Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 10

Per plauką nuo antros sensacijos iš eilės: „Pieno žvaigždės“ metė rimtą iššūkį „Juventus“

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (11-17) buvo labai arti to, jog per keturias dienas iškovotų dvi sensacingas pergales prieš pirmojo LKL ketverto komandas. Gedimino Petrausko kariauna, trečiadienį nutraukusi įspūdingą Vilniaus „Ryto“ laimėjimų seriją, Utenoje tik po dramatiškos kovos 83:85 (28:22, 18:19, 20:20, 17:24) nusileido vietos „Juventus“ (18-10).
Martynas Gecevičius
Martynas Gecevičius / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Pakiliomis nuotaikomis į Uteną po įspūdingo triumfo Vilniuje atvykę pasvaliečiai rungtynes pradėjo puikiai – dar pirmajame kėlinyje pirmavo 9 taškais, o ketvirtį galiausiai laimėjo 28:22.

Antrojo kėlinuko pradžioje komandas skyrė jau 12 taškų (34:22), tačiau pylos nuo Žydrūno Urbono gavę uteniškiai greitai sukruto, spurtavo 9:0 ir priartėjo per vieną metimą (31:34).

Beveik viso susitikimo metu besivejančios ekipos vaidmenyje buvęs „Juventus“ po pertraukos pagaliau išsiveržė į priekį (56:55), bet pirmavo labai trumpai – netrukus iniciatyvą į savo rankas ir vėl perėmė „Pieno žvaigždės“, kurios ketvirtajame kėlinyje susikrovė rekordinę 13 taškų persvarą (77:64) ir buvo labai arti dar vienos fantastiškos pergalės LKL pirmenybėse.

Tačiau savo žodį šiame mače tarti dar spėjo ir aikštės šeimininkai, pagaliau pademonstravę geležinę gynybą. Likus kiek daugiau nei 1 min. Vaidas Kariniauskas pelnė du taškus su pražanga, Martynas Gecevičius smeigė tritaškį, o pradėjus tiksėti paskutinei ketvirčio minutei Ignas Vaitkus ne tik blokavo varžovo metimą, bet ir nurūkęs į priekį dar pridėjo dvitaškį. Žaibišku greičiu Utena išsiveržė į priekį 85:80.

Visgi pasvaliečius išgelbėti dar bandė Vilniaus „Rytą“ baudos metimu nuskandinęs Jahennsas Mannigat. Gynėjas pataikė tritaškį ir paskutinės atakos metu dar vienu tolimu metimu galėjo pražudyti šeimininkus, tačiau jo tritaškis skriejo pro šalį.

Nugalėtojų gretose nesulaikomai rungtyniavo įspūdingą dvigubą dublį surinkęs Mindaugas Kupšas. Baudos aikštelės galiūnas pelnė 26 taškus (9/9 dvit., 8/9 baud.), atkovojo 10 kamuolių ir surinko net 37 naudingumo balus pagerindamas asmeninį sezono rekordą.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mindaugas Kupšas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mindaugas Kupšas

Uteniškiai užtikrintai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (41:31) ir pasižymėjo puikiu pataikymu iš artimesnio nuotolio (dvitaškiai realizuoti net 70 proc. taiklumu), tačiau koją jiems kišo didelis klaidų skaičius (19).

Ž.Urbono ekipa nutraukė trijų nesėkmių seriją, o turnyrinėje lentelėje toliau užima ketvirtą poziciją.

Pasvalio klubas šiuo metu yra šeštas.

Utenos „Juventus“: Mindaugas Kupšas 26 (10 atk. kam., 37 naud. bal.), Vaidas Kariniauskas (7 rez. perd., 8 kl.) ir Martynas Gecevičius (5 atk. kam., 5 rez. perd., 20 naud. bal.) po 14, Žygimantas Skučas ir Ignas Vaitkus (6 atk. kam.) po 10.

Pasvalio „Pieno žvaigždės“: Paulius Petrilevičius 14 (8 atk. kam., 17 naud. bal.), Stevenas Haney 13, Yannickas Franke 12, Jahennsas Manigat 11 (5 rez. perd., 4 per. kam.), Edgaras Želionis 10.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Juventus“ - „Pieno žvaigždės“ [2021-04-10]
Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas