Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 14

Pergalės prieš suomius siekiamybę akcentavęs B.Matkevičius: „Kokybės turime daug“

Lietuvos krepšinio rinktinės pirmadienio vakarą laukia paskutinės draugiškos rungtynės namuose.
Kontrolinis mačas Vilniuje: Lietuva – Prancūzija
Lietuvos krepšinio rinktinė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sausakimšoje Klaipėdos „Švyturio“ arenoje Kazio Maksvyčio auklėtiniai antrą sykį šią vasarą pasitikrins jėgas su Suomijos krepšininkais, kuriems Tamperėje nusileido 79:81.

Rinktinės trenerio asistento Beno Matkevičiaus teigimu, stiprūs varžovai visuomet leidžia pasimokyti iš savo klaidų, o jas išanalizavus – atrasti silpnybes ir to nebekartoti.

„Turime susitvarkyti su psichologija, koncentracija, ateiti į areną su nusiteikimu ir atsisveikinti su pergale. Tai svarbu ne tik pasitikėjimui, bet ir žaidimo gerinimui. Kokybės turime daug – tiesiog reikia išsigryninti visus dalykus, ką stengiamės daryti ir per vaizdo įrašų peržiūras. Manau, kad ir tolimesni žingsniai yra visiems aiškūs – tereikia juos įvykdyti“, – rungtynes transliuosiančiosTV3 televizijos pranešime spaudai cituojamas treneris.

Ž.Vingelio/LKF nuotr./Benas Matkevičius
Ž.Vingelio/LKF nuotr./Benas Matkevičius

Kaip ir rungtynėse Vilniuje su prancūzais, taip ir Klaipėdoje buvo išpirkti visi bilietai. Anot B.Matkevičiaus, sirgaliai rinktinei yra labai svarbūs.

„Lietuvos palaikymas yra unikalus, nuoširdus ir garsus. Manau, kad ir pajūryje emocijos bus labai geros ir kitokios, negu kitur. Palaikymas iš širdies komandai tikrai jaučiasi, dar labiau pakelia emocijas. Pradedi centimetrą ar du pašokti aukščiau, greičiau pabėgti – manau, kad dėl to yra labai svarbu turėti tą šeštą žaidėją, kurį ne tik matome, bet ir girdime“, – sako B.Matkevičius.

Po akistatos su Suomija rinktinė išvyks į Aziją, kur sužais dar dvejas draugiškas rungtynes – rugpjūčio 19 dieną Taivane susitiks su Puerto Riko, o rugpjūčio 22-ąją – su Latvijos krepšininkais.

Po mačo su suomiais K.Maksvytis turėtų paskelbti ir galutinį rinktinės dvyliktuką. Šiuo metu komandoje sportuoja 13 kandidatų.

Suprasti akimirksniu: likę rinktinės kandidatai

  • Rokas Jokubaitis, Vaidas Kariniauskas, Tomas Dimša, Margiris Normantas, Deividas Sirvydis, Ignas Brazdeikis, Mindaugas Kuzminskas, Tadas Sedekerskis, Eimantas Bendžius, Ąžuolas Tubelis, Gabrielius Maldūnas, Donatas Motiejūnas ir Jonas Valančiūnas.

Pasaulio čempionatas Filipinuose, Japonijoje ir Indonezijoje vyks rugpjūčio 25 – rugsėjo 10 dienomis. Lietuviai startuos D grupėje ir Filipinų sostinėje Maniloje varžysis su Meksika, Juodkalnija bei Egiptu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas