Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 01

Pasvalys išgąsdino Kauno „Žalgirį“ prieš Eurolygos startą

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai (3-0) laimėjo trečiąsias „Betsafe-LKL“ rungtynes šį sezoną, bet turėjo įtempti raumenis, nes trečiojo kėlinio pabaigoje buvo atsilikę 11 taškų nuo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandos (0-3). LKL čempionai išsigelbėjo, ketvirtą kėlinį laimėję 25:7.

Kauno „Žalgiris“ iškovojo pirmą pergalę savo arenoje šį sezoną, kai LKL čempionato rungtynėse sekmadienį 78:68 (23:23, 15:22, 15:16, 25:7) pranoko Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (0-3).

Tačiau mažai kas tikėjosi, kad rungtynės bus tokios banguotos.

„Pasvalys labai gerai žaidė tris kėlinius, o mums tai prastos rungtynės su vienu geru kėliniu. Nors ir pergalė, emocijos yra blogos, – BTV komentavo „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis. – Ketvirtame kėlinyje pavyko surasti žaidėjus, kurie šiandien geriausiai žaidė. Kažkiek nuvaikėme jų lyderius. Gerai, kad iš viso išsikapstėme – tai tokios rungtynės, kai galėjo būti visko.“

„Žalgirio“ naujokas Danielius Lavrinovičius 10 taškų iš eilės mačo pradžioje užkūrė šeimininkus veržliam startui (10:5), o Kauno ekipa galėjo pernelyg nejausti, kad nėra Kevariuso Hayeso – treneriai nusprendė patausoti vidurio puolėją, kuris susitrenkė šoną pastarosiose rungtynėse Utenoje.

Tačiau tada įsivažiavo Pasvalio komanda ir jos lyderis Brandonas Tabbas.

Buvęs vienas rezultatyviausių Švedijos lygos žaidėjų sumetė net 19 taškų per pirmuosius du kėlinius, o amerikiečio tritaškių vedami pasvaliečiai į pertrauką žengė pirmaudami 45:38.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Brandon Tabb
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Brandon Tabb

Atrodė, kad žalgiriečiai baigs žaisti slėpynes po pertraukos, bet Aurimo Jasilionio treniruojami Pasvalio krepšininkai trečiajame kėlinyje net kelis kartus buvo įgiję 11 taškų pranašumą.

Šeimininkai itin dažnai klydo (18 klaidų per mačą), o potencialūs komandos lyderiai – Keenanas Evansas, Nazas Mitrou-Longas, Rolandas Šmitas negalėjo suderinti savo taikiklio atakuodami.

„Žalgiriui“ šturmas pavyko ketvirtajame kėlinyje, kai Nazas Mitrou-Longas pataikė porą tritaškių, o gerą žaidimo bangą pagavę šeimininkai spurtavo nuo kėlinio pradžios 16:0 ir perėmė iniciatyvą iš akivaizdžiai pavargusių svečių.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Naz Mitrou-Long
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Naz Mitrou-Long

„Žalgiris“: Danielius Lavrinovičius 16, Laurynas Birutis 12, Nazas Mitrou-Longas 11, Arnas Butkevičius 10, Edgaras Ulanovas 8.

Pasvalio „Pieno žvaigždės“: Brandonas Tabbas 26, Kadeemas Jackas 13, Adomas Sidaravičius 8.

Išsiruoš į Eurolygos rungtynes

Tai buvo trečiasis Kazio Maksvyčio treniruojamos komandos laimėjimas Lietuvos čempionate. Prieš tai žalgiriečiai 107:55 sutriuškino „Gargždus“ ir 79:69 įveikė Utenos „Juventus-Uniclub Casino“.

Nelengvą tvarkaraštį sezono startui gavusi Pasvalio ekipa prieš tai patyrė dvi nesėkmes: 90:106 nusileido Vilniaus „Rytui“ ir 92:95 – Panevėžio „7bet-Lietkabeliui“.

LKL lentelės viršūnėje žalgiriečiai pavijo Vilniaus „Wolves“, kurie irgi laimėjo trejas rungtynes. Šįvakar tą patį dar gali padaryti Gargžduose žaidžiantis Vilniaus „Rytas“, o pirmadienį trečios pergalės sieks ir Jonavos „CBet“.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Kitą savaitę Kauno „Žalgirio“ lauks rimtesni išmėginimai – prasideda Eurolygos turnyras.

Praėjusį sezoną septintą vietą elitinėse Europos krepšinio varžybose užėmę Lietuvos čempionai startuos ketvirtadienį maču Italijoje su Bolonijos „Virtus“, kuris Eurolygoje finišavo 14-as.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas