Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 12 19

Pergale debiutavęs T.Pačėsas: „Agresyvumas buvo toks, kokio ir norėčiau“

Savo debiuto stovint prie Vilniaus „Lietuvos ryto“ vairo Tomas Pačėsas pernelyg nesureikšmino, tačiau jo vadovaujama ekipa jau pirmajame mače parodė visai kitokį veidą. Šeštadienį vilniečiai 87:67 namuose sugebėjo palaužti Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkus.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Gerai gynėmės ir taikliai metėme, – pergalės receptą po mačo atskleidė alytiškis. – Pilnaverčių treniruočių buvo tik dvi, tačiau vyrai gerai nusiteikė ir man malonu, kad krepšininkai dega noru reabilituotis. Tai pamatėme jau šiose rungtynėse.“

Reiklusis specialistas pripažino, kad jo auklėtiniai ne viską išpildė, kas buvo sumanyta, tačiau svarbiausia, jog žaidė agresyviai ir kietai. „Tai buvo panašu į tai, ko norėčiau. Gal padarėme truputį per daug klaidų, bet jos buvo ir nuovargio pasekmė, kadangi gynyboje dirbome sunkiai ir intensyviai. Pagal žaidimo kokybę turime kur tobulėti, bet agresyvumas mane tenkino“, – neslėpė strategas.

T.Pačėso teigimu, svarbiausias jo uždavinys yra pagerinti komandos žaidimą ginantis. 

„Didžiausią dėmesį skirsime gynybos reguliavimui, o kol kas puolimą esame palikę šone. Ten problemų neturime, nes žaidėjai yra individualiai talentingi“, – atskleidė specialistas.

Mače su panevėžiečiais T.Pačėsas į aikštę neišleido vienintelio Kšištofo Lavrinovičiaus. Anot specialisto, tam nebuvo reikalo.

„Kšištofas turi problemų su Achilo sausgysle, bet jis treniruojasi su nuskausminamaisiais. Varyti žaidėjo į aikštę nereikia, norime, kad jis su Antanu Kavaliausku visiškai pasveiktų ir galėtų visa jėga prisidėti prie komandos“, – tikino naujasis „Lietuvos ryto“ vedlys.

VIDEO: T.Pačėsas: „Agresyvumas buvo panašus į tą, kurio norėčiau visada“

„Lietkabelio“ klubo vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis pripažino, kad varžovas laimėjo pelnytai.

„Atsitiko tai, kas ir buvo prognozuota. Ruošėme savo žaidėjus agresyviam ir energingam varžovų žaidimui. Bandėme išnaudoti tą agresiją savo naudai, bet antras kėlinys sugadino visas rungtynes“, – pripažino treneris.

VIDEO: K.Maksvytis: „Reikia pasiimti tas pergales, kurias privalome“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas