Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 29

Pavykusi KMT pusfinalio repeticija: „Lietkabelis” dramatiškai sudavė sprigtą „Rytui“

Emocingame „Betsafe-LKL“ turnyrinės lentelės kaimynų mūšyje Panevėžyje – šeimininkų triumfas. „Lietkabelio“ krepšininkai, kuriuos į priekį vedė fantastiškai rungtyniavęs Džordže Gagičius ir lemiamo ketvirčio metu prabilęs Gediminas Orelikas, dramatiškoje kovoje rezultatu 83:80 (21:18, 13:18, 20:20, 29:24) nugalėjo Vilniaus „Rytą“.
Gediminas Orelikas
Gediminas Orelikas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Rytas“ su 14 pergalių ir 3 pralaimėjimais išlieka antras, tačiau po šių rungtynių „Lietkabeliui“ iki sostinės krepšininkų jau trūksta vienintelės pergalės – jie savo sąskaitoje turi 13 laimėjimų ir 5 nesėkmes.

Rungtynės Panevėžyje abiem ekipoms tapo gera repeticija prieš nenumaldomai artėjantį Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą Vilniuje. Vasario 19-20 dienomis vyksiančioje krepšinio šventėje būtent „Rytas“ ir „Lietkabelis“ sudarys vieną iš dviejų pusfinalio porų.

Susitikimą užtikrinčiau pradėjo vilniečiai, rungtynių pradžioje užėmę „Lietkabelio“ baudos aikštelę, mat labai greitas dvi asmenines pražangas užsidirbo varžovų lyderis Džordže Gagičius. Rimto pasipriešinimo nesutikęs Ivanas Buva taškus rinkosi ne tik iš po krepšio, bet ir pridėdamas tritaškį, o savo centimetrus prieš tiesioginius varžovus puikiai išnaudojo ir Vaidas Kariniauskas – „Rytas“ buvo priekyje 14:9.

„Lietkabelis" į žaidimą sugrįžo į pagalbą pasitelkdamas tritaškius metimus. Puikias atkarpas sužaidė broliai Giedraičiai, savo indėlį įnešė Panagiotis Kalaitzakis, o vilniečių krepšį galingu dėjimu sudrebino ir sugrįžęs Dž.Gagičius – netikėtai spurtavę „Cido“ arenos šeimininkai susikrovė rekordinę 9 taškų persvarą (31:22).

Tačiau dar prieš pertrauką savo žodį tarė keletą labai sudėtingų metimų pataikęs „Speedy“ Smithas – amerikiečio šūviai su sirena užkūrė visą „Ryto“ komandą, kuri po dviejų kėlinių jau pirmavo 36:34.

Trečiajame kėlinyje rungtynių eiga ir toliau priminė amerikietiškus kalnelius. „Rytas“ pirmavo 42:37, tačiau I.Buva greitai užsidirbo ne tik trečiąją, bet ir ketvirtąją pražangas. Kroatui sėdus priverstinio poilsio šeimininkai susigrąžino minimalią persvarą (45:44), kurią tritaškiais greitai panaikino toliau siautėjęs K.Smithas.

Antroje trečiojo kėlinio dalyje aikštėje užvirė nemenkas chaosas, o gaisrus aikštėje gesinti turėjo rungtynių arbitrai – per kėlinį buvo išdalintos net trys techninės pražangos, komandos nuolatos klysdavo prasižengdamos puolime, o prieš lemiamą ketvirtį svečiai iš sostinės turėjo trapią dviejų taškų persvarą (56:54).

Ketvirtajame kėlinyje šeimininkams antrą kvėpavimą suteikė dar kartą prabilę snaiperiai. Taškų sausrą ketvirčio pabaigoje nutraukė G.Orelikas, netrukus įsūdęs ir dar vieną tolimą bombą, o jo pėdomis pasekė ir du tritaškius įsmeigęs K.Giedraitis (69:65).

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL dvikova: „Lietkabelis“ – „Rytas“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL dvikova: „Lietkabelis“ – „Rytas“

„Rytas“ ir vėl artėjo, bet visus kelius į pergalę jiems užkirto fantastišką kėlinį žaidęs G.Orelikas – iš viso net keturi puolėjo tritaškiai per kėlinį, efektyvus Dž.Gagičiaus žaidimas baudos aikštelėje ir dramatiška „Lietkabelio“ pergalė rezultatu 83:80.

Nugalėtojus į priekį vedė ir toliau MVP formą demonstruojantis Dž.Gagičius, nepabūgęs net ir varžovų monstro I.Buvos. Serbas vos per 21 minutę pelnė 21 tašką, sugriebė 10 kamuolių ir surinko 31 naudingumo balą.

Jam puikiai talkino po traumos sugrįžęs ir savo buvusį klubą negailestingai baudęs G.Orelikas. Taikliarankis puolėjas surinko 17 taškų – 12 iš jų lemiamo ketvirčio metu.

G.Žibėno kariaunos nuo nesėkmės neišgelbėjo ir kol kas geriausias rungtynes "Betsafe-LKL" sužaidęs Kennethas Smithas - 21 taškas, 6 rezultatyvūs perdavimai ir 28 naudingumo balai.

„Rytas" per pastarąją savaitę patyrė net tris nesėkmes, o ši pergalė panevėžiečiams vietiniame fronte pergalių seriją leido pratęsti iki šešių.

Panevėžio Lietkabelis": Džordže Gagičius 21 (10 atk. kam., 31 naud. bal.), Gediminas Orelikas 17 (7 rez. perd., 21 naud. bal.), Panagiotis Kalaitzakis 13 (10 atk. kam.), Karolis Giedraitis 12 (3/3 trit., 4 rez. perd.), Dovydas Giedraitis 10.

Vilniaus Rytas": Kennethas Smithas 21 (6 rez. perd., 28 naud. bal.), Ivanas Buva 17, Arnas Butkevičius 15 (7 atk. kam., 24 naud. bal.).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Rungtynių eiga

IV kėlinys: Panevėžio Lietkabelis" – Vilniaus Rytas"

Liko 3 sek. Greitas A.Butkevičiaus dvitaškis su pražanga (83:80).

Liko 8 sek. Baudas šaltakraujiškai realizuoja K.Žemaitis (83:77).

Liko 15 sek. Panevėžiečiai ima kamuolį puolime ir G.Maldūnas dvitaškiu priartina savo ekipą prie pergalės (81:77).

Liko 48 sek. A.Butkevičiaus dvitaškis (79:77).

Liko 60 sek. Dž.Gagičiaus taiklūs baudų metimai (79:75).

Liko 77 sek. G.Radzevičius pelno lengvus taškus iš po krepšio (77:75).

38 min. G.Oreliko tritaškis, M.Girdžiūnas pataiko dvitaškį (75:73).

37 min. Trečias G.Oreliko tritaškis per kėlinį! Savų argumentų pateikia ir vilniečiai, nesitraukiantys iš kovos (72:71).

36 min. G.Orelikas šokdina du varžovus, numeta saldainiuką K.Giedraičiui, kuris pataiko eilinį tritaškį (69:65). Minutės pertraukėlė.

35 min. Dar vienas G.Oreliko tritaškis. Panevėžiečiams labiau atitrūkti neleidžia išnaudotų komandinių pražangų limitas (66:65).

34 min. Keturi K.Giedraičio taškai vienos atakos metu buvo išvedę šeimininkus į priekį, bet dvitaškį pelno ir I.Buva (61:61).

33 min. Beveik trijų minučių taškų sausrą kėlinio pradžioje nutraukia G.Orelikas, tačiau tritaškiu jam atsako ir M.Normantas (57:59).

Po III kėlinių: Panevėžio Lietkabelis" – Vilniaus Rytas" 54:56

29 min. Ohoho! Tai jau trečioji techninė pražanga šiame kėlinyje – emocijų nesuvaldo G.Žibėnas (53:56).

28 min. K.Berzins vėl imasi nešvarių darbelių prieš T.Leissnerį – pražanga puolime, po kurios seka ir techninė nuobauda (50:56).

27 min. Po tritaškį smeigia K.Smithas ir P.Kalaitzakis. Kokia drama Panevėžyje! (48:50)

26 min. K.Smithas pataiko tritaškį, o jau 19-ąjį kartą šiame mače keičiasi pirmaujanti komanda (45:47).

25 min. „Ryto" problemos nesibaigia – I.Buva turi jau keturias asmenines nuobaudas, o technine pražanga yra apdovanojamas komandos atsarginių suolas. Šeimininkai jau priekyje (45:44).

24 min. Dž.Gagičius perima kamuolį ir pats užbaigia greitą ataką (40:44).

23 min. I.Buva labai nebūdingai sau prameta du baudų metimus, bet greitai reabilituosi įmesdamas dvitaškį su pražanga. Netrukus tritaškį įskraidina K.Smithas ir „Rytas" vėl spurtuoja (37:42).

21 min. P.Kalaitzakis antrą žaidimo dalį atidaro taikliu tolimu šūviu (37:36).

Po II kėlinių: Panevėžio Lietkabelis" – Vilniaus Rytas" 34:36

20 min. N.Čanakas paskutinėmis kėlinio sekundėmis bando apsaugoti Dž.Gagičių nuo trečiosios pražangos išimdamas jį iš aikštės, tačiau „Lietkabelis" iš karto kenčia – prasileidžia dvitaškį nuo I.Buvos (34:36).

19 min. M.Girdžiūnas baudas sumeta, P.Kalaitzakis – ne (32:34).

18 min. „Ryto" atakų organizatorius žaidžia fantastišką atkarpą ir dvitaškiu greitoje atakoje išlygina rezultatą (32:32). Nenadui Čanakui tenka prašyti minutės pertraukėlės.

17 min. Speeedy Smithas! Dar vienas įžaidėjo akrobatinis metimas su sirena – šįkart iš trijų taškų zonos (32:30).

16 min. Atrodo, jog kuo sudėtingesnis metimas, tuo geriau K.Smithui – antrasis amerikiečio taiklus dvitaškis (31:27).

15 min. Keletas svečių laisvų tritaškių skrieja pro šalį, tačiau ledus galiausiai pralaužia M.Normantas (31:25).

13 min. Keturi I.Buvos taškai, į kuriuos galingu dėjimu atsako Dž.Gagičius (29:22).

12 min. Gali Dovydas, gali ir Karolis – broliai Giedraičiai kol kas skausmingai baudžia vilniečius ir savo ekipai padeda sukrauti rekordinį pranašumą (27:18).

11 min. „Cido“ arenos tinkleliai ir toliau yra plėšomi šeimininkų ekipos krepšininkų – tritaškį per aukštai iškeltas I.Buvos rankas prideda ir P.Kalaitzakis (24:18).

Po I kėlinio: Panevėžio Lietkabelis" – Vilniaus Rytas" 21:18

10 min. D.Giedraitis smeigia tritaškį į varžovų krepšį, tačiau gynyboje yra bejėgis prieš aukštesnį V.Kariniauską (21:18).

9 min. K.Berzins nutiesia kelią laisvam P.Kalaitzakio prasiveržimui – šeimininkai jau priekyje 18:16, o G.Žibėnas prašo pasitarimo.

8 min. Panevėžiečiams pagaliau pavyko pristabdyti varžovų uraganinį puolimą, o rezultatas jau lygus (14:14).

6 min. Sostinės ekipa puolime atrodo puikiai – po K.Smitho dvitaškio seka ir G.Radzevičiaus tolimas šūvis (9:14).

4 min. Nėra Dž.Gagičiaus – nėra problemų ir I.Buvai, kuris pelno 5 vilniečių taškus iš eilės. Tiesa, šeimininkai puolime taip pat nestoja (9:9).

3 min. Greitai taškų sąskaitą atsidaręs Dž.Gagičius yra priverstas jau dabar sėstis ant atsarginių suolo, kadangi užsidirba antrą asmeninę pražangą.

2 min. V.Kariniauskas ir toliau vienintelis renka taškus svečiams, o labai įdomią I.Buvos ir Dž.Gagičiaus mikrodvikovą kol kas laimi serbas, gražiai atsiverdamas savo oponentą ir pelnydamas taškus (4:4).

1 min. Taikliais metimais apsikeičia V.Kariniauskas ir G.Orelikas (2:2)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas