Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 12

Per Latviją, Ispaniją ir Lietuvą – į žvaigždes: A.Žagaro pakilimo istorija

Arturas Žagaras praėjusį sezoną rungtyniavo Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ komandoje, o pasaulio čempionate tapo vienu didžiausių turnyro atradimų. Apie Latvijos rinktinės įžaidėjo kelią, prasidėjusį Rygoje, pasakojo A.Žagaro jaunimo laikotarpio treneris.
Rungtynių akimirka
Arturas Žagaras / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasaulio čempionatas padovanojo Latvijai naują žvaigždę.

Arturas Žagaras netikėtai tapo vienu svarbiausių Latvijos rinktinės vedlių, būdamas 23 metų pademonstravęs nuostabius metimo į krepšį ir rezultatyvaus perdavimo įgūdžius.

Jaunasis latvis pelnė po 12,4 taško ir atliko net po 7,4 rezultatyvaus perdavimo kovodamas prieš elitines pasaulio rinktines.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Artūrs Žagars
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Artūrs Žagars

Pagal perdavimų vidurkį čempionate jis buvo penktas, o kadangi su Latvijos rinktine nužengė toli, iki pat penktosios vietos, bendras rezultatyvių perdavimų skaičius siekė 59 – tai geriausias rezultatas tarp visų 384 krepšininkų.

Mače dėl penktosios vietos su Lietuva A.Žagaras pelnė tik 4 taškus, bet net 17 kartų rezultatyviai asistavo komandos draugams, taip pagerinęs pasaulio čempionato rekordą.

Įstabus A.Žagaro ir šešias pergales pasiekusios Latvijos rinktinės pasirodymas lėmė, kad 190 cm ūgio gynėjas pateko į simbolinį geriausių žaidėjų antrąjį penketą pasaulio čempionate.

Dar nežinia, kur Latvijos talentas tęs karjerą, į planetos pirmenybes nuvykęs be kontrakto su jokiu klubu. Žiniasklaidoje mirga pranešimai, kad buvusiu Kėdainių komandos žaidėju domisi kur kas turtingesni klubai – nuo „Wolves“ iki Eurolygos ar net NBA komandų.

„Scanpix“ nuotr./Arturas Žagaras ir kiti Latvijos krepšininkai įveikė Prancūziją ir eliminavo ją iš kovos dėl aukštų vietų pasaulio čempionate.
„Scanpix“ nuotr./Arturas Žagaras ir kiti Latvijos krepšininkai įveikė Prancūziją ir eliminavo ją iš kovos dėl aukštų vietų pasaulio čempionate.

Pokalbyje su TVNET jaunojo krepšininko buvęs treneris Raivo Otersonas pasakojo, kokius iššūkius teko įveikti A.Žagarui, kol išmušė šlovės valanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas