Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pastabą fanams išsakęs G.Žibėnas: apie „Ryto“ pakilimą ir G.Radzevičių Eurolygoje

Antras kartas nemelavo. Vilniaus „Rytas“ (1-1) atidarė savo pergalių sąskaitą FIBA Čempionų lygoje. LKL čempionai namuose 98:75 sudorojo Vroclavo „Šlask“ krepšininkus.

Pamatus pergalei vilniečiai pasidėjo dar pirmoje mačo pusėje, kai susikrovė 17 taškų pranašumą (50:33). „Šlask“ dar bandė priešintis ir likus 7 minutėms „Ryto“ pranašumas sumenko iki 12 taškų (76:64), tačiau vilniečiai galingai uždarė mačą, spurtuodami 22:11, ir šventė triuškinančią pergalę (98:75).

„Svarbiausia buvo sustabdyti jų gynėjus – Whiteheadą ir Sengliną. Visas rungtynes jie prametė metimus, pataikė tik sunkius metimus. Atiduodu pagarbą žaidėjams, ypač gynėjams, – po mačo sakė Giedrius Žibėnas. – Aukštaūgiai darė mūsų gynėjus geresniais, saugodami lanką. Tris kėlinius nebuvome tokie protingi atakuodami Lynchą. Jis yra vienas geriausių lanko saugotojų Čempionų lygoje. Ketvirtame kėlinyje mūsų sprendimai buvo geresni, gynėjai buvo geresni. Tai padėjo mums susikurti didesnį pranašumą. Taškų skirtumas Čempionų lygoje svarbus. Džiaugiuosi pergale ir sveikinu sirgalius. Jie buvo nuostabūs.“

VIDEO: Rytas Vilnius v WKS Slask Wroclaw - Press Conference - Basketball Champions League

Po mačo treneris taip pat pranešė džiugias naujienas iš komandos vidaus.

„Pergalę skiriame Margiriui Normantui, nes šeimos pagausėjimas, gimė dukrelė. Margo per šitas dienas labai gerai susitvarkė su ta visa situacija. Geros naujienos, žinome, kad viskas tvarkoje. Gerai susitvarkė vyras. Sėkmės jam ir kantrybės dabar namuose. Naujas gyvenimo etapas, tikrai džiaugiamės už jį“, – teigė strategas.

Po pralaimėjimo Klaipėdos „Neptūnui“ ir Emilijos Redžo „Pallacanestro“ ekipoms „Rytas“ atsitiesė kaip reikiant: nugalėtas Kauno „Žalgiris“, sudorotas Panevėžio „7bet-Lietkabelis“, o trečiadienį įveiktas „Šlask“. Kas vyksta su LKL čempionais?

„Mes pakeitėme požiūrį į treniruotes, žaidėjai vienas kitą labiau pradėjo stumti, skatinti, motyvuoti. Kažkiek pakeitėme visą treniruotės konceptą. Šiek tiek išsijudinome iš savęs, iš savo komforto zonos. Kažkiek iš trenerių pusės pakeitimas, dar didesnis pakeitimas iš žaidėjų pusės ir tos geresnės treniruotės mums kol kas padeda. Nėra jokios priežasties sustoti, nes kitos rungtynės Čempionų lygoje namuose bus su grupės lyderiais iš Vengrijos“, – sakė strategas.

Po mačo G.Žibėnas taip pat padėkojo sirgaliams, bet pasiuntė žinutę vilniečiams, kurie ateina tik į populiariausias „Ryto“ dvikovas.

„Kosmosinis palaikymas šiandien buvo. Tie mūsų lojalūs sirgaliai yra kosmosas, bet norisi duoti žinutę, kad „Rytui“ namų rungtynės šitoje arenoje nėra tik prieš „Žalgirį“ ir prieš vilkus. Tai yra kur kas svarbesnės rungtynės Čempionų lygoje, kur mažiau rungtynių. Iki naujų metų tik trejos rungtynės, liko dvejos. Pasinaudodamas proga, primenu: jeigu mes esame „Ryto“ fanai, mes turime komandą nešti ant rankų, ant sparnų, ant pečių tiek mače su „Falco“, tiek su Emilijos Redžo komanda. Laukiame ne tik lojalių sirgalių, bet ir tų, kurie pasirodo tik keliose rungtynėse“, – pastabų turėjo strategas.

– Andrea Trinchieri kalbėdamas apie Dovydą Giedraitį išreiškė tokią mintį, kad nori paversti jį įžaidėju. Šiandien Martynas Paliukėnas atliko 7 rezultatyvius perdavimus. Ar irgi turite idėją padaryti iš Paliukėno įžaidėją?

– Matote, jis žaidė 11 minučių, 7 rezultatyvūs perdavimai. Jis turi savo vietą aikštelėje. Aš jau nešneku apie jo gynybinius sugebėjimus. Bet šiandien gynėsi ne tik Martynas. Nenoriu lyginti su kitais žaidėjais. Mes turime Martyną Paliukėną, daugiau tokio kito nėra ir džiaugiamės, kad jis su mumis.

– Žiūrint į Gyčio Radzevičiaus skaičius – virš 60 procentų tritaškių per abu turnyrus, 85 procentai dvitaškių. Kaip galima pakomentuoti tokius fantastiškus skaičius?

– R.J.Cole'as kalbėjo, kad tai yra stabilumas, vienodas darbas, viena linija, rimtumas kiekvienoje situacijoje, solidumas, daug epitetų galima sakyti. Aišku, bus dienų, kada nepataikys, bet čia nėra apie tai. Yra jo ir gynybinės užduotys, jis yra antras kapitonas komandoje. Visi, kas žaidžia su juo, mėgaujasi juo kaip komandos draugu.

– G.Radzevičius sezono pradžioje atrodo kaip visiškas lyderis, stabilumo garantas abiejose aikštelės pusėse. Ir jis nuėjo ilgą kelią. Nuo Kupiškio, per Šakius, per Uteną ir dabar yra vienas „Ryto“ ramsčių. Jūs pats su Gyčiu dirbate nuo pat jo atvykimo čia. Ar galėtumėte nupasakoti, kiek daug jis darbo įdėjo ir kokį ilgą kelią nuėjo, kad dabar taip atrodytų?

– Lengvai knygą galima parašyti. Jeigu atsimenate, „Ryte“ jam labai sunki pradžia buvo, mažai žaisdavo, mažiau pasitikėjimo turėdavo, vėliau prasilaužė savo paprastumu, savo nesibaigiančia energija. Pavyzdys kiekvienam jaunam krepšininkui, vilniečiui, kiekvienam vaikui, kuris sportuoja, ir šiaip kiekvienam lietuviui. Nei ten kažkokių įspūdingų duomenų... Bet kiekvieną sezoną, kaip tas geras vynas, gerėja ir gerėja. Tikrai džiaugiamės, kad jį prasitęsėme. Tikrai turime stabilumą su Gyčiu. Jis jeigu mato, jaučia, kad treniruotė buvo kažkiek lengvesnė, pasilieka po treniruotės, bėgioja nuo šoninės iki šoninės linijos. Jis žino savo kūną, supranta, ko jam reikia. Būna tokių treniruočių, kai jis net kamuolio nepaliečia puolime, bet su tuo jis labai teisingai susitvarko. Nėra žaidėjui tai paprasta. Bet rungtynės ateina ir matome Gytį savo spalvose. Gal mes čia prasti treneriai esame, kad jam daugiau metimų nesukuriame. Esmė, ką jis turi, kad išnaudoja. Aišku, bus visokių rungtynių. Apie jį galima labai ilgai kalbėti.

– G.Radzevičius dabar yra „Ryto“ žaidėjas ir esate susikoncentravęs į sezoną, bet man įdomi jūsų, kaip trenerio nuomonė, ar Gytis turi talento ir įgūdžių žaisti Eurolygoje?

– Jis turi įrankius žaisti ir Eurolygoje, ir Lietuvos rinktinėje. Drąsiai tai galiu sakyti, linkiu jam to. Turi jis daug gražių metų, jeigu taip toliau prižiūrės save, savo kūną ir išvengs traumų. Duok dieve jam sveikatos.

– Kiek procentų geriausio savo veido rodo Stevenas Enochas?

– Ne man spręsti. Jis 100 procentų gerai atrodo kiekvienoje treniruotėje. Negalėčiau skųstis dėl jo pastangos, dėl jo kažkokių nepadarymų. Tai yra tas žaidėjas, kuris yra mašina. Pirmiausia, treniruotėse. Aišku, visi mes matome tas statistikas ir galbūt kažkur jis neatsidaro puolime, gal mūsų nėra toks žaidimas per jį, galbūt jo buvimas aikštelėje kaip tik mums atidaro perimetrą, atidaro kažkokius prasiveržimus, kamuolio numetimus į kampus, gerus metimus, galbūt geresnę gynybą, geresnį lanko saugojimą. Dėl taškų, kurie kažkam rėžia akis, galbūt jam reikia geresnių rungtynių ir jis prasimuš. Kažkokių skundų apie jį nėra ir iki šiol 100 procentų atidirba kiekvienoje treniruotėje.

– Atrodo, kad Gytis Masiulis išgyvena solidžią sezono pradžią. Dabar jis žaidžia centro pozicijoje ir kur žengė žingsnį į priekį?

– Jis visuomet buvo žengęs tą žingsnį į priekį, tik mes jį naudodavome ne toje pozicijoje, kur jis yra geriausias, o šiemet mes jį naudojame ten, kur jis yra geriausias. Žinome, kad daug rungtynių jis mums padės abiejose aikštelės pusėse. Daug kas sako, kad jis yra taikinys, bet įmeskite jam. Ne taip yra paprasta. Jis žino, jis jaučia, kur reikia atsidurti, kaip reikia atsidurti ir panašiai. Puolime apie jo pranašumus aš ir taip neminėsiu. Visi ir taip mato. Anksčiau galbūt mes jo neatskleisdavome, nes buvome priversti jį laikyti kitoje pozicijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito