Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 02

Permainų vėjui papūtus, Vilniuje galimai nutūptų Arnas Velička

Vilniaus „Rytas“ naujasis sporto vadovas Donatas Zavackas tyrinėja rinką ir ieško galimo pakeitimo vilčių nepateisinusiam įžaidėjui Ryanui Boatrightui, jei šiam amerikiečiui pavyktų surasti naują klubą. 15min šaltiniai skelbia, jog sostinės ekipą dominančių žaidėjų sąraše ryški yra Arno Veličkos pavardė, kuris susidūrė su sunkumais Prancūzijoje.

Reimso „Champagne Basket“ komandai atstovaujančio 21-erių įžaidėjo iš Lietuvos ateitis Prancūzijoje tapo miglota.

Priešpaskutine vieta nepatenkinti klubo vadovai ėmėsi pokyčių, sudėtyje pakeitė du žaidėjus, o 34-erių atakų organizatoriaus Dominico Waterso atvykimas nulėmė trijų įžaidėjų spūstį.

Nors per pirmąsias tris Reimso ekipos pozicijas dabar migruoja vos penki krepšininkai, o 195 cm ūgio gynėjo Arno Veličkos statistika išlieka solidi, tačiau minutės ir vaidmuo aptirpo, ypatingai svarbiausiu rungtynių metu, kuomet A.Velička įvykius aikštelėje stebi nuo atsarginio žaidėjų suolo.

15min duomenimis, artėjant Lietuvos rinktinės atrankos langui lietuvio stovykla ėmė žvalgytis potencialių naujų karjeros stotelių.

15min šaltiniai skelbia, jog A.Velička labai domina Vilniaus „Rytą“, tačiau šiam klubui pirmiausia reikia išsiskirti su vilčių nepateisinusiu amerikiečiu Ryanu Boatrightu.

„Ryte“ matyti A.Veličką norėtų vyriausiuoju treneriu iki sezono galo paskirtas Giedrius Žibėnas, kuris su talentinguoju įžaidėju dirbo U18 ir U20 rinktinėse, kai G.Žibėnas užėmė Donaldo Kairio asistento pareigas.

Tarp kitų galimų kandidatų minimi Klaipėdos „Neptūno“ ir keli Turkijos klubai.

Uostamiesčio ekipa šio Lietuvos rinktinės debiutanto norėjo ir praėjusią vasarą, ir pastarąjį mėnesį, bet įžaidėjų grandį Tomas Gaidamavičius veikiausiai stiprins legionieriumi.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Arnas Velička
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Arnas Velička

Arnas Velička yra trečias pagal naudingumą „Champagne Basket“ krepšininkas, per rungtynes fiksuojantis po 12,1 naudingumo balo, pagal kurį nusileidžia tik Dominique'ui Archie (vid. 15,1) ir Travisui Leslie (vid. 15,6).

Lietuvis įžaidėjas aukščiausioje Prancūzijos lygoje per 26,1 minutės pelno po 12 taškų, atkovoja 3 kamuolius, atlieka 5,1 rezultatyvaus perdavimo, perima po kamuolį bei klysta po 2,3 karto.

Koronaviruso atneštų problemų bei COVID-19 pandemijos išdarkyto tvarkaraščio kamuojama „Champagne Basket“ per 10 rungtynių laimėjo vos 2 kartus ir tarp 18 Prancūzijos lygos komandų užima vos 17-ąją vietą.

A.Velička praėjusiame Europos čempionato atrankos lange pirmą kartą užsivilko Lietuvos rinktinės marškinėlius.

Pirmajame nesėkme pasibaigusiame susitikime su Danija jis per 16 minučių pelnė 6 taškus, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 9 naudingumo balus, tuo metu prieš Belgiją debiutantas pasižymėjo 6 taškais, 3 rezultatyviais perdavimais ir 8 efektyvumo balais per 15 minučių.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Darius Maskoliūnas ir Arnas Velička
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Darius Maskoliūnas ir Arnas Velička

Kvietimo į rinktinę jis gali sulaukti ir prieš gyvybiškai svarbų lemiamą atrankos langą, kuris vyks vasario 20-22 dienomis. Tikėtina, kad tuo metu jis jau priklausys naujai komandai.

„Žalgirio“ sistemos auklėtinis per trumpą savo profesionalo karjerą atstovavo „Barcelonos“, Panevėžio „Lietkabelio“, Tartu ir Prienų „CBet“ komandoms.

A.Velička buvo įvairių amžiaus rinktinių vedlys bei iškovojo keturis bronzos ir sidabro medalius su U16, U17 ir U18 rinktinėmis. Dukart jis buvo išrinktas į simbolinį turnyro penketą, o 2016-aisiais tapo NBA organizuojamos stovyklos „Krepšinis be sienų“ naudingiausiu žaidėju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas