Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pergale LKL debiutavęs italas: apie ryškėjantį „Wolves“ braižą ir A.Kulbokos sugrįžimą

Vilniaus „Wolves Twinsbet“ ekipa pergalingai atidarė savo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną bei itin rezultatyvioje kovoje įveikė Jonavos „CBet“ krepšininkus (103:90). Po mačo „vilkų“ strategas Alessandro Magro džiaugėsi pergale, tačiau kalbėjo ir apie taisytinus dalykus.

„Tai buvo pirmosios, atidarymo rungtynės. Smagu ateiti čia ir kalbėti apie pergalę. Nebuvo lengva žaisti prieš tokią komandą. Esu tikras, kad Jonava turės gerą sezoną. Jų žaidimo stilius – daug metimų, greitas žaidimas. Jie turi gerų žaidėjų, kurie gali veržtis link krepšio, nusimesti kamuolį į perimetrą. Kalbant apie mus, sezonas ilgas, tai nėra sprintas, tai – maratonas. Mes turime patobulėti treniruočių, rungtynių metu.

Reikia rasti būdą, kaip išspręsti smulkias problemas. Norėčiau daugiau pastovumo gynyboje. Kita vertus, nuolat atsakėme į jų spurtus. Aš esu labai laimingas, kaip mes sugebėjome pasidalinti minutes ir atsakomybę. Visi žengė ant parketo ir padėjo vienas kitam. Tai buvo gera pergalė ir mes nenorime priimti jų, kaip savaime suprantamo dalyko. Norime, kad žaidėjai pamirštų apie tokias etiketes, kaip „sunkios“ ar „lengvos“ rungtynės. Mes turime susikoncentruoti į savo krepšinio lygį, nesvarbu prieš ką žaidžiame. Tai mano pirmoji LKL pergalė. Labai tikiuosi, kad jų bus daugiau“, – sakė treneris.

„Wolves“ gretose vis dar nebuvo Arnoldo Kulbokos, kuris atlieka reabilitaciją po sunkios traumos, tačiau A.Magro patikino, kad puolėjas jau greit grįš į rikiuotę.

„Jis dirba daug kiekvieną dieną ir kasdien atrodo vis geriau. Tikiuosi, kad po kelių savaičių pamatysime, koks yra jo reabilitacijos procesas. Tikiuosi, kad pamatysime jį kaip galima greičiau. Jis beveik pasiruošęs“, – teigė strategas.

– Šiandien žaidėte labai aukštu tempu puolime. Ar toks bus puolimo stilius visą sezoną?

– Norėčiau visuomet būti agresyvus bėgant į greitas atakas. Bėgdami norime susikurti lengvas progas pelnyti taškus. Šįkart šiek tiek sekėme varžovų stilių. Tik atsikovoję kamuolį stengėmės bėgti. Anthony (Cowanas) turi puikius įgūdžius atakuoti greitajame puolime bei provokuoti pražangas. Tai yra žaidimo dalis, kurią mes turėsime. Kartais varžovai neleis taip bėgti. Norime vis keisti savo odą, savo veidą ir skirtingos rungtynės diktuos vis kitaip. Bet taip, jeigu atsikovosime kamuolį, stengsimės bėgti ir būti agresyvūs.

– Matas Jogėla ir Marekas Blaževičius yra tie vyrukai, kurių Lietuvoje nematėme kurį laiką. Ką galite pasakyti apie jų darbą treniruotėse, pasirodymą rungtynėse?

– Jie yra labai svarbios mūsų rotacijos dalys. Man patinka jų požiūris ir taip, kaip jie treniruojasi. Jų minutės kartais priklausys nuo rungtynių tėkmės ir plano. Jie tikrai turės šansų parodyti savo potencialą. Tai yra kelionė, procesas. Jie mums labai brangūs, nes gali duoti skirtingus dalykus. Mes jais pasitikime ir žinome, kad jie gali tapti geresniais.

VIDEO: „Betsafe-LKL“ rungtynių komentarai: „Wolves Twinsbet“ - „Cbet“ [2024-09-22]

– Sugrįžus A.Kulbokai, sudėtyje turėsite 12 žaidėjų. Ar komplektacija baigta?

– Laukiame Kulbokos ir pažiūrėsime, kaip mums seksis valdant žaidėjus, rotaciją. Liko maždaug 55 rungtynės. Tai yra ilgas sezonas. Pažiūrėsime, kas gali nutikti. Tikiuosi, kad nieko blogo neįvyks, bet turime būti pasiruošę viskam. Su Kulboka turėsime penkis aukštaūgius. Esame laimingi sukomplektuota komanda ir jos darbu. Apie papildymus spręs aikštelė, ne valdžia. Pažiūrėkime, ką galime nuveikti ant parketo. Jeigu turėsime problemų, galvosime apie papildymą.

VIDEO: „Betsafe-LKL“ rungtynių apžvalga: „Wolves Twinsbet“ - „Cbet“ [2024-09-22]

Tuo metu jonaviečių strategas Mantas Šernius po pralaimėjimo akcentavo aukštaūgio trūkumą, tačiau buvo patenkintas.

„Džiaugiuosi kova, atsidavimu. Šiai dienai mes dar nesame stipresni. Labai akivaizdžiai jautėsi trūkumas po krepšiu. Laukiame, kol iš Turkijos atvyks mūsų didelis (Ragipas Ataras), kuris turi problemų su viza. Aišku, yra dalykų, kurių mes negalime kontroliuoti, stengiamės išsisukti iš padėties. Ta kova, noras, agresyvumas visas rungtynes. Tai yra tai, kas mane džiugina. Tikiuosi, kad kai čia sugrįšime, būsime stipresni“, – sakė treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas