Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 11

Pastiprinimo po krepšiu ieškosiantis Vilniaus „Rytas“: „Nėra taip paprasta“

Po Jarvio Williamso traumos kiaulę taupyklę šiame sezone jau daužęs Vilniaus „Rytas“ vėl priverstas dairytis papildymo. Dviem mėnesiams iškritus Tanneriui Leissneriui, vilniečiai liko tik su dviem sveikais aukštaūgiais – Ivanu Buva ir naujoku Marko Tejičiumi.
Tanner Leissner
Tanneris Leissneris / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Epizodiškai iki šiol rungtyniavęs Martynas Pacevičius paskutinį mačą su Panevėžio „Lietkabeliu“ praleido dėl teigiamo COVID-19 testo, o 18-metis Rokas Jocius šiame sezone LKL lygoje į aikštę vis dar nežengė.

Teoriškai į sunkiojo krašto puolėjo poziciją gali pasistumti kapitonas Arnas Butkevičius, bet FIBA Čempionų lygoje, kurioje per artimiausius du mėnesius laukia itin svarbūs mūšiai dėl patekimo į kitą etapą, Giedriaus Žibėno auklėtiniams akivaizdžiai ims stigti centimetrų.

„Strateguojame. Šiuo metu skaičiuojame ir galvojame, kaip geriausiai pasielgti šioje situacijoje“, – 15min prisipažino išeičių iš padėties ieškantis „Ryto“ direktorius Justas Jankauskas.

Amerikiečiui T.Leissneriui šeštadienį po kieto susidūrimo su Panevėžio „Lietkabelio“ latviu Kasparu Beržiniu lūžo skruostikaulis ir smilkinkaulis. „Ryto“ legionieriui pirmadienį atlikta operacija.

„Yra keletas variantų: galbūt skolintis, galbūt pasikviesti žaidėją iš savo sistemos arba galbūt mėnesiui pasirašyti papildomą sutartį. Bandome susidėlioti ir finansinę pusę. Artimiausiu metu nuspręsime, kuria kryptimi toliau judėsime“, – variantus vardino klubo direktorius.

Blogiausia, kad „Rytui“ šiame sezone jau teko spaustis, kai dar pasiruošimo etape Achilo sausgyslė plyšo aukštaūgiui J.Williamsui, iškritusiam beveik iki sezono pabaigos. Atlyginimą, numatytą pagrindiniam gynėjui, teko dalinti Kennethui „Speedy“ Smithui ir antroje Adrijos lygoje praėjusį sezoną rungtyniavusiam M.Tejičiui.

nuotr. Vilniaus „Ryto“/Justas Jankauskas
nuotr. Vilniaus „Ryto“/Justas Jankauskas

„Jau po Jarvio traumos reikėjo galvoti, kaip tuos finansus sudėlioti, – atsiduso J.Jankauskas. – Dabar vėl papildomi pinigai. Nėra taip paprasta šioje situacijoje.“

„Ryto“ vadovo teigimu, neišgelbėtų, šiuo atveju, ir draudimas. Vilniaus klubo žaidėjai, kaip ir daugumoje Lietuvos komandose – nėra draudžiami nuo traumų.

„Žaidėjų nedraudžiame. Pagal skaičiavimus, tai išeina toks prabangos mokestis. Tarkime, šioje situacijoje, mes vis tiek turėtume mokėti 6 savaičių franšizę. Tai reiškia, kad T.Leissneriui atlyginimą artimiausias 6 savaites vis tiek mokėtume mes. Tik pačios rimčiausios traumos yra padengiamos“, – pažymėjo „Ryto“ klubo direktorius.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Margiris Normantas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Margiris Normantas

Paskutinėse, pergalingose rungtynėse su „Lietkabeliu“ nežaidė ir dar du Vilniaus klubo krepšininkai. Margiris Normantas ir M.Pacevičius buvo izoliuoti nuo komandos, jų COVID-19 testams parodžius teigiamus atsakymus.

Pasak J.Jankausko, visi „Ryto“ žaidėjai – vakcinuoti, bet po FIBA Čempionų lygos rungtynių Vokietijoje su Oldenburgo „EWE Baskets“ dalis jų pasijuto blogai.

„Nuolatinio testavimo niekas nereikalauja. Visi žaidėjai vakcinuoti, bet blogai pasijutus po kelionės į Vokietiją – nusprendėme patikrinti visą komandą. Du atsakymai buvo teigiami“, – teigė J.Jankauskas.

„Atsargiai žiūrime į šią situaciją. Stengiamės ir toliau testuoti visą komandą. Dabar, kai tas virusas vėl yra įsimetęs, reikia stengtis, kad jis toliau neišplistų“, – tęsė Vilniaus klubo direktorius.

Ar M.Normantas ir M.Pacevičius galės žaisti kitą savaitę vyksiančiose FIBA Čempionų lygos rungtynėse su titulą ginančia Burgoso „CB Miraflores“ ekipa – kol kas neaišku.

„Viskas dabar priklausys nuo jų savijautos“, – pridūrė J.Jankauskas.

Lietuvos krepšinio lygoje Vilniaus „Rytas“ šį sezoną pradėjo 3 pergalėmis ir 1 pralaimėjimu, o FIBA Čempionų lygoje kol kas patirta vienintelė nesėkmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas