Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 11 23

Permainos Kauno „Žalgiryje“: turbulencija sudrebins trenerių štabą

Kauno „Žalgiryje“ valomas buvusio stratego Martino Schillerio palikimas. 15min šaltiniai skelbia, jog Lietuvos čempionai artimiausiu metu atsisveikins su austro pakviestais asistentais Arne Woltmannu ir Stefanu Grasseggeriu, kurių vietą komandoje užims vos po kelių mėnesių į Nemuno salą grįžtantis Evaldas Beržininkaitis.

Žingsnis atgal ir du į priekį – taip atrodo ilgamečio Kauno „Žalgirio“ skauto ir asistento Evaldo Beržininkaičio pastarasis pusmetis.

Martinui Schilleriui neįtikęs 37-erių specialistas praėjusią vasarą persikėlė į 30 kilometrų už Kauno esančią LKL debiutantę Jonavos „CBet“, kurioje talkino Virginijui Šeškui, bet ilgai šiame klube neužsibuvo.

Praėjusią savaitę E.Beržininkaitis sulaukė Kazio Maksvyčio kvietimo į Lietuvos rinktinę, o po pasaulio čempionato atrankos rungtynių su Bulgarija ir Čekija, kaip skelbia 15min šaltiniai, ilgametis Šarūno Jasikevičiaus padėjėjas grįš ir į „Žalgirį“.

Neatmetama, jog Lietuvos flagmaną papildys ir dar vienas specialistas, užimsiantis skauto poziciją.

15min šaltinių duomenimis, penktadienio Eurolygos rungtynės su „Barcelona“ bus paskutinės Jure Zdovco asistentams Arne Woltmannui ir Stefanui Grasseggeriui, o Tautvydas Sabonis liks komandoje.

46-erių vokietis į Kauną atvyko 2020-ųjų vasarą kartu su M.Schilleriu ir buvo patikimiausias buvusio „Žalgirio“ stratego žmogus klube. Tuo metu 31-erių austras S.Grasseggeris žaliai baltų stovykloje šią vasarą pakeitė būtent E.Beržininkaitį.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir D.Adomaitis – „Žalgirio“ pergalės, „Barcos“ galybė ir K.Maksvyčio sąrašas

E.Beržininkaitis aštuonerius metus dirbo „Žalgirio“ trenerio-skauto pozicijoje, o pernai atvykus Martinui Schilleriui buvo paaukštintas iki antrojo asistento pareigų.

„Negalvojame. Jis dirba Jonavos klube, kaip toks susigrąžinimas galėtų atrodyti?“ – apie galimą E.Beržininkaičio grįžimą į „Žalgirį“ lapkričio 11-ąją dieną „Žalgiris Insider“ platformoje kalbėjo klubo savininkas Paulius Motiejūnas.

Prie šio klausimo buvo grįžta ir po savaitės, kai „Žalgiris“ suorganizavo 40 minučių trukusią P.Motiejūno konferenciją.

„Klaida ar ne klaida buvo atsisveikinti su Evaldu, sunku vertinti, žiūrime į aplinkybes ir neturėjome kito pasirinkimo. Kalbėjome su vyriausiuoju treneriu, leidome jam rinktis štabą ir ten dėjome akcentą. Dėl to Evaldo ir neliko komandoje, nes galvojame, kad treneris turi dirbti su tais, kurie jam tinka. Dėl ateities – nežinau. Nėra taip, kad uždarome duris. Ar Jonavos klubas kliūtis, ar kažkas – nenoriu leistis į diskusijas, nes puikiai žinote mūsų poziciją, kad komentuojame tik po fakto. Pabaigsiu tuo, jog Evaldas puikiai tvarkėsi. Taip pat nesakau, kad jo niekada nebus „Žalgirio“ klube“, – lapkričio 18-ąją dieną sakė „Žalgirio“ savininkas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Martinas Schilleris ir Evaldas Beržininkaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Martinas Schilleris ir Evaldas Beržininkaitis

Jonavos klubas per pirmąsias devynerias LKL rungtynes iškovojo 5 pergales ir žengia šeštoje čempionato vietoje.

„Žalgiris“ spėjo sužaisti 10 mačų vietiniame fronte, o vienintelį pralaimėjimą jiems išrašė aršiausias varžovas Vilniaus „Rytas“.

Eurolygoje žalgiriečiai pirmąsias dvi pergales pasiekė lapkričio viduryje, kai devynių pralaimėjimų ruožą užbaigė laimėjimais namuose prieš Atėnų „Panathinaikos“ ir Stambulo „Fenerbahče“.

Gaivaus oro gurkšnį įkvėpusį „Žalgirį“ penktadienį 22 val. Lietuvos laiku priims Šarūnas Jasikevičius ir Eurolygos favoritė „Barcelona“.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir D.Adomaitis – „Žalgirio“ pergalės, „Barcos“ galybė ir K.Maksvyčio sąrašas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas