „Lietkabeliui“.

Lemiamoje atakoje žaidimo įrankis atsidūrė jaunojo graiko P.Kalaitzakio rankose, kuris pataikė laisvą metimą iš vidutinio nuotolio ir dramatiškai užbaigė pirmąsias ketvirtfinalio serijos rungtynes.

Pergalingą metimą pataikęs P.Kalaitzakis buvo ir rezultatyviausias mačo žaidėjas. Graikas pelnė 19 taškų (4/4 dvit., 3/4 trit., 2/2 baud.) ir surinko 23 naudingumo balus – tai rezultatyviausios ir naudingiausios jo rungtynės atstovaujant „Lietkabeliui“.

Antrąsias rungtynes Klaipėdoje šios komandos žais sekmadienį.

„Lietkabelis“: Panagiotis Kalaitzakis 19, Gytis Masiulis ir Džordže Gagičius po 16, Paulius Valinskas 14, Margiris Normantas 13.

„Neptūnas“: Martynas Mažeika ir Deividas Gailius po 17, Žygimantas Janavičius 14 (11 rez. perd.), Benas Griciūnas ir Džiugas Slavinskas po 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas